1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
.png)
.png)
.png)
piekara114 napisał(a):Jestem, jestem, Madera w końcu u mnie cały czas na tapecie....
No i jak pisałam, wiadomo Tony na wyjeździe.....
Trajgul napisał(a):Zdjęcia 3,4,5,6, a zresztą wszystkie to są absolutnie moje klimaty.
te kiero napisał(a):Zniechęca mnie długi lot, ale jak widzę jednak rewelacja, super kadry; jednak jak to kiedyś mi napisał Anakin "bał bym się, że CR7 gdzieś spotkam"![]()
majkik75 napisał(a):Nie dziwię się, że oczarowaniJuż sporo znajomych było na Maderze i każdy tylko pieje z zachwytu
![]()
Dobrze się zaczyna![]()
maslinka napisał(a):Moi znajomi też zachwyceni po powrocie z Madery
Tony - zajawka top!Czekam na rozwój wypadków.
wiola2012 napisał(a):Na Maderę też się wybieram. Niby plan już mam, ale może u Ciebie jeszcze coś ciekawego podpatrzę
Krzychooo napisał(a):O, Madera! Cudna wyspa, bardzo chętnie bym tam wrócił. Będę zaglądał.
Fajna, kompaktowa, przyjemna do zwiedzania, tylko dwukrotnie większa od wysp Brač czy Krk.

.png)

.png)
tony montana napisał(a):Madera chodziła nam po głowach od wielu lat. Jakoś nigdy jednak nie było okazji, a to loty drogie, a to coś tam coś tam.
.png)

.png)
maslinka napisał(a):Loty na Maderę faktycznie są dość drogie ...
.png)
tony montana napisał(a): No i jakieś buty trekkingowe dołożyłbym, aby mieć jakieś niższe na zmianę po levadach etc
Dla mnie to podstawa na Maderę (Etna to już potwierdziła). Zresztą moja lista rzeczy do zabrania na tą wyspę wygląda tak:O, właśnie, muszę się przypomnieć koledze o jego wypożyczalnię, bo korzystał z większego auta (2+2 + big walizka i wózek dziecięcy) i płacił 40 eur/dobę bez kk i depozytów....tony montana napisał(a):Uwaga: jak patrzyłem na kilku portalach, to praktycznie wszystkie wypożyczalnie na Maderze mają wysoką kaucję (oprócz kilku w tym jakiejś polskiej), niższą kaucję ma kilka bardzo źle ocenianych car rentali.
Sierpień to najcieplejszy miesiąc na wyspie + najmniejsza liczba opadów + szczyt wakacji w Europie + odległość, więc cena aż tak nie dziwi.... Przeciętna cena za lot z kabinówką (poza szczytem VI-IX) to 1000 zł, przy zakupie z wyprzedzeniem... (obserwuję od jakiś 2+lat)....majkik75 napisał(a):Są nawet można powiedzieć chore, bo np. z Wawy teraz w sierpniu na Maderę dla 4 osób to wychodzi mi jakieś 7tyś![]()
![]()
.png)
piekara114 napisał(a):Sierpień to najcieplejszy miesiąc na wyspie + najmniejsza liczba opadów + szczyt wakacji w Europie + odległość, więc cena aż tak nie dziwi.... Przeciętna cena za lot z kabinówką (poza szczytem VI-IX) to 1000 zł, przy zakupie z wyprzedzeniem... (obserwuję od jakiś 2+lat)....
Dla porównania w tym roku lot na Kretę na lipiec-sierpień ciężko trafić poniżej 800 zł, a to cena bez bagażu i z przesiadkami, a to mniej niż połowa trasy do Funchal.... Aga jak się pojawi to potwierdzi...

Powrót do Portugalia - Portugal