Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 09.03.2015 18:01

Nawet nie wiesz jak Ci tych 2 godzin dojazdu zazdroszczę :mrgreen: :papa: ...
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 21.03.2015 22:00

Potter napisał(a):Nawet nie wiesz jak Ci tych 2 godzin dojazdu zazdroszczę :mrgreen: :papa: ...

To fajne jest, potwierdzam :mrgreen:

Dzisiaj obraliśmy podobny kierunek. Też Jesioniki, z tym, że tym razem - Ramzova.

Było słonecznie, prawie pusto na stokach i dzięki temu (mimo wiosennego śniegu) zadziwiająco równo :D

Mapka tras:

Obrazek

Kilka fotek:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To był nasz 22 dzień na nartach w tym sezonie :D Być może ostatni, być może nie... ;) :mrgreen:
Potter
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Potter » 22.03.2015 08:51

Widzę, że mieliście praktycznie swój "prywatny" stok :oczko_usmiech: ...
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 22.03.2015 11:27

Potter napisał(a):Widzę, że mieliście praktycznie swój "prywatny" stok :oczko_usmiech: ...

Akurat wybrałam te zdjęcia, na których są ludki ;) Mam też takie z całkowicie pustymi trasami :mrgreen:
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 05.12.2015 19:13

Hmmm...
Grudzień już...

W związku z tym mam takie pytanko: czy jeździł ktoś (nie wątpię, że tak :wink: ) na Malino Brdo lub Donovaly na Słowacji? Możecie podzielić się wrażeniami? Wyszukiwarka daje jakieś szczątkowe informacje, trasy sobie oglądam w necie, chodzi mi o wrażenia i praktyczną ocenę użytkowników - warto? Ma to być na krótki, 3-4 dniowy wypad gdzieś blisko Śląska.
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 05.12.2015 20:33

Obydwa ośrodki warte polecenia na krótki wypad

nie patrzałam na ceny w tm roku , ale w latach ubiegłych korzystne rabaty jeżeli korzystasz z noclegów i posiadasz Liptov Card lub Park Snow Card

w Malino Brdo żeby jeździc musi być zima , dwa lata temu zdarzyło się , że wyciagi były nieczynne w styczniu z powodu braku śniegi , dolna stacja to centrum miasta
Mikromir
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikromir » 05.12.2015 22:22

Danka napisał(a):...

Bardzo dziękuję za odpowiedź. :D
Pamiętam, dwa lata temu była makabra - byliśmy w Zubercu w ferie zimowe i wyciągi dopiero ruszały. Pochodziły parę dni, a potem przyszła odwilż. :( Na szczęście Rohacze mieliśmy blisko. Z kolei w zeszłym sezonie już w grudniu była zima. Nie do przewidzenia...
Czyli w razie braku zimy zostaje ośrodek Donovaly tylko. Myślę, że zaryzykujemy.
Dzięki! :papa:
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 05.12.2015 23:35

:D Oglądaliśmy dzisiaj relację w TVP-info o zjazdach w Zieleńcu. Niestety, śnieg co nieco zmrożony, a więc i zjazdy jako - takie...

Osobiście, bardziej nastawiona jestem jednak świątecznie na Tatry; Białkę, Bukowinę, Małe Ciche,...
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 06.12.2015 00:56

Na razie słabo niestety :(

Siedzimy z nosem w kamerkach i w tym momencie można się wybrać na Rohače (na 1 dzień to jednak kawałek drogi), Chopok (kilka wyciągów), do Brannej w Czechach (króciutka trasa)...

W tamtym roku sezon zaczęliśmy dopiero między świętami a sylwestrem i obawiam się, że w tym roku też tak będzie.

Malino Brdo - jeździliśmy 3 lata temu. Tak jak pisze Danka, tam musi być zima. Byliśmy tam po opadach marznącego deszczu. Lodowa góra, masakra.

Czekamy na śnieg, a przynajmniej na mróz, żeby można było śnieżyć :)
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 06.12.2015 09:48

Mikromir napisał(a):
Danka napisał(a):...

Czyli w razie braku zimy zostaje ośrodek Donovaly tylko. Myślę, że zaryzykujemy.
Dzięki! :papa:

Zawsze masz Chopok :D
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 06.12.2015 09:50

albo baseny termalne .........
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 06.12.2015 09:53

Danka napisał(a): patrzałam

Patrzyłam.
:wink:
A w temacie, to nie warto rezerwować do przodu z wpłacaniem zaliczek. Kolejna zima wydaje się nie do przewidzenia.
Danka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Danka » 06.12.2015 09:57

FUX napisał(a):
Danka napisał(a): patrzałam

Patrzyłam.
:wink:
A w temacie, to nie warto rezerwować do przodu z wpłacaniem zaliczek. Kolejna zima wydaje się nie do przewidzenia.

Poprawne są obie formy, ale patrzeć jest formą dwudziestokrotnie częściej używaną niż patrzyć. W czasie przeszłym jest na odwrót: formy utworzone od patrzeć, tzn. patrzał, patrzała itd., są dziś o wiele rzadsze od form utworzonych od patrzyć, tzn. patrzył, patrzyła itd. :lol:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 06.12.2015 09:57

FUX napisał(a):A w temacie, to nie warto rezerwować do przodu z wpłacaniem zaliczek. Kolejna zima wydaje się nie do przewidzenia.

Dokładnie!
My niestety jesteśmy już po wpłacie kwoty za pobyt i teraz codziennie zaglądam na kamerki. W Val di Sole trasy niby już naśnieżone i ludki jeżdżą, ale prawdziwego śniegu narazie brak :roll:
A było słuchać brata... rezerwujcie tydzień przed wyjazdem, jak śnieg będzie mówił... Przynajmniej tyle, że jedziemy sprawdzoną ekipą, więc na pewno będzie wesoło ;)
Ural
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Ural » 06.12.2015 13:06

Cosik słaba bedzie tegoś roku na polskich stokach. Szkoda bo Polska to piękny i nie doceniany przez wielu kraj nie wyłączając mojej skromnej osoby.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone