Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wybór miejscowości - dokąd jechać?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 10.07.2025 14:44

...
Ostatnio edytowano 04.09.2025 22:32 przez Marlowe1994, łącznie edytowano 1 raz
marson102
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marson102 » 10.07.2025 22:40

Witam, macie może jakieś namiary na miejscówkę w Primosten. Jeśli tak to proszę o info z góry wielkie dzięki.
LUKASQ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKASQ » 16.07.2025 11:18

Pomiędzy Tucepi a Gradac jest kilka małych miejscowości.
Którą byście wybrali pod kątem wyjazdu z małym dzieckiem 6 miesięcy ?

Gradac
Brist
Podaca
Zaostrog
Drvenik
Zivogosce
Igrane
Drasnice
qra69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qra69 » 16.07.2025 13:50

Może Brist, chyba najspokojniejsza mieścinka z podanych. Ja z 6 miesięcznym byłem akurat w Baška Voda :)
assin
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) assin » 19.07.2025 18:45

Pisałem, że dam znać po przyjeździe jak to jest z noclegami w ciemno, podczas dwutygodniowego wypoczynku widziałem zaledwie dwie opcje na złapanie czegoś z marszu, w Zivogosce na przystanku siedział Pan z tabliczką apartmani i w drodze powrotnej z Riwiery jedna tabliczka z free apartments. Ciesze się, że jednak nie zdecydowałem się w ciemno i posluchalem rad na forum :) Dla pary z dwoma walizkami można się bawić w łapanie pojedynczych noclegów, dla rodziny jednak komfort zabookowania noclegu wcześniej nieoceniony :)
Tofik_83
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tofik_83 » 19.07.2025 18:53

qra69 napisał(a):Może Brist, chyba najspokojniejsza mieścinka z podanych. Ja z 6 miesięcznym byłem akurat w Baška Voda :)

Ja z kolei w 2022 z roczniakiem i w tym roku z 4latkiem jedziemy do Gradac:)
Michał0404
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Michał0404 » 20.07.2025 16:44

Proszę o podpowiedz w wyborze miejscowośći na tegoroczny urlop we wrzesniu .
Mianowicie chodzi mi o miejscowośc spokojną bez tumów oczywiscie na wybrzezu. Wypadową to podrózy 1 lub 2 dniowych samochodowych w głąb kraju . Nie wykluczam by zajrzeć do Czernogóry i Bośnii. W promienie 100 km od Dubrownika
Mam tylko 2 wymagania musi być prawdziwy market oraz stacja paliw
qra69
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) qra69 » 20.07.2025 19:32

Trpanj na Pelješcu:) do stacji i dużych marketów jakieś 15km, do Dubrovnika 100km, ewentualnie spokojny Brist na riwierze Makarskiej, stację masz zaraz obok w Gradac, do Dubrovnika jakieś 120km, do Bośni rzut beretem.
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 31.07.2025 09:55

LUKASQ napisał(a):Pomiędzy Tucepi a Gradac jest kilka małych miejscowości.
Którą byście wybrali pod kątem wyjazdu z małym dzieckiem 6 miesięcy ?

Gradac
Brist
Podaca
Zaostrog
Drvenik
Zivogosce
Igrane
Drasnice

Najlepsza i spokojna miejscowość to Brist potem, Podaca, Zaostrog.
Od 10 lat w Briście i też jadę z 11 miesięcznym Wnukiem.
Piękna promenada od Gradaca do Drvenika .
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 31.07.2025 09:58

Michał0404 napisał(a):Proszę o podpowiedz w wyborze miejscowośći na tegoroczny urlop we wrzesniu .
Mianowicie chodzi mi o miejscowośc spokojną bez tumów oczywiscie na wybrzezu. Wypadową to podrózy 1 lub 2 dniowych samochodowych w głąb kraju . Nie wykluczam by zajrzeć do Czernogóry i Bośnii. W promienie 100 km od Dubrownika
Mam tylko 2 wymagania musi być prawdziwy market oraz stacja paliw

No to masz do wyboru Brist, Podaca, Zaostrog tu masz Market Plodine, a stacja między Bristem a Gradacem jak już było napisane.
Morticia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morticia » 09.08.2025 17:22

Rozglądam się właśnie za apartamentami w Chorwacji na wrzesień ale kompletnie nie mam pomysłu do jakiej miejscowości pojechać :co: byliśmy kilka razy w Breli - dzielnica Jakirusa i Stomarica, bardzo nam się podobało i teraz szukamy miejsca z podobnym klimatem. Zależy nam najbardziej na:
- bezpłatnych prysznicach na plaży
- plaża najlepiej kamienista tak jak w Breli
- żeby było gdzie zjeść obiadokolację
(fajnie by było jakby plaża miała widok na otwarte morze albo na jakąś mniejszą wyspę ale nie jest to warunek konieczny)
Zastanawiam się czy od Makarskiej w dół coś takiego znajdziemy? Podpowiedzcie proszę :proszedzieki:
599
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) 599 » 09.08.2025 21:15

Tucepi powinno
spełnic Twoje oczekiwania, ;)
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 10.08.2025 00:43

599 napisał(a):Tucepi powinno
spełnic Twoje oczekiwania, ;)

Z tym raczej we wrześniu. Byłem tam kiedyś w tzw. "sezonie". Masakra. Ludź na ludziu.A to było lata temu. Teraz pewno jest lepiej. 8)
victoo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) victoo » 10.08.2025 06:47

Brela we wrześniu to poprzeczka ustawiona bardzo wysoko, znalezienie czegoś podobnego nie będzie łatwe (w Tucepi byłem ale to nie to). Też mam sentyment do wrześniowej Breli. Chyba łatwiej znaleźć coś podobnego na wyspach.
Morticia
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Morticia » 10.08.2025 08:47

Dziękuję za Wasze odpowiedzi :)
Może zostawmy Brelę, bo chyba nic jej nie dorówna :lool:
Chciałabym pojechać gdzieś, gdzie będą na plaży bezpłatne prysznice, minimum 2-3 knajpy żeby można było coś zjeść, fajnie by było jakby był deptak czy jakaś ścieżka do spacerowania. Jedziemy we wrześniu, dokładnie 8 września planujemy być już w miejscu docelowym o ile takowe znajdziemy :lool:
Oglądam miejscowości od Makarskiej w dół, w oko wpadły mi miejscowości Gradac, Podaca, Brist ale w komentarzach na google piszą o jakiejś plaży, że płatne prysznice, prawda to? Są tam jakieś plaże z bezpłatnymi? Po każdym wyjściu z morza muszę się opłukać bo nie wysiedzę w tej soli.
Obejrzę zaraz Tucepi, kiedyś chyba już spoglądałam na tą miejscowość ale Brela wygrała a w tym roku koniecznie musi być coś innego niż Brela. Jedziemy tylko we dwoje, nie potrzebne nam żadne dmuchańce i inne takie atrakcje.
I plaża koniecznie musi być kamyczkowa :)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Wybór miejscowości - dokąd jechać? - strona 137
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone