Z ciekawością będę śledzić.
.png)
no i heloł
piekara114 napisał(a):Strasznie grymaśna ta Twoja Pani...te kiero napisał(a):Bratysława? No widzisz, moja Pani to nawet nie chce z Krakowa latać, więc tak to jest z porównywaniem podejścia do urlopów.
.png)
– górzysty obszar uznawany za jeden z najstarszych geologicznie na wyspie)….png)
piekara114 napisał(a):No i można zacząć planowanie. Na mojej mapce z każdym dniem pojawia się coraz więcej pinesek.
.png)
Z tym/tymi Papagayo to też ciekawie.... W kilku miejscach można przeczytać, że ta nazwa obejmuje zespół pobliskich plaż, w innych, że Papagayo jest nawa jednej konkretnej plaży, a każda z pobliskich ma swoją nazwę. Ja się przychylam do tej drugiej opcji, więc pojedziemy na Playa.....tony montana napisał(a):No ciekawe którą z Papagayo wybierzecie
No sporo, sporo, jak się uprzeć i nie plażować to można to w dwa/trzy dni ścisnąć... Ale to nie dla mnie.... Nie lubię na szybko i nie lubię z dokładnym planem na każdy dzień czy wręcz godziny...megidh napisał(a):Sporo tego, jak na taką małą wysepkę.
Ja też zaznaczam na mapie miejsca warte zobaczenia. Bardzo pomocne narzędzie.
Bardzo wygodne narzędzie jak się zwiedza na spontanie. Mój Pan M. ma też swoją wersję, gdzie oznacza plaże, parkingi itp. i kilka miejsc (dużo mniej niż ja), na których mu zależy...megidh napisał(a):Ja też zaznaczam na mapie miejsca warte zobaczenia. Bardzo pomocne narzędzie.
.png)

.png)
piekara114 napisał(a): nie lubię z dokładnym planem na każdy dzień czy wręcz godziny...
).piekara114 napisał(a): W zeszłym roku liczba utraconych pasażerów (przekierowanie na inne lotniska) to ok. 100 tys. (może nie dużo przy 13 mln, ale części zmarnowali urlop), w tym ok. 30 tys. w samym grudniu....
.png)
piekara114 napisał(a): 8 listopada 2025, sobota c.d.
piekara114 napisał(a): Playa Papagayo – podsumowanie
Plaza jest ładna, fotogeniczna, zwłaszcza z góry, ale żeby nazywać ją najpiękniejszą plażą Lanzarote to myślę, że to lekka przesada…

.png)
Danusiu, fajnie, że jesteś. Mam nadzieję, że uda Wam się powrócić do dalszych podróży i nadrobicie zaległe i wyczekane miejsca. A u mnie będzie jak zawsze, sporo technicznych informacji, trochę słońca i chmur i trochę zdjęć....dangol napisał(a):Beatko, fajnie że kontynuujesz Kanarki, miło mi ogrzewać się Waszymi „jesiennymi” widokami. Czy kiedyś skorzystam sama, nie wiem… Zbyt dużo mam
zaległych miejsc, które bardzo chciałabym zobaczyć własnymi oczami, jeśli będzie możliwość, zacznę raczej od nich. Wirtualnie natomiast wszędzie i zawsze, a z Wami zawsze jest bardzo ciekawie
.
.png)
piekara114 napisał(a):Playa Papagayo – podsumowanie
Plaza jest ładna, fotogeniczna, zwłaszcza z góry, ale żeby nazywać ją najpiękniejszą plażą Lanzarote to myślę, że to lekka przesada…
ale tylko nieco .png)
.png)
W obszarze tej miejscowości jest kilka plaż (piaszczystych), a jedna z nich też ma nazwę Playa Blanca i nie jest to jakaś duża plaża… Dużo ciekawiej na googlach wygląda pobliska Playa Dorada…