Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
witpol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) witpol » 23.02.2011 13:47

Wróciłem z urlopu z okolic Białki Tatrzańskiej. Na Kozińcu w Czarnej Górze jest PROMOCJA na karnet czasowy 18-22 na kanapy w cenie 15 zeta. Jak ktoś w tych okolicach jeszcze przebywa, to warto spróbować
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.02.2011 21:25

maslinka napisał(a):Będę wdzięczna za informacje o Świniorce z pierwszej ręki :)

Więc warunki są dobre. Naśnieżanie pracuje nocami bez przerwy. Chodzą wszystkie wyciągi. Dolny talerzyk ma braki śniegowe w dolnej części. Ścianka lekko oblodzona i twarda. Nic tylko przyjeżdżać.

Zaznaczam, że tam nie byłem, a oni zrobią wiele żeby mnie tam ściągnąć, więc... kto wie jaka jest prawda :wink: :D

Informację na temat baru przy środkowym talerzyku będę miał jutro.

Pozdrawiam.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 24.02.2011 21:55

Zaglądnąłem se ......
Nieźle jest. :lol:

Maslinka, jeżeli dobrze pamietam: był łony rok (czyli ubiegły) i Ty już szusowałaś.
Jest już prawie marzec roku następnego a Ty ciągle na stoku.
Skąd masz tyle wolnego, nie uczysz się, nie pracujesz ???
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 24.02.2011 22:00

Mariusz, dzięki za informacje :)

Interseal napisał(a):Więc warunki są dobre. Naśnieżanie pracuje nocami bez przerwy. Chodzą wszystkie wyciągi. Dolny talerzyk ma braki śniegowe w dolnej części. Ścianka lekko oblodzona i twarda. Nic tylko przyjeżdżać.

Z tą ścianką zwykle jest problem, widziałam ją tylko oblodzoną :wink:

Jestem też ciekawa, czy działa slalom z pomiarem czasu. To byłaby dodatkowa atrakcja. Na stronie się chwalą, że jest, ale wiadomo, jak to z tymi informacjami ze strony bywa...

W ten weekend bierzemy pod uwagę Świniorkę albo Cieńków (trzeba przetestować w końcu nową kanapę :D)

A Ty założysz jeszcze narty, czy, tak jak pisałeś, zakończyłeś już sezon przez tę słowacką kontuzję?

Pozdrawiam.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 24.02.2011 22:03

woka napisał(a):Maslinka, jeżeli dobrze pamietam: był łony rok (czyli ubiegły) i Ty już szusowałaś.

Pracuję, czyli uczę... innych :P

Jakiego wolnego? Przecież jeździmy tylko w weekendy (poza kilkoma dniami w okolicach sylwestra i tygodniem w Austrii - ferie były :D).
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.02.2011 22:16

maslinka napisał(a):Jestem też ciekawa, czy działa slalom z pomiarem czasu. To byłaby dodatkowa atrakcja. Na stronie się chwalą, że jest, ale wiadomo, jak to z tymi informacjami ze strony bywa....

Dowiem się też na jutro. Slalom wyleciał mi z głowy.

maslinka napisał(a):W ten weekend bierzemy pod uwagę Świniorkę albo Cieńków (trzeba przetestować w końcu nową kanapę :D)

Na Cieńkowie i Klepkach było dziś duuużo samochodów. Podobnież na bajkowo ośnieżonym Białym Krzyżu. W Szczyrku na Julianach tradycyjnie samochody stały na poboczu, gdyż parkingi były pełne. W Solisku podobnie.

Jeżeli wybierzecie Cieńków to na apres ski polecam "Górolskó Izbe" w Malince (200 m nad wyciągiem krzesełkowym Nowa Osada). Niepozorny budynek z dobrym jedzeniem.

maslinka napisał(a):A Ty założysz jeszcze narty, czy, tak jak pisałeś, zakończyłeś już sezon przez tę słowacką kontuzję?

Chętnie założę, ale nie zjazdowe. Czeka mnie co prawda jeszcze jeden wyjazd z synem na szkółkę do Korbielowa, jednak tam jazda będzie głownie polegać na opiece nad chłopakiem.
Własny sezon muszę uznać za zakończony.

Pozdrawiam.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 24.02.2011 22:24

maslinka napisał(a):
woka napisał(a):Maslinka, jeżeli dobrze pamietam: był łony rok (czyli ubiegły) i Ty już szusowałaś.

Pracuję, czyli uczę... innych :P

Jakiego wolnego? Przecież jeździmy tylko w weekendy (poza kilkoma dniami w okolicach sylwestra i tygodniem w Austrii - ferie były :D).

W takim razie słaby ze mnie czytacz (ale ja już tak mam)
Miałem wrażenie, że Ty ciągle na stoku. :lol:
( już chciałem się zapytać abyś zdradziła sposób na życie - nie zdążyłem a sprawa już się wyjaśniła)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2011 10:03

Interseal napisał(a):Dowiem się też na jutro. Slalom wyleciał mi z głowy.

Więc jest jak jest... :?

1. Slalom nie działa. Rozłożony był tylko na zawody.

2. Bar przy środkowym talerzyku nie działa. Działa tylko ta buda na dole.

3. Warunki podobno lepsze niż kiedykolwiek. Nawet ścianka zasypana śniegiem. Mały problem tylko ze śniegiem przy dolnej "stacji"

Udanych szusów!
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 25.02.2011 11:41

A ja mam dylemat gdzie się wybrać w sobotę z córą. Cieńków czy Istebna Zagroń czy może coś innego ale z kanapą. Kanapa to warunek bo średnio mi się widzi męczenie się na kilofku 90/35 kg + różnica wzrostu, poza tym stwierdziłem że jak ktoś nie zamierza sensownie inwestować ku wygodzie turystów niech zwija interes, może Ci bardziej zaradni wykupią i porobią kanapy :D Obawiam się jednak Cieńkowa ze względu na prawdopodobny zmasowany atak narciarzy. Istebna raczej na tą przypadłość nie cierpi :)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2011 11:47

Rysio, według mnie w sobotę pocierpisz w kolejkach i tu i tam.
Dodatkowo w drodze na Zagroń pocierpi jeszcze Twój samochód, gdyż droga od Kubalonki do skrętu pod Andziołówką to masakra.

W zasadzie w Cieszyńskim nie ma już wyciągów z kilofkami. Z tych większych, samodzielnych pozostał chyba tylko Poniwiec w Ustroniu.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 25.02.2011 12:04

W ubiegłą niedzielę max jaki odstałem w kolejce to 5 minut było więc jak dla mnie w pełni akceptowalny czas żeby nos sobie i małej wytrzeć :) Droga na Zagroń - pełna zgoda, ale jakoś mój stary łup znosi tą drogę całkiem dzielnie więc luz :sm: Nawiasem mówiąc ten kawałek który zrobili na Kubalonce zupełnie nie przystaje do reszty drogi, ale i tak lubię tamtędy jeździć wśród istebniańskich świerków :) Gdyby nie to że na Zagroniu w tym roku już sporo czasu spędziłem to bym tam jechał, ale trza by było małej coś nowego pokazać stąd pomysł Ustroń lub Wisła bo dalej typu Korbielów nie chce mi się dymać 8)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 25.02.2011 12:12

Rysiek przyjeżdżaj dzisiaj do mnie. Jadę na Telegraf z młodym, co prawda stok ma 400 m :lool:, ale młode pojeżdżą razem, a na drugim orczyku my razem :D :lol: będzie akurat waga 1:1 i wzrost 1:1 :D
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 25.02.2011 13:07

Rysio napisał(a):Kanapa to warunek

:mrgreen:

Poza tym, czasowo z dojazdem to bliżej mi do Zoncolan :lool:
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 25.02.2011 13:10

Poznań zaprasza
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 25.02.2011 13:16

Mariusz, dzięki bardzo za informacje :)

Strasznie szkoda, że ten slalom nie działa, bo to jednak byłaby spora atrakcja (no i na stronie jak byk stoi, że jest!).
Klimatycznego baru :wink: też żałuję, bardzo dobre i tanie kiełbaski mieli :D

Zadecydujemy pewnie jutro rano, czy Świniorka, czy Cieńków, czy coś zupełnie innego :wink:

Trochę ciągnie mnie do Ustronia Jaszowca na Palenicę. Zrobili sobie nową stronę internetową i wygląda na to, że coś się w "ośrodku" zaczyna zmieniać, na plus oczywiście. Na razie to mało znane i nienarciarskie miejsce (chociaż tak blisko Czantorii), ale trasa jest całkiem fajna (chociaż w zasadzie jedna :roll:) i chwalą się bardzo dobrymi warunkami. Mają też atrakcyjne ceny.

Tylko nie wiem, czy tam jest co robić przez 4 godziny, o całym dniu już nie mówię :?

Zobaczymy, dokąd nas poniesie :D

Pozdrawiam serdecznie :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone