Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 12.03.2011 21:24

Interseal napisał(a):Czy ktoś był dziś na deskach? :)

Niestety nie. Zamiast na deski wybraliśmy się na poszukiwanie lodówki :wink:
Chyba już zakończyliśmy narciarski sezon...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.03.2011 21:35

maslinka napisał(a):Niestety nie. Zamiast na deski wybraliśmy się na poszukiwanie lodówki :wink:

Wspominałaś. Przyszedł na nią czas... staruszkę:lol:

Mieliśmy zamiar dziś zakończyć sezon, jednak od wczoraj połowa rodziny leży z gorączką. :?
Chyba i u nas czas powiesić narty na dosłowny kołek.

Więc wiosna...

Pozdrawiam.

P.S. Usłyszałem dziś w radio ciekawą informację. Otóż ślizgi nart podczas szybkiego zjazdu nagrzewają się do około 60 stopni Celsjusza.
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 12.03.2011 21:47

Interseal napisał(a):P.S. Usłyszałem dziś w radio ciekawą informację. Otóż ślizgi nart podczas szybkiego zjazdu nagrzewają się do około 60 stopni Celsjusza.

Ooo! Ciekawe, jak szybko trzeba pędzić i czy się "łapię" na tę temperaturę :wink:

Dużo zdrowia Wam życzę :)
Mnie wczoraj coś brało, miałam stan podgorączkowy, ale dzisiaj już ok.

Pozdrawiam :papa:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.03.2011 21:54

maslinka napisał(a):Ooo! Ciekawe, jak szybko trzeba pędzić i czy się "łapię" na tę temperaturę :wink:

Podobno przy 60 km/h... ale to dla mnie nic nie znaczy, bo nie mam pojęcia jaka jest prędkość podczas takiego szybszego, amatorskiego zjazdu...

maslinka napisał(a):Dużo zdrowia Wam życzę :)

Dzięki. Ja się trzymam na razie, jeżeli nie wytrzymam i mnie złapie w przyszłym tygodniu, to się chyba popłaczę... bo mam w planach zobaczyć Alpy Julijskie w przyszły weekend.
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 12.03.2011 21:59

Interseal napisał(a):Dzięki. Ja się trzymam na razie, jeżeli nie wytrzymam i mnie złapie w przyszłym tygodniu, to się chyba popłaczę... bo mam w planach zobaczyć Alpy Julijskie w przyszły weekend.

Aaa wybierasz się do Planicy :D
To trzymam kciuki, żeby się udało!
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.03.2011 22:10

maslinka napisał(a):Aaa wybierasz się do Planicy :D
To trzymam kciuki, żeby się udało!

Dziękuję. Trafia się okazja, więc spróbuję skorzystać.
Telepie mi się po głowie Kranjska Gora i tamtejsze stoki, jednak ekipa nie jest raczej nastawiona na tą dyscyplinę :)

Pozdrawiam.
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.03.2011 10:29

Interseal napisał(a):Podobno przy 60 km/h... ale to dla mnie nic nie znaczy, bo nie mam pojęcia jaka jest prędkość podczas takiego szybszego, amatorskiego zjazdu...
...

Kiedyś w Bukowinie sprawdzaliśmy z kumplem na GPSie :D wskazanie miał 89 km/h :D
jasio
Cromaniak

Postnapisał(a) jasio » 13.03.2011 11:18

Leszek Skupin napisał(a):
Interseal napisał(a):Podobno przy 60 km/h... ale to dla mnie nic nie znaczy, bo nie mam pojęcia jaka jest prędkość podczas takiego szybszego, amatorskiego zjazdu...
...

Kiedyś w Bukowinie sprawdzaliśmy z kumplem na GPSie :D wskazanie miał 89 km/h :D

W Bukowinie :?:
Może to był Nosal :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Postnapisał(a) Leszek Skupin » 13.03.2011 11:31

Wierch Bundowy mi tu pasuje, ale na 100% pewien nie jestem

EDIT: Teraz już jestem pewien Stacja narciarska Turnia Wyciąg nr 12 krzesełko dwuosobowe.
majeczka
Cromaniak

Postnapisał(a) majeczka » 13.03.2011 22:31

FUX napisał(a):
majeczka napisał(a):...proponuję zakończenie sezonu w Czechach, warunki mają całkiem niezłe... :D
w razie problemów podaję kontakt
"Kosmacz Grzegorz" <brokos@poczta.onet.pl> :D

A jednak byłaś u Grzesia... :lol:
Sklepik ma fajny, nie?

:wink:

FUX, dziękuję za kontakt. Grześ dbst. :D
Prawdopodobnie zakończyłam właśnie sezon. Warunki narciarskie w Czechach wciąż jednak niesamowite... :D
TOPAS
Globtroter

Postnapisał(a) TOPAS » 26.03.2011 21:39

W Czechach warunki rzeczywiście niezłe. Dziś zakończyłem sezon na Pradziadzie. Do południa extra jazda, później trochę sypał śnieg i sporo muld z mokrego śniegu. Po dzisiejszych opadach warunki będą niezłe w najbliższych dniach. Polecam kto jeszcze planuje wyjazd.
majeczka
Cromaniak

Postnapisał(a) majeczka » 26.03.2011 22:06

TOPAS napisał(a):W Czechach warunki rzeczywiście niezłe. Dziś zakończyłem sezon na Pradziadzie.

...hmm, w zasadzie schowaliśmy już sprzęt do następnego sezonu... Jednak po Twoim poście może warto ponownie odwiedzić Czechy?
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 27.03.2011 18:59

A jednak jeszcze można :D
Dzisiaj znowu szusowaliśmy na Soszowie. Tym razem to już na pewno było zamknięcie sezonu. Po ostatnim nartowaniu miałam lekki niedosyt, ale dzisiaj czuję już "dosyt", a nawet przesyt... Zwłaszcza po ostatnim zjeździe, kiedy wjechał we mnie snowboardzista. Na szczęście nic się nie stalo. Trzeba przyznać, że przynajmniej zachował się odpowiednio - zatrzymał i zapytał, czy żyję, bo doskonale wiedział, że to była jego wina.

Niby nic się złego nie stało, a jednak to przyczyniło się do decyzji: jedziemy do domu. Gdyby nie zderzenie, może zjechalibyśmy jeszcze ze dwa razy :wink:

Ale 4 godziny szusowania dzisiaj wystarczyły, mnie przynajmniej, bo mój mąż lekko zawiedziony i pewnie jeszcze by pojeździł (zawsze tak ma :D)
Było to zresztą szusowanie w specyficznych warunkach - w śniegowej brei, w której w ciągu dnia tworzyły się coraz większe muldy.

Tradycyjnie kilka fotek.
Pogoda i widoki dopisały :):

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na "czarnej trasie" :wink: warunki trudne. Nie próbowaliśmy:

Obrazek

Narty i tak trochę porysowaliśmy, ale na szczęście płytko.

Wszechobecna gra: zima - wiosna:

Obrazek

Wyjazd raczej relaksacyjny, czyli piwko, kiełbaska i opalanie :D (Jeżdżenia nie było bardzo dużo :wink:) Ale taki też był z założenia.

I pobiliśmy zeszłoroczny rekord! To był 22 dzień narciarski w tym sezonie (w zeszłym było 21 dni).
Teraz już spokojnie możemy odwiesić narty na kołek :D

Pozdrawiam serdecznie.

Obrazek

Maslinka :D
Ostatnio edytowano 24.02.2012 16:53 przez maslinka, łącznie edytowano 1 raz
kawa
Croentuzjasta

Postnapisał(a) kawa » 27.03.2011 19:12

A ja się jeszcze wybieram 7 kwietnia na Słowację.
Jak powrócę to opowiem Wam !
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.03.2011 19:36

Cześć Maslinko :)

Widoki mieliście bardzo ładne.
"Śniegu" też jeszcze sporo, stacja jeszcze trochę popracuje chyba.
(Mój rekord to jazda na Stożku 27 kwietnia - pamiętam bo było to w tydzień przed moim ślubem :) ). Trasa główna wyglądała wtedy jak dziś wasza czarna.

Ostatnie z zdjęcie z tą "zdecydowaną" miną :wink: to już po strzepnięciu się ze snowbordmanem?

Pozdrawiam.
Mariusz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone