Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 19.12.2015 20:10

Dzisiaj jest ten dzień - rozpoczęliśmy sezon narciarski 2015/2016 :mrgreen:

Kopřivná, Jeseniki, Czechy:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W Beskidzie Śląskim na razie nigdzie nie da się poszusować :(, zresztą my i tak zwykle wybieramy naszych południowych sąsiadów :) Chętnie więc pojechaliśmy dzisiaj w nasze ulubione Jesioniki :)

Najpierw uderzyliśmy na Červenohorské sedlo, ale mgła tam była okrutna, do tego strasznie wiało :roll:

Ostatecznie poszusowaliśmy 3 godziny w Kopřivnej, co dało 19 zjazdów i około 20 km (trasa ma 1100 m) :D

Jak na pierwsze szusy w sezonie, całkiem konkretnie :D

Mam nadzieję, że w końcu zacznie się prawdziwa zima :roll:

Pozdrav :papa:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 07.01.2016 14:32

Chyba w sobotę na narty tam gdzie mam najbliżej :wink: :lol: :idea:

http://www.cieniawa-ski.pl/

Trasa krótka ale bez tłoku :smo:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 07.01.2016 14:42

Janusz Bajcer napisał(a):Chyba w sobotę na narty tam gdzie mam najbliżej :wink: :lol: :idea:

http://www.cieniawa-ski.pl/

Trasa krótka ale bez tłoku :smo:

Lepsze niż nic :wink:

Przed Nowym Rokiem szusowaliśmy ciut na Chopoku (Jasna) - kilka tras / wyciągów działało, cały czas naśnieżają. Na Donowaly była czynna tylko jedna trasa z kanapami 8O i to mocno oblodzona, no i ośla łączka z talerzykiem.

Marniutko, oj marniutko tej zimy.... Albo wszystko jeszcze przed nami. :wink:
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 07.01.2016 15:11

Mikromir napisał(a):Marniutko, oj marniutko tej zimy.... Albo wszystko jeszcze przed nami. :wink:

Oby! :)

Już jest lepiej. Wczoraj nartowaliśmy w czeskich Beskidach. Śnieg oczywiście sztuczny, ale przynajmniej ostatnio były warunki, żeby śnieżyć i szusowanie mieliśmy bardzo udane.

Natomiast w Alpach przed sylwestrem niektóre trasy wyglądały tak 8O:

Obrazek

Obrazek

To też otwarta trasa :lol::

Obrazek

Pojechaliśmy więc na lodowiec i tam było trochę lepiej 8)
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 07.01.2016 15:32

2.01.2016 byliśmy na spacerze w Szymbarku (Wieżyca). Wracając zajechaliśmy do znanej pierogarni - było tam sporo narciarzy wracających z najwyższego szczytu Kaszub i Niziny Środkowoeuropejskiej (329 m n.p.m)
:papa:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 09.01.2016 13:13

Taaak... a ja już skończyłam tegoroczny sezon narciarski :?

12400506_10205572140444846_1812737668630374631_n.jpg

Tegoroczne Val di Sole mino tego, że zima taka sobie dawało radę. Większość tras otwartych i dobrze przygotowanych. No ale przez własną głupotę skręciłam kolano i teraz w głowie mi tylko wizyty u ortopedów i rezonansy :evil:
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 09.01.2016 13:39

O rzesz Kurka Vódka. Dokładnie jak swego czasu wykręciłem kolano na czarnej trasie. Pół roku kuśtykania. Też przez własną głupotę ale i przez muldy olbrzymy na pewnym stromym odcinku. Było tylko zachwianie, upadek i wykręcenie się narty w powietrzu - nie odpieła się przy upadku. Jeszcze po upadku jeżdziłem z kilka razy. Na drugi dzień nie mogłem chodzić - kolano spuchło.

Życzę koleżance Roxi zdrowia. Będę się za nią modlił. :roll:
Ostatnio edytowano 09.01.2016 18:19 przez Ural, łącznie edytowano 1 raz
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 09.01.2016 13:40

Zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia życzę narciarzom.
Ostatnio edytowano 09.01.2016 18:20 przez Ural, łącznie edytowano 1 raz
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 09.01.2016 13:51

:(

Ojej, trzymaj się! Będzie dobrze. Zdrówka!
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 09.01.2016 14:20

Jakoś trzeba się będzie przemęczyć.
Chyba sobie zablokuję wszystkie "medyczne" strony www, bo im więcej czytam, tym jestem bardziej przerażona ;)

Wizyta u ortopedy prawdopodobnie we wtorek o 21 8O , do tego czasu może się powstrzymam z tym szukaniem przydatnych informacji ;)

Ale za to... włosi, którzy mnie w sankach wieźli byli bardzo sympatyczni :mrgreen:
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.01.2016 15:35

Ale w PL jesteś?
Ło Matko; przyjmij wyrazy...
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 09.01.2016 15:57

FUX napisał(a):Ale w PL jesteś?
Ło Matko; przyjmij wyrazy...

Dziś w nocy wróciliśmy.
Dobrze, że VW Sharan jest sporym samochodem i że Arturo myśli technicznie ;)... zrobił mi takie legowisko, że droga przebiegła bezboleśnie i wygodnie.
Ze stoku zwozili mnie w czwartek, władowali do karetki i zawieźli do szpitala. W szpitalu prześwietlenie i szybka diagnoza: zwichnięcie stawu kolanowego z podejrzeniem zwichnięcia rzepki. Z kolanami nie ma żartów, tym bardziej, że używam ich intensywnie :), więc czekam na wizytę u ortopedy w Sport Klinice w Żorach, tam pewnie rezonans, diagnoza i leczenie. Mam nadzieję, że za dwa miesiące będę już naprawiona :)

Aaaa jeżeli chodzi o śnieg, to w Val di Sole szusuje się na całego. Praktycznie wszystkie trasy czynne, Nie chodzi tylko Pinzolo.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 09.01.2016 16:03

Roxi napisał(a):...czekam na wizytę u ortopedy w Sport Klinice w Żorach, tam pewnie rezonans, diagnoza i leczenie. Mam nadzieję, że za dwa miesiące będę już naprawiona :)

Na pewno będziesz naprawiona :!:

ja mówiłam, że to białe to samo zło, mówiłam :roll: :smo:
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.01.2016 16:23

Roxi, trzymaj się, dobry ortopeda i WŁAŚCIWE leczenie to podstawa.... i nie czytaj więcej.....

A może ktoś polecić jakiś ciekawy stok dla średnio jeżdżących w okolicy Soliny, Polańczyka? - będziemy tam w przyszły weekend.
tony montana
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) tony montana » 09.01.2016 17:11

Roxi napisał(a):Taaak... a ja już skończyłam tegoroczny sezon narciarski :?
Tegoroczne Val di Sole mino tego, że zima taka sobie dawało radę. Większość tras otwartych i dobrze przygotowanych. No ale przez własną głupotę skręciłam kolano i teraz w głowie mi tylko wizyty u ortopedów i rezonansy :evil:

Życzę jak najszybszego dojścia do zdrowia i powrotu na stok!
:papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone