Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 07.12.2011 21:41

LRobert napisał(a):Szkoda tylko, że góry większej - dłuższej przy okazji nie usypali. :( W Kielcach właśnie pada śnieg. :lol:

też na to liczyłem :wink:

pozdrav.
TOPAS
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) TOPAS » 09.12.2011 10:08

Cześć Maslinka! Ja też rozpoczęłem sezon w tym samym miejscu tylko 2 dni wcześniej. Jak na pierwszy wyjazd całkiem nieźle było, chociaż denerwował trochę kapiący smar z wyciągu i mokre, oblodzone kanapy.
Czy to restauracja w Ostruznej? Jeśli tak to też tam właśnie jadłem i w dodatku to samo :D.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 09.12.2011 14:14

Witaj, Topas :D

Nam smar na szczęście nie kapał. A ta knajpka to jeszcze w Brannej była, na górce, przy skręcie w drogę prowadzącą do wyciągu, jakieś 200 m od stoku.

Pozdrawiam :papa:

P.S. Ciągle tylko deszcz i deszcz. W ten weekend chyba odpuścimy sobie nartki. Nie chce mi się już daleko jechać, a nasze beskidzkie ośrodki jeszcze niegotowe :?
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 09.12.2011 14:25

My chyba w tym roku nie pojeździmy, mąż sprzedał narty,
bo już mu sie na nich źle jeździło, a "nasza" Laskowa wygląda ciągle jak łąka, a nie stok...
:?
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 09.12.2011 14:30

mutiaq napisał(a):My chyba w tym roku nie pojeździmy, mąż sprzedał narty,
bo już mu sie na nich źle jeździło, a "nasza" Laskowa wygląda ciągle jak łąka, a nie stok...
:?

Zdąży kupić nowe, zanim zrobi się naprawdę zimowo :wink:
Szkoda byłoby odpuszczać sezon z takiego prozaicznego powodu jak brak nart :lol:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 18.12.2011 19:43

Zimy nadal nie widać :( Pojechaliśmy więc jej poszukać... na Przełęcz Salmopolską :D
Najbliższa nam "chodząca" stacja narciarska to w zasadzie nie stacja, a orczyk "Biały Krzyż", tuż przed Salmopolem (dla niezorientowanych - prawie Szczyrk). 300 metrów stoku i podwójny orczyk (kotwica) to baaardzo mało, ale jak się nie ma, co się lubi...

10 zjazdów wystarczyło :lol: Trochę mi się nudziło :wink:, ale przynajmniej mieliśmy jakąś namiastkę zimy, bo w Gliwicach niestety nie możemy się jej doczekać.

Trasa nieźle przygotowana, było równo, chociaż niestety dosyć płasko (ale to nie wina przygotowujących stok :wink:) Znowu nastawialiśmy się raczej na zimowy wypad z góry z delikatnym akcentem narciarskim :wink: Do tego było pyszne jedzonko i grzane piwo :)

Tradycyjnie, kilka fotek.

Wjeżdżamy w "zimową krainę" - Wisła Malinka i skocznia im. Adama Małysza:

Obrazek

Zaparkowaliśmy przy samym orczyku :):

Obrazek

Aż tylu "wariatów", którzy nie mogą się doczekać zimy i przyjechali tu, żeby zrobić chociaż parę szusów, nie ma, chociaż koło 13:00, na chwilę, zrobiła się kolejka do wyciągu...

Obrazek

Obrazek

Niby nie było bardzo zimno, bo -3 stopnie, ale dla nas, nieprzyzwyczajonych, to był duży mróz :wink: Trzeba było zagrzać się przy kominku i grzanym piwku :D:

Obrazek

Wypad krótki i mało ambitny, ale za to bardzo przyjemny :) A przecież o to chodzi :D

Święta niestety chyba nie będą białe... Mam nadzieję, że synoptycy się pomylą i niedługo poszusujemy na jakiejś dłuższej trasie :wink:

Pozdrawiam :papa:
Ostatnio edytowano 24.02.2012 17:01 przez maslinka, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.12.2011 20:31

Witam.

Zimy i mnie zaczyna coraz bardziej brakować.
Głód narciarski jednak już nie tak mocny, jak jeszcze w zeszłym sezonie.

Wspólny karnet w Wiśle, wspólny karnet w Ustroniu, rozbudowane zaplecze w Zagroniu w Istebnej... jakoś źle mi się patrzy na puste parkingi, jakoś mi brak narciarskiego zamętu w Wiśle i okolicach.

Pozdrawiam i życzę Wam, by Kret nie miał racji.

Mariusz.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 18.12.2011 21:41

Cześć Mariusz!
A to miła niespodzianka :) Znowu jakiś czas Cię nie było na cro.pli. Mam nadzieję, że wszystko u Was OK...

Mój głód narciarski też nie jest już taki wielki jak kiedyś, ale mojego małżonka wręcz przeciwnie :wink: Wciągnął się w białe szaleństwo tak bardzo, że nie odpuści nawet takich namiastek. Ja natomiast doceniam całą "otoczkę" - góry, zimowe krajobrazy i coś na rozgrzewkę :wink: Ciągle czekam na szusowanie z prawdziwego zdarzenia :)

Pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.12.2011 22:26

maslinka napisał(a):Znowu jakiś czas Cię nie było na cro.pli.

To taki mały, czasowy "autoban". Zniechęcony jakiś byłem więc zrobiłem przerwę, ale po ostatnim zalogowaniu i dzisiejszym - jest mi już niedobrze. Nie będę się rozwodził, żeby i tutaj nie zrobić jakiegoś przypadkowego szamba. O wiele lepiej się patrzy na forum z pozycji "gościa".

maslinka napisał(a):Mam nadzieję, że wszystko u Was OK...

W porządku. Właśnie mnie żona pyta, czy umówimy się z Wami znowu na jakieś narty? :)

Pozdrawiam(y).
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 18.12.2011 23:12

Interseal napisał(a):W porządku. Właśnie mnie żona pyta, czy umówimy się z Wami znowu na jakieś narty? :)

Bardzo chętnie z Wami ponartujemy :) Niech tylko spadnie śnieg.

Co do "szamba", nie da się tego nie widzieć, ale można ignorować... Chociaż i ja miałam taki czas (krótszy niż Ty, może 2 tygodnie), że nie miałam ochoty się tu udzielać.
Mimo wszystko jest na forum dużo fajnych ludzi i sporo ciekawych i wartościowych wątków :) Dla nich warto.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 30.12.2011 20:41

Witajcie!

Pozdrawiam z czeskich Jesioników (to już powoli nasza sylwestrowa tradycja ;))

Wczoraj było nartowanie by night w Filipovicach:

Obrazek

a dzisiaj Ramzova, częściowo w śniegu, a częściowo we mgle (ale super!):

Obrazek

(Znowu wyglądam jak UFO ;))

Więcej napiszę po powrocie :)
Pozdrawiam znad kufelka czeskiego piwa! :D
Ostatnio edytowano 24.02.2012 17:02 przez maslinka, łącznie edytowano 1 raz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 30.12.2011 21:52

Białka nie rozpieszcza warunkami...
Dziki tłum!!!!!!!!!!!!
W zasadzie można pojeździć od 9-11.
Dalej kasza z cukrem i ryżem na większości stoków i na niektórych muldy wielkości tych na wielbłądach.
Do tego zarząd nie ma możliwości naśnieżania, gdyż maja problemy z pozwoleniem wodno-prawnym po przegrodzeniu potoku, z którego brali wodę.
Głośno tutaj o tym.

Pozdrawiam narciarzy!
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 30.12.2011 23:38

FUX napisał(a):Białka nie rozpieszcza warunkami...
Dziki tłum!!!!!!!!!!!!

Pozdrawiam narciarzy!

... niestety to teraz, przed jutrzejszym Sylwestrem. :wink:
Wcześniej i w Białce i na Małym Cichym było duuużo lepiej, z tego wszystkiego to najgorszy będzie powrót.

Pozdrawiam :D
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 31.12.2011 12:35

maslinka napisał(a):Obrazek

Aż niewiarygodne, że gdzieś jest taki śnieg... Śnieguuuu mi się chce :!: :wink:
Wyglądasz normalnie :D
Pięknego powitania Nowego Roku. W śniegu, zapewne...
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 31.12.2011 17:27

Witam Narciarzy!
Chociaż pewnie się szykujecie na wieczór ;)
Mahadarbi, cieszę się, że wyglądam normalnie :D

My właśnie wykorzystujemy ostatnie minuty otwarcia lokalu, w którym jest WiFi ;)

Już sobie wyobrażam te dziki tłumy w Białce, tutaj wczoraj (w Ramzovej) też było tłoczno. Ale dzisiaj już nie. Pojechaliśmy do Petrikova, zwanego małym morawskim Kitzbühel ;) Świetna mała osada w dolince, bajkowe domki, mnóstwo śniegu i orczyki, czyli... narty mają cały czas kontakt ze śniegiem :lol:

Ja miałam tego kontaktu po dziurki w nosie, dosłownie i po nosie dostałam za to, że mi się wydawało, że tak świetna narciarka jestem i mogę jechać najszybciej ze wszystkich ;)

W każdym razie skończyło się niegroźnie, na stłuczonym palcu u prawej ręki, którą porządnie przyładowałam w nartę. Zresztą nie wiem, jak to się działo, jak leciałam głową w dół stoku... W każdym razie kask przetestowany i działa :lol: (Pierwszy raz przetestowałam, ale więcej nie chcę.)
Potem przynajmniej wolniej jeździłam...

Generalnie mam niedosyt, krótki ten wyjazd ;) Jutro ostatnie czeskie nartowanie.

Życzę wszystkim szampańskiej zabawy i szczęśliwego Nowego Roku! :D
Pozdrav :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone