.png)
maslinka napisał(a):Hej hej!
W Jesionikach jest sporo fajnych ośrodków, a warunki śniegowe są tam zwykle bardzo dobre, nawet podczas takiej marnej zimy jaką mamy w tym sezonie (jakiś mikroklimat czy co?)
.png)
jozek75 napisał(a):Te minusy są najgorsze![]()
Ja na razie z powodu mniejszej "załogi" na nartach wybieram takie łatwiejsze, ale to się zmienia, podoba mi się Harenda Zakopane
Jeszcze nie jeździłem, ale z dołu wygląda fajnie
witpol napisał(a):Co roku tam jeżdżę i co roku zbierają połamanych - mówię o wyciągu prawym krzesełkowym - dość trudny górny odcinek, bardziej dla zaawansowanych, nie polecam dla słabo jeżdżących
.png)
witpol napisał(a):jozek75 napisał(a):Te minusy są najgorsze![]()
Ja na razie z powodu mniejszej "załogi" na nartach wybieram takie łatwiejsze, ale to się zmienia, podoba mi się Harenda Zakopane
Jeszcze nie jeździłem, ale z dołu wygląda fajnie
Co roku tam jeżdżę i co roku zbierają połamanych - mówię o wyciągu prawym krzesełkowym - dość trudny górny odcinek, bardziej dla zaawansowanych, nie polecam dla słabo jeżdżących
.png)
Fatamorgana napisał(a):maslinka napisał(a):Hej hej!
W Jesionikach jest sporo fajnych ośrodków, a warunki śniegowe są tam zwykle bardzo dobre, nawet podczas takiej marnej zimy jaką mamy w tym sezonie (jakiś mikroklimat czy co?)
No jest pewien mikroklimat- podobnie ma okolica Śnieżnika.
Wokół czarno- a tam biało- czasami nawet do maja.
Fatamorgana napisał(a):Jednak to co zobaczyłem na Twych zdjęciach zaskoczyło mnie mocno- tam nawaliło sporo śniegu!
Fatamorgana napisał(a):Pozdrówka i mam nadzieję, że się spotkamy tej zimy...i że śnieg będzie!
piotrulex napisał(a):Wszystko zawsze zalezy od pogody i konkretnych warunkow. jednego roku z koncem marca zjezdzalem w Wisle Malince na Cienkow z samej gory najtrudniejszym szlakiem. Generalnie byla odwilz a stok byl potwornie po nocy oblodzony.

.png)
Serce w pasy napisał(a):Na Rusin był jeden problem, a mianowicie jak się zapomniało kupić karnet(bilet) na górnej stacji to nie dało się wyjechać do góry. Ale w tym roku już zrobiono kasy na dole więc problem został wyeliminowany:)
.png)
FUX napisał(a):A na nowym stoku Pasieka Express byli?
Kanapy grzane. Fajny, szybki stok do szlifowania techniki.
Minus-dużo ludzi.
.png)
.png)
podszywacz napisał(a):Bo według netu jako jedyna stacja narciarska najbliżej Krakowa...............
.png)
Serce w pasy napisał(a):podszywacz napisał(a):Bo według netu jako jedyna stacja narciarska najbliżej Krakowa...............
A skąd taka śmiała teoria?
FUX napisał(a):a żeby nie stać w kolejkach, to trzeba ruszyć 4 litery i być z karnetem gotowym do jazdy o 9-ej na stoku.
Bilecik na 4 godziny i jest się najeżdżonym!
Praktykowane między świętami na nowym rokiem...
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.