Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

ceny paliwa

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
asiaapaczka
Autostopowicz
ceny paliwa

Nieprzeczytany postnapisał(a) asiaapaczka » 03.06.2008 22:21

Witam! Za 4 dni nasz debiut w Chorwacji. Wiele się z tego forum dowiedziałam, ale mój mąż zadał mi dzisiaj pytanie na temat Gdzie warto zatankować się do pełna? W Polsce? Trasa wybrana przez Węgry! Proszę pomóżcie, gdzie są najlepsze ceny paliw?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.06.2008 22:32

Nie wiem czy w miarę aktualne , ale TU są ceny.
Reszta należy do Ciebie - bierz kalkulator i licz :wink: :lol: :papa:
Bierut
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bierut » 05.06.2008 08:35

Najtaniej wciąż jest w Słowenii (bynajniej jeśli chodzi o ON).
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 05.06.2008 08:51

Widać FAQ to mało, tygodniowy ban byłby skuteczniejszy ...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.06.2008 11:58

Rysio napisał(a):Widać FAQ to mało, tygodniowy ban byłby skuteczniejszy ...

Rysio,widzę że ciebie już cholera bierze na niektórych forumowiczów, ale podzielam twoje zdanie ,część osób traktuje forum jak informację turystyczną tzn."rzucają" pytanie i chcą szybkiej odpowiedzi nie zadając sobie trudu żeby troszkę poszperać(dla własnej ciekawości) na forum :evil:,a serwer już ledwo dyszy
:!:
dl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dl » 05.06.2008 12:10

asiaapaczka napisał(a):Witam! Za 4 dni nasz debiut w Chorwacji. Wiele się z tego forum dowiedziałam, ale mój mąż zadał mi dzisiaj pytanie na temat Gdzie warto zatankować się do pełna? W Polsce? Trasa wybrana przez Węgry! Proszę pomóżcie, gdzie są najlepsze ceny paliw?

witam
Jeśli diesel to 1 tankowanie w Słowenii. Jeśli jedziesz w pobliże Neum to tam następne tankowanie. W Cro paliwo jest droższe.
Pozdrawiam
asiaapaczka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) asiaapaczka » 05.06.2008 13:11

Dziękuję bardzo za odpowiedzi,
Poza tym sądziłam, że forum służy właśnie do zadawania pytań, bo ludzie wchodzący na forum chcą drugiej stronie pomóc. Ale może się mylę?
Przerobiłam wszystkie wątki dotyczące paliwa, ale niestety trafiłam tylko na ceny ON i LPG. O benzynie nic nie widziałam. Poza tym przyznam szczerze że jak otwieram jakiś temat i widzę np 16 stron to czytam tylko kilka ostatnich, a nie wszystkie. Jednak po ilości waszych postów sądzę , że macie więcej czasu na szperanie po forum. Przykro mi tylko, że "zabiliście" we mnie chęć wypowiadania się na forum tym i każdym innym.
ziomek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziomek » 05.06.2008 13:43

www.abc.onet.pl
masz ceny paliw i autostrad
nie załamuj się tak szybko głowa do góry :lol:
ci ludzie odpowiadają na setki pytań niekiedy tylko się wkurzają :evil:
powodzenia na forum :!:
Dziekan
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziekan » 05.06.2008 15:29

Heh... tak z ciekawości obliczyłem jaka jest różnica w cenie zatankowania pełnego baku w Austrii i Słowenii:

55 L oleju napędowego
średnia cena w Austrii za litr - 1,38 E
średnia cena w Słowenii za litr - 1,26 E
średni kurs przyjęty do obliczeń: 3,37

Na Słowenii około 22zł taniej :wink:
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 05.06.2008 15:57

https://www.cro.pl./forum/viewtopic.php? ... ena+paliwa - wątek wczoraj poruszany, ale było trudno jak widzę...
dl
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) dl » 05.06.2008 16:07

dl napisał(a):
asiaapaczka napisał(a):Witam! Za 4 dni nasz debiut w Chorwacji. Wiele się z tego forum dowiedziałam, ale mój mąż zadał mi dzisiaj pytanie na temat Gdzie warto zatankować się do pełna? W Polsce? Trasa wybrana przez Węgry! Proszę pomóżcie, gdzie są najlepsze ceny paliw?

witam
Jeśli diesel to 1 tankowanie w Słowenii. Jeśli jedziesz w pobliże Neum to tam następne tankowanie. W Cro paliwo jest droższe.
Pozdrawiam

Paliwo w Slo 1,3 e/l za diesla.
asiaapaczka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) asiaapaczka » 05.06.2008 17:08

Rysio, mój założony 03-06-2008 23:21 , ale było trudno jak widzę
asiaapaczka
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) asiaapaczka » 05.06.2008 17:12

Poza tym nie ma tam nic o cenach w kraju przez który jadę , ale było trudno jak widzę
mirnie
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirnie » 05.06.2008 17:19

Asiu ceny paliwa mogą się zmienić ,albo inaczej :D napewno się zmienią, różnice są niewielkie , potwierdzam taniej na Słoweni albo w Słoweni ale jeszcze taniej w BiH tylko nie wiadomo gdzie paliwo jest "chrzczone"bardziej a gdzie mniej ale to totolotek ..
kanurwa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kanurwa » 05.06.2008 18:17

Dziekan napisał(a):Heh... tak z ciekawości obliczyłem jaka jest różnica w cenie zatankowania pełnego baku w Austrii i Słowenii:

55 L oleju napędowego
średnia cena w Austrii za litr - 1,38 E
średnia cena w Słowenii za litr - 1,26 E
średni kurs przyjęty do obliczeń: 3,37

Na Słowenii około 22zł taniej :wink:

Dzieki za wyliczenia. Od razu mowie ze nie tankowałem w Słowenii ale jakos dla tych 22 zł roznicy na baku nie zaryzykuje potem problemow z silnikiem, nerwow, straconego czasu lub jakis innych kłopotów szczególnie w przypadku nowoczesnego silnika diesla i szczerze mówiąc wole juz byc do tyłu te kilkanaście złotych i byc pewnym ze nie bede mial problemów na trasie. No ale to tylko moja opinia. Tak samo jak nie tankuje tańszego diesla nie niewiadomo jakich stacjach w Polsce i dzięki temu do tej pory nie miałem kłopotów.
Następna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone