Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.01.2012 01:33

Na Rusin był jeden problem, a mianowicie jak się zapomniało kupić karnet(bilet) na górnej stacji to nie dało się wyjechać do góry. Ale w tym roku już zrobiono kasy na dole więc problem został wyeliminowany:)
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 03.01.2012 02:53

maslinka napisał(a):Hej hej!
:)
W Jesionikach jest sporo fajnych ośrodków, a warunki śniegowe są tam zwykle bardzo dobre, nawet podczas takiej marnej zimy jaką mamy w tym sezonie (jakiś mikroklimat czy co? ;))

No jest pewien mikroklimat- podobnie ma okolica Śnieżnika.
Wokół czarno- a tam biało- czasami nawet do maja.
Po prostu dość odosobnione te góry i leżą w pasie gdzie przebiega linia częstych opadów, a że tam dość wysoko, więc jak na dole deszcz- to tam śnieg.

Jednak to co zobaczyłem na Twych zdjęciach zaskoczyło mnie mocno- tam nawaliło sporo śniegu!

Pozdrówka i mam nadzieję, że się spotkamy tej zimy...i że śnieg będzie!

:lol:
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 03.01.2012 10:14

jozek75 napisał(a):Te minusy są najgorsze :)
Ja na razie z powodu mniejszej "załogi" na nartach wybieram takie łatwiejsze, ale to się zmienia, podoba mi się Harenda Zakopane
Jeszcze nie jeździłem, ale z dołu wygląda fajnie :)

Co roku tam jeżdżę i co roku zbierają połamanych - mówię o wyciągu prawym krzesełkowym - dość trudny górny odcinek, bardziej dla zaawansowanych, nie polecam dla słabo jeżdżących :o
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 03.01.2012 10:25

witpol napisał(a):Co roku tam jeżdżę i co roku zbierają połamanych - mówię o wyciągu prawym krzesełkowym - dość trudny górny odcinek, bardziej dla zaawansowanych, nie polecam dla słabo jeżdżących :o

Chciałem coś napisać, ale się ugryzłem w język:)
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 03.01.2012 11:16

witpol napisał(a):
jozek75 napisał(a):Te minusy są najgorsze :)
Ja na razie z powodu mniejszej "załogi" na nartach wybieram takie łatwiejsze, ale to się zmienia, podoba mi się Harenda Zakopane
Jeszcze nie jeździłem, ale z dołu wygląda fajnie :)

Co roku tam jeżdżę i co roku zbierają połamanych - mówię o wyciągu prawym krzesełkowym - dość trudny górny odcinek, bardziej dla zaawansowanych, nie polecam dla słabo jeżdżących :o

Zjezdzalem w zeszlym roku, jezdze okazyjnie, raczej slabo. Zjechalem i zyje choc gosc z wypozyczalni mial niezly ubaw jak zobaczyl kolesi w gajerkach proszacych o sprzet na godzinke :lol:

Nosal z samej gory byl dla mnie trudniejszy zwlaszcza ze mailem juz mokry snieg na koncu sezonu i ciezko mi sie skrecalo na tym waskim odcinku. Tam sie troche strachu najadlem

Wszystko zawsze zalezy od pogody i konkretnych warunkow. jednego roku z koncem marca zjezdzalem w Wisle Malince na Cienkow z samej gory najtrudniejszym szlakiem. Generalnie byla odwilz a stok byl potwornie po nocy oblodzony. To byl chyba moj najtrudniejszy i najszybszy zjazd w Polsce ;) Do dzis nogi mi sie trzesa a zatrzymalem sie dopiero na jakiejs seksownej blondynce bo wczesniej nie dalem rady :wink:

W grudniu bylem z kilak godzin an Bani w Bialce ale zapomnialem czapy z hotelu wiec ten czas spedzilem w Termach. Z basenow nic nie wyszlo gdyz zapomnialem tez kapielowek ;). O dziwo bylo wtedy tam sporo sniegu. Jakos tak okolo 8 grudnia
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 03.01.2012 13:39

Fatamorgana napisał(a):
maslinka napisał(a):Hej hej!
:)
W Jesionikach jest sporo fajnych ośrodków, a warunki śniegowe są tam zwykle bardzo dobre, nawet podczas takiej marnej zimy jaką mamy w tym sezonie (jakiś mikroklimat czy co? ;))

No jest pewien mikroklimat- podobnie ma okolica Śnieżnika.
Wokół czarno- a tam biało- czasami nawet do maja.

Zgadza się, w Jesionikach do końca kwietnia można poszusować na Pradziadzie. Nam się udało na początku kwietnia, podczas Wielkanocy 2010 :D
A niektórzy nie chcieli wtedy mi wierzyć i podejrzewali mnie o primaaprilisową ściemę :wink:

Fatamorgana napisał(a):Jednak to co zobaczyłem na Twych zdjęciach zaskoczyło mnie mocno- tam nawaliło sporo śniegu!

:D
Czesi dbają o warunki narciarskie. Śnieg naturalny swoją drogą, ale oczywiście armatki też pracowały.

Fatamorgana napisał(a):Pozdrówka i mam nadzieję, że się spotkamy tej zimy...i że śnieg będzie!

Bardzo chętnie, może na legendarnej Świniorce? :D Jak ruszy...
Z tym, że ja już nie wybieram terminu, bo znowu będzie na mnie :lol:

piotrulex napisał(a):Wszystko zawsze zalezy od pogody i konkretnych warunkow. jednego roku z koncem marca zjezdzalem w Wisle Malince na Cienkow z samej gory najtrudniejszym szlakiem. Generalnie byla odwilz a stok byl potwornie po nocy oblodzony.

Dokładnie tak.
Nas kiedyś "ścianka" na Cieńkowie pokonała. Była tak oblodzona, że pojechaliśmy zamkniętą niebieską trasą ;) (tą dookoła, przez las).

Pozdrawiam :papa:
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 03.01.2012 14:03

Obrazek

zdjecie sniegu z okolic Zakopca z 8 grudnia

testuje czy umiem tu cos wstawiac :)

Dodam jeszcze, ze w Wisle w opisanym wyzej momencie bylem nieco z zaskoczenia i zjezdzalem w jeansach i kurtce skorzanej - jak znajde fote to wstawie :oops:
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 03.01.2012 18:34

Serce w pasy napisał(a):Na Rusin był jeden problem, a mianowicie jak się zapomniało kupić karnet(bilet) na górnej stacji to nie dało się wyjechać do góry. Ale w tym roku już zrobiono kasy na dole więc problem został wyeliminowany:)

E tam zaś :D , dwa lata temu dało się kupić karnet w budzie na dole :D , w ubiegłym roku tego nie praktykowałem.
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 03.01.2012 18:37

FUX napisał(a):A na nowym stoku Pasieka Express byli?
Kanapy grzane. Fajny, szybki stok do szlifowania techniki.
Minus-dużo ludzi.

Byli :D , tylko stok był jeszcze nie czynny z powodu braku śniegu :( . Wszyscy jeździli na 30 metrowym naśnieżonym pasku pod kanapą szóstką :D
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 04.01.2012 18:32

maslinka napisał(a):
Nartowanie kończymy dzisiaj trochę wcześniej (koło 15:00), bo mamy jeszcze plany na dzisiejsze popołudnie.

No to gdzieś mijaliśmy się po okolicy... :wink:
Też kończyłem ok. 15 bo na 'Sylwka' gnałem do Opola...

pozdr
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 08.01.2012 10:27

Wczoraj po raz kolejny popełniłem błąd a kilka lat temu obiecałem sobie że go już go nigdy w życiu nie popełnię, otóż wybrałem się w weekend do Białki na narty. Bo według netu jako jedyna stacja narciarska najbliżej Krakowa zapewniała bardzo dobre warunki narciarskie. Nie wiem skąd informacje o doskonałych warunkach narciarskich bo na miejscu okazał się sztuczny śnieg, kamienie i metrowe muldy na trasie nr 6a prowadzącej pod "Pasiekę Express". I te dzikie tłumy. Zapomniałem też że teraz przecież Święta mają "wschodnioobrządkowcy". Parking full. Próbowałem jeździć każdą trasą aby ominąć "korki" ale i tak kończyło się 20-minutowym staniem w kolejkach. O dzikich tłumach przy "Pasiece Express" nie chcę nawet pisać. Na 4-godzinny karnet zjechałem może 5-7 razy (wliczając w to krótkie krzesło na Bani). Kiedyś Białka miała kamerki przy kolejkach do wyciągów i można było się zorientować o ruchu na miejscu, teraz "cwane bestie" obraz z kamerek zapodają tylko z tras.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 08.01.2012 10:41

Kamerki są do dzisiaj
http://www.bialkatatrzanska.pl/kamery.html

a żeby nie stać w kolejkach, to trzeba ruszyć 4 litery i być z karnetem gotowym do jazdy o 9-ej na stoku.
Bilecik na 4 godziny i jest się najeżdżonym!

Praktykowane między świętami na nowym rokiem... :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.01.2012 10:56

podszywacz napisał(a):Bo według netu jako jedyna stacja narciarska najbliżej Krakowa...............

A skąd taka śmiała teoria?
Liquid
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Liquid » 08.01.2012 11:32

Serce w pasy napisał(a):
podszywacz napisał(a):Bo według netu jako jedyna stacja narciarska najbliżej Krakowa...............

A skąd taka śmiała teoria?

Polecam zrozumieć sens całego mojego zdania. Wiem, są Myślenice, Kasina i inne ale bez śniegu.

FUX napisał(a):a żeby nie stać w kolejkach, to trzeba ruszyć 4 litery i być z karnetem gotowym do jazdy o 9-ej na stoku.
Bilecik na 4 godziny i jest się najeżdżonym!

Praktykowane między świętami na nowym rokiem... :wink:

A Ty myślisz że o której wczoraj zacząłem? 9:00 parking, 9:15 karnet w zębach. Ruszenie 4 liter nic nie dało.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 08.01.2012 19:25

Dzisiaj z moimi dziewczynami.
Obrazek

Byłem w Wiśle:
http://www.stozek.narty.pl/index.php?id=5289

Śniegu pełno i ciągle padał ale niestety trasy nieprzygotowane ( poza niebieską ).
Czerwona tragedia muldy przez duże "M" lużnego śniegu, czarna trochę lepiej ale i tak do d.....
Szkoda że nie wiedzą do czego służy ratrak!
Ale go mają stał ładnie komponując się z otoczeniem przykryty białą kołdrą ,(chyba nowy i go oszczędzają) chociaż Pani w kasie zarzekała się że rano robił co powinien :?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone