Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

"Dziecko potrafi" :) czyli Hardcore na wesoło!!!!!

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 22.08.2011 13:01

Kratery - słupy wysokiego napięcia.

A czemu - bo takie w kratkę są.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 22.08.2011 13:05

Wpada nasza pociecha do kuchni.

- Mamaaaa mamaaaa ja chcę żelki!!.

- Filipku, a magiczne słowo?

- Hokus pokus
marze_na
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) marze_na » 22.08.2011 13:33

No to jeszcze ja w temacie słowotwórstwa.

Moja 3,5 letnia chrześnica szukając na balkonie pająków oświadczyła mi, że ona lubi wszystkie owady oprócz szerszeni. A wiecie dlaczego?
Bo szerszenie żądlują :)

A dawno, dawno temu, kiedy była na etapie poznawania kolorów jednym z ulubionych był zieziółty.
Przez parę tygodni była to nazwa wspólna dla żółtego i zielonego.
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 24.08.2011 11:30

Tak przy okazji burzy, która szaleje za oknem:

- dla mojego starszego syna burza to była "buba"
- młodszy nie mówił, że grzmi, tylko "grzmoci"
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 25.08.2011 23:58

sroczka66 napisał(a):- młodszy nie mówił, że grzmi, tylko "grzmoci"

Coś w tym jest.

Mój najmłodszy mówił po burzy, że były stlaszne grzmije
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 02.09.2011 12:03

Oglądałam wczoraj albumy z dziecinnych lat moich synów i przypomniało mi się, jak próbowali mnie pocieszać, kiedy zdarzało mi się popłakać.

Starszy mówił:
- Mama, nie płakaj i głaskał mnie po policzku, a w ślad za nim podchodził młodszy i z najpoważniejszą na świecie minką powtarzał:
- No, mama, nie faciaj, nie faciaj...
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 27.09.2011 20:10

Autentyk sprzed dwóch dni.

Mój nastoletni wita mnie z uśmiechem w drzwiach domu z zębem mlecznym w ręce.
- Tato. Ząb mi wypadł.
- W twoim wieku sie zdarza. Co jadłeś ?
- Nic. Grałem na gitarze.
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 27.09.2011 20:29

romuald22 napisał(a):Autentyk sprzed dwóch dni.

Mój nastoletni wita mnie z uśmiechem w drzwiach domu z zębem mlecznym w ręce.
- Tato. Ząb mi wypadł.
- W twoim wieku sie zdarza. Co jadłeś ?
- Nic. Grałem na gitarze.

Próbował jak Hendrics 8O
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 02.12.2011 09:11

Wczoraj, kroję coś w kuchni, wchodzi Maja i:
- Tata, co lobisz?
- Kroję mięsko na obiad.
- Tylko pamiętaj, zawsze dbaj o BHP!
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 02.12.2011 20:05

Wczoraj idzie żona do syna zbudzić go do przedszkola, a on już nie śpi.

- Filipku już wstałeś?

- Tak, bo mam taki zegar zoologiczny.
kozulka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) kozulka » 21.01.2012 20:17

Mój 7latek..
rozwalił mnie kilka dni temu....

Przytulamy się a on mówi:
-Mamusiu...ja tak bardzo cię kocham......tak bardzo, że będę cię codziennie odwiedzał na cmentarzu...jak umrzesz...:))

Cóż...pogratulowałam poczucia humoru :lol: :lol: :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 23.01.2012 07:21

Maja kilka dni temu z samego rana, ledwo oczy otworzyła:
- A ja chcę zostać strażakiem w dźungli.
grypserek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) grypserek » 23.01.2012 11:03

Nasz młodzieniec (4 l.) od dawna zaznajamia się z techniką. Efektem jest obsługa wszelkiej elektroniki domowej na poziomie zawstydzającym jego babcie. Jedno słowo sprawia mu problem, mianowicie telewizor. Parę razy usłyszałem poprawną formę, ale najczęściej brzmi ono mniej więcej tak: zidong.

Przedszkole w jego formie to chyba tylko on potrafi wymówić ;) Ba! Przy powtórzeniu nigdy tak samo nie powie ;) Zazwyczaj wymawia to w połączeniu z wyrazami nie chcę do spledolka ;)

Na początku roku, z młodym idziemy do wujka i jego starszego kuzyna. Bardzo szybko przechodzimy przez osiedlową uliczkę (przez ulicę nie przejdzie nawet jak w pobliżu jest odpalone auto ;)), hyc na chodnik i trafiliśmy na proboszcza, który chodził po kolędzie. Młody na cały głos: Tatuś, tatuś Bozia idzie!

Ostatnio byliśmy w innym kościele niż zazwyczaj, dużo mniejszy, pełno ludzi, młody musi siedzieć/stać przy nas. Śpiewamy kolędy, Mateusz kładzie palec na usta i kręci głową, a z ust wydobywa się głośne Ciiiiiiiii.... Ponad połowę mszy wytrzymał na szeptaniu ... a potem się znudziło. Koniec mszy, standardowo ksiądz wychodzi, kolędy śpiewane - nauczony doświadczeniem jestem "Ciiiiiiiii ..." Młody się odwraca i na cały regulator Tatuś śpiewaj!

Ulubionym zwrotem młodego, są zaczerpnięte z gry edukacyjnej słowa spokojnie, spróbuj jeszcze raz. Szczególnie pierwsza część jest stosowana kiedy idzie o sprzątanie (młody lubi twórczy nieład ;)). Po 2-3 razach proszenia o posprzątanie następuje podniesienie głosu, na co łatwo przewidywalna i rozbrajająca riposta młodego: Ale tatuś, spokojnie ...

Śnieżek spadł, trzeba młodego wyciągnąć na sanki. Ja odbijałem kartę w pracy, więc ta przyjemność spoczęła na mojej połowicy. Nie zaszli/zajechali daleko spotkali sąsiadkę. Krótka wymiana zdań, po czym pada pytanie do młodego: Co Mateuszku, mamusia wyszła z Tobą na sanki? To nie jest mamusia, to jest laska.

Troszku się rozpisałem ... ale jak jedno chcę opisać to od razu drugie na myśl przychodzi ;)
Magda75
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Magda75 » 24.01.2012 10:45

Ryszard ( obecnie 3,5) rok temu po raz pierwszy usłyszał w radio U-lalę ( Lady Gaga- Bad Romance). Od tego czasu męczy nas , aby puszczać mu na youtube. W związku z tym, że nie przepadamy za tą panią , staramy się wymyślać powody, dla których w tej chwili nie możemy spełnić jego prośby. Kiedyś powiedziałam, że nie ma U-lali, bo Lady Gaga pojechała na wakacje. Wracam do domu z pracy i jedno co słyszę, to TA piosenka. Młody uradowany: Mamo,Lady Gaga już wróciła z wakacji!
nero
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nero » 27.01.2012 19:16

Po przyłapaniu na gorącym uczynku odpowiedź młodego brzmiała :
to moja nowa kolorowa droga :P

Obrazek

Na szczęście to nie nasz bajtel i ... nie nasze gumki ;)
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

"Dziecko potrafi" :) czyli Hardcore na wesoło!!!!! - strona ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone