Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wybór miejscowości - dokąd jechać?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 17.06.2026 15:31

Trochę tak. Ale jeśli mają pełny park to korzystają na tym. Prosta zasada ekonomii.
Cieszę się że, że byłem 5 lat temu. Ceny nie pamiętam ale pewnie było taniej ;)
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 17.06.2026 15:53

romuald22 napisał(a): Jeziora można za darmo zobaczyć z drugiej strony. Trzeba zjechać wcześniej w prawo. Tutaj zagadka dla fanów.

:lol: :lol: Polak potrafi.
nenek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) nenek » 17.06.2026 17:05

No to prawie tyle kosztuje bieda bilet na baseny Suntago
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 17.06.2026 17:33

LUKASQ napisał(a):Jeziora Plitvickie - wstęp 40EUR/os czyli 169zł za osobę dorosłą
Info z dzisiaj, jest tam mój kolega z Krakowa

s z o k 8O
Taka cena jest od zeszłego roku. Nie jest też to tajemna wiedza, jest dostępna na oficjalnej stronie parku.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 17.06.2026 18:05

piekara114 napisał(a):
LUKASQ napisał(a):Jeziora Plitvickie - wstęp 40EUR/os czyli 169zł za osobę dorosłą
Info z dzisiaj, jest tam mój kolega z Krakowa

s z o k 8O
Taka cena jest od zeszłego roku. Nie jest też to tajemna wiedza, jest dostępna na oficjalnej stronie parku.

Tyle co na mury w Dubrovniku. Też pewnie będą tacy co będą zdziwieni jak podejdą do kasy. Zawsze można wejść, za darmo, na Srđ i mury też widać :lol:
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 17.06.2026 21:22

empire13 napisał(a):Trochę tak. Ale jeśli mają pełny park to korzystają na tym. Prosta zasada ekonomii.
Cieszę się że, że byłem 5 lat temu. Ceny nie pamiętam ale pewnie było taniej ;)

Tam zawsze było drogo. Plitvice i mury Dubrovnika to zawsze były najdroższe atrakcje Chorwacji, a i tak przyciągały, przyciągały i będą przyciągały tłumy.
O ile cena dla 2 osób jest jeszcze do przełknięcia, to pryz 4-osobowej rodzinie robi się już duży wydatek.

Moim zdaniem jednak Plitvice warte są swojej ceny, przynajmniej raz. Mury Dubrovnika - tu już bym się zastanawiał.... (sam osobiście przeszedłem je dopiero przy 3 pobycie w tym mieście i raczej nie powtórzę).

Byłem w Plitvicach tydzień temu i ludzi jak zwykle pełno, aczkolwiek takich tłumów jak latem nie było.
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wybór miejscowości - dokąd jechać? - strona 141
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone