Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 25.02.2011 13:25

maslinka napisał(a):Trochę ciągnie mnie do Ustronia Jaszowca na Palenicę. Zrobili sobie nową stronę internetową i wygląda na to, że coś się w "ośrodku" zaczyna zmieniać, na plus oczywiście.

Jeśli to o to chodzi, to wczoraj tam mieli dodatkowe atrakcje :):):) Tutaj o awarii wyciągu :)
Pozdrawiam Was ciepło! I miłego szusowania! Pogoda raczej zapowiada się cudnie!
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 25.02.2011 13:32

U-la napisał(a):
maslinka napisał(a):Trochę ciągnie mnie do Ustronia Jaszowca na Palenicę. Zrobili sobie nową stronę internetową i wygląda na to, że coś się w "ośrodku" zaczyna zmieniać, na plus oczywiście.

Jeśli to o to chodzi, to wczoraj tam mieli dodatkowe atrakcje :):):) Tutaj o awarii wyciągu :)
Pozdrawiam Was ciepło! I miłego szusowania! Pogoda raczej zapowiada się cudnie!

O rany, nie słyszałam o tym.
Dzięki, Ula :D
W takim razie chyba sobie odpuścimy Palenicę. Chociaż, z drugiej strony, taka awaria nie powinna się powtórzyć tak szybko :wink:
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 25.02.2011 13:36

maslinka napisał(a): Chociaż, z drugiej strony, taka awaria nie powinna się powtórzyć tak szybko :wink:

Tak sobie też pomyślałam :lol: Tylko się uśmiechnęłam, bo akurat wczoraj o tym usłyszałam, a dziś czytam, że wzięłaś pod uwagę wypad tam właśnie :D Tak czy inaczej - przyjeżdżajcie, bo jest cuuuudne słońce i o ile "górale" ;) się nie mylą, to jutro będzie równie pięknie!!!
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 25.02.2011 13:41

maslinka napisał(a):Trochę ciągnie mnie do Ustronia Jaszowca na Palenicę.

Tylko nie zapomnij wełnianych majtek, wałówy i termosu :wink:

http://emm.newsbrief.eu/NewsBrief/morec ... 19568.html

Edit. Ula była szybsza. Co do awarii to kumpel z dzieciakiem w ubiegłym roku też tam wisiał 2,5 h z czego przez godzinę obsługa ponoć chciała naprawić wyciąg we własnym zakresie ale nic z tego nie wynikło. Dopiero strażacy ich ściągali.

http://www.skionline.pl/forum/showthread.php?t=10198
Ostatnio edytowano 25.02.2011 13:46 przez Rysio, łącznie edytowano 1 raz
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 25.02.2011 13:45

U-la napisał(a):Tak czy inaczej - przyjeżdżajcie, bo jest cuuuudne słońce i o ile "górale" ;) się nie mylą, to jutro będzie równie pięknie!!!

:)
Może się wreszcie trochę opalę na nartach, bo do tej pory, jeśli było słonko, to mróz taki, że trzeba było jeździć w kominiarkach.

Pewnie sporo ludzi będzie chciało skorzystać z takiej pogody. Ale już się nastawiłam psychicznie na stanie w kolejkach i na to, że nie poszalejemy; po prostu relaks w pięknym otoczeniu :D To też jest przyjemne!

Pozdrawiam serdecznie.

Rysio napisał(a):Tylko nie zapomnij wełnianych majtek, wałówy i termosu :wink:

Dwie ostatnie rzeczy zwykle mamy ze sobą, gorzej z tą pierwszą :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.02.2011 15:01

maslinka napisał(a):
Rysio napisał(a):Tylko nie zapomnij wełnianych majtek, wałówy i termosu :wink:

Dwie ostatnie rzeczy zwykle mamy ze sobą, gorzej z tą pierwszą :lol:

Nooo.... trzebaby spooooro samozaparcia, by w wełnianych majtkach na stojąco wytrzymać, a o nartowaniu nawet nie myślę. :)

W Wiśle spory ruch w górę samochodów na tablicach innych niż SCI.
To już chyba przewidywany przez Rysia atak!

Prognozy są niezłe. Tylko mgiełka wisi. Może do jutra się rozproszy.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 25.02.2011 21:39

Ja już straciłem nadzieję na zimę w tym sezonie i schowałem narty.

Ale dziś nie wytrzymałem, ( śniegu przecież napadało) wyciągnąłem i dawaj w trasę.
Pobiegałem tzn. pobawiłem się krótko ale solidnie (tak +- dobrą godzinę).
Nogi bolą, ręce bolą, w płucach świszczy .....
Jedyna przyjemność to była na górkach i zjazd z nich.
Fajny ten zjazd ....... samo jedzie i nic nie trzeba robić. :lol:
No ale ja biegacz a nie zjazdowiec.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 26.02.2011 19:40

Właśnie wróciliśmy ze Świniorki :D (Dla niezorientowanych - Brenna :wink:)

Było super! Pogoda rewelacyjna (trochę się nawet opaliliśmy) i, co trochę nas zdziwiło :wink:, świetnie przygotowane stoki :D
Mariusz, nie oszukiwali Cię przez telefon, naprawdę dali z siebie wszystko!
Tak przygotowanych tras na Świniorce jeszcze nie widziałam.

Jeździliśmy od 10:00 do 17:15. Prawie żadnych kolejek, więc mogę powiedzieć, że się wyjeździliśmy! :D

Jutro napiszę "relację" :wink: i wkleję parę słonecznych zdjęć.
Teraz już zmykam, bo idziemy do znajomych na imprezę :) Chyba padnę w nocy, bo ledwo chodzę :wink:

Pozdrawiam :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 26.02.2011 20:01

Cieszę się, że wyjazd Wam się udał.

Czekam więc na zdjęcia.

Jutro żona z synem tam się wybierają, ja z młodszym też ale na spacerek.

Pozdrawiam.
Mariusz
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 26.02.2011 20:07

Ja w tym sezonioe na dechach nie bylem :evil: i temat zamknąlem, mimo, że nowe dechy od grudnia leżą na regale... :roll:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 27.02.2011 19:02

26.02.2011 (sobota) - Brenna, Świniorka

Tak jak już wczoraj pisałam, wyjazd był bardzo udany. Cały dzień słonecznie, przyjemny mrozik (około minus 3), a do tego naprawdę nieźle przygotowane trasy. Szusowaliśmy od 10:00 do 17:15 z małą przerwą na oscypka i grzańca w barze na stoku i trochę dłuższą na obiad.

Kilka słonecznych fotek :)

Prawie pusty stok, dolna część:

Obrazek
I z orczyka:

Obrazek

Szczęśliwa Maslinka na stoku, na trasie przy ostatnim orczyku:

Obrazek

I ostatni wyciąg:

Obrazek

przy którym otworzyli bar... w domku holenderskim:

Obrazek

Pod dachem 2 drewniane stoły:

Obrazek

Swojska atmosfera, fajnie :D Przysiadamy się do biesiadników i zamawiamy po grzanym piwku i oscypku (który bardziej przypomina vypražany syr :wink:)

Obrazek

Na stole widać m.in. słój z ogórkami. Na słoju mazakiem wypisano: 1 szt = 1 zł :lol:
Naprawdę ciekawe miejsce :D

Posileni nieco wracamy na stok. Zdjęcie z "szalonego orczyka" :wink::

Obrazek

Mniej więcej w tym miejscu (przy innym wjeździe) zaliczyłam tradycyjną glebę :lol: (Może to było bliżej kurnika :wink:) Z tym, że to jeszcze przed piwkiem było, o dziwo :wink:

Jeszcze kilka zdjęć. "Samotne drzewo":

Obrazek

Staring at the sun :D:

Obrazek

I Restauracja Leśna, w której zjedliśmy pyszny obiadek i zobaczyliśmy pierwszą serię skoków:

Obrazek

Potem jeszcze jakaś godzina na stoku i mamy dość! Szusowanie kończymy 15 minut przed zamknięciem wyciągów.

To był bardzo udany narciarski dzień. Było pięknie, słonecznie i wesoło. Zwłaszcza kiedy jeden z panów obsługujących "szalony orczyk" rzucił do mojego męża tekstem: "Ta pana córka pana zajedzie" :lol: (Chyba chodziło o to, że tak jeździmy od rana niemal do wieczora; a mój małżonek musiał wyglądać na zmęczonego :wink:)

Nie wiem, czy ja wyglądam tak młodo, czy mój mąż tak staro :lol: Wspomnę tylko, że jesteśmy rówieśnikami.

Cóż, wzięłam to za komplement. Ciekawie coś takiego usłyszeć, biorąc pod uwagę fakt, że w tym roku po raz ostatni mam lat "dzieścia" :wink:

Potem obu panom (bo był jeszcze jeden, obaj starsi, może Mariusz będzie wiedział, którzy; ale ja chyba nie potrafię ich opisać :roll:) zrobiło się głupio i zaczęli nas przepraszać :lol: Ale my się tylko śmialiśmy. Za co tu przepraszać.

Aaa, zapomniałam napisać, że na części stoku odbywały się jakieś zawody. Ale nie przeszkadzało to wcale w zjazdach. Niestety po zakończeniu zmagań zwinęli slalom. A liczyłam, że zmierzę sobie czas zjazdu...

Podsumowując, było super! Mam nadzieję, że w przyszły weekend pogoda też dopisze :P

Mariusz, a jak było dzisiaj na Świniorce? :) Szkoda, że się minęliśmy.

Pozdrawiam serdecznie :papa:
Ostatnio edytowano 24.02.2012 16:47 przez maslinka, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.02.2011 20:21

Witam

Dziś na Świniorce była żona ze starszym synem.
Ja zapiąłem sanki do plecaka, posadziłem młodszego syna i pociągnąłem na resztach śniegu do domu.

Warunki całkiem niezłe, choć znacznie cieplej niż wczoraj. Niebo zasnute chmurami, przez które często przebijało słonko. Nie było tak ładnego błękitu jak w sobotę.

Nowy bar rzeczywiście dość "przaśny". Szczerze mówiąc nie miałem okazji jeszcze i zastanawiam się czyj on? :)

Ten starszy Pan dał popis :) . Wiem kto to mógł być.
Wujku dałeś ciała! :wink:

Cieszę się na Wasze udane nartowanie. :wink:
Pozdrawiam.
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 27.02.2011 21:21

Interseal napisał(a):Nowy bar rzeczywiście dość "przaśny". Szczerze mówiąc nie miałem okazji jeszcze i zastanawiam się czyj on? :)

Odbieram go bardzo pozytywnie. Zostaliśmy mile przywitani i "usadzeni" za stołem, a właściwie musieliśmy sobie sami przynieść krzesła, na których ktoś wcześniej opalał się przed chatką, a teraz już zbierał się do odejścia :D
Poczuliśmy się jak w domu :wink:

Interseal napisał(a):Ten starszy Pan dał popis :) . Wiem kto to mógł być.
Wujku dałeś ciała! :wink:

Oj :wink: Hehe.
Jeden z tych panów miał bujną czuprynę (koloru, powiedzmy, kasztanowego) i szerokie brwi; drugi był siwy i pod koniec dnia włożył okulary. Bardziej ich opisać nie potrafię, ale pewnie wiesz, o kogo chodzi :)
Przy okazji pozdrów ich od nas. Sympatyczni goście :)
longtom
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) longtom » 28.02.2011 12:22

longtom napisał(a):Poznań zaprasza

I bieg się odbył :wink:

Śniegu za dużo nie było, ale kilkadziesiąt osób się stawiło.

Wokół jeziora Rusałka ( w Ogniem i Mieczem Hoffmana za Dniepr "robiła") trasę około 5km wszyscy pokonali. A wielu narciarzy postanowiło zrobić sobie drugą rundkę.

Obrazek

:wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2011 18:23

Witam.

Z kolei mój syn był dzisiaj na narciarskim wyjeździe z przedszkola.
Celem wyjazdu był ośrodek Korbielów-Pilsko, chyba nie prezentowany jeszcze w tym miejscu.
Poniżej kilka zdjęć.

Wyciąg krzesełkowy "Baba" nie należący do GAT-u
Obrazek

A to już ośrodek GAT-u. Hala Miziowa i widok na Babią Górę.
Obrazek

Hala Miziowa. 1330 m.n.p.m.
Obrazek

Ostatni wyciąg około 1500 m.n.p.m. . Dalej pieszo na szczyt (1557 m.n.p.m.)
Obrazek

Widok na Halę Miziową i hotel górski (bo już nie schronisko)
Obrazek

Mały Interseal na górze. :wink:
Obrazek

Widok na Kopiec.
Obrazek

Generalnie wyjazd bardzo udany.
W piątek chłopak ma powtórkę tego wyjazdu. Tym razem ja będę opiekunem, jak znam życie pogoda się nie powtórzy :? .

Pozdrawiam.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone