Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje 2010

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 16.02.2010 10:14

Witam po przerwie
Chyba wreszcie zdecydowałam- wybór padł na Ruskamen ( chociaż ciągle zastanawiam się nad Rogoznicą). Ale chyba jednak Ruskamen- czytam na forum i widzę, że jest wielu zwolenników tej miejscowości- a i kaska niewielka 45 euro za 3 osoby 20-30m od plaży. :D teraz tylko potwierdzić rezerwację, wysłać zaliczkę i zaczynam żyć wakacjami- już żaden uczeń nie wyprowadzi mnie z równowagi. NIECH ŻYJĄ WAKACJE W CHORWACJI!!! :lol:
makala
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) makala » 16.02.2010 11:29

Hej podziel się adresem.Też oglądałam Ruskamen i zastanawiam się...
A co powiecie o takich osadach jak: Nemira,Minice czy Marusici?
faziolot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) faziolot » 16.02.2010 12:21

Viniu napisał(a):
zebik napisał(a):
Viniu napisał(a):będziemy w willi PIMM, chyba najbliżej położona willa nad samym morzem, na skarpie/skale. Wg informacji tu na forum z tarasów tej willi są jedne z najpiękniejszych widoków

Widok rzeczywiście ładny na Biokovo, ale villa PIM to betonowy kolos położony na odkrytym terenie bez źdźbła cienia, jak się nagrzeje to jest jak w piekarniku. :D

Tak mam tego świadomość, z tym, że w apartamencie planujemy być tylko na spanie i ew. obiad :) Poza tym pokoje są klimatyzowane, więc najgorzej będa miały tylko auta ;)

EEE tam, nawet jak nie było klimatyzacji to było fajnie - ale na parterze :lol:
A co do pojazdów - to fakt. Mój się tak nagrzał (granatowy :twisted: ), że PL-ka się odkleiła - tylko tak felernie, że klej na lakierze został.
Pzdr
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 16.02.2010 15:47

makala napisał(a):Hej podziel się adresem.Też oglądałam Ruskamen i zastanawiam się...
A co powiecie o takich osadach jak: Nemira,Minice czy Marusici?

http://www.chorwacja-a1.pl/ruskamen/apa ... nja/a2.htm
bardzo konkretny właściciel szybki kontakt - ja już zarezerwowałąm
makala
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) makala » 16.02.2010 17:13

Kurcze ale tam jest tylko apartament na trzy osoby.Innych nie ma ,a nas jest czterech :(
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 16.02.2010 17:18

makala napisał(a):Kurcze ale tam jest tylko apartament na trzy osoby.Innych nie ma ,a nas jest czterech :(

Są inne - słabo "chodzisz" po stronie :wink: :D
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 16.02.2010 20:40

makala napisał(a):Kurcze ale tam jest tylko apartament na trzy osoby.Innych nie ma ,a nas jest czterech :(

http://www.chorwacja-a1.pl/ruskamen/apa ... nja/a3.htm here you are -
u tego samego właściciela :lol:
makala
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) makala » 16.02.2010 21:37

Ech,macie racje:)))Spieszyłam się i dlatego taki błąd :)))
ROCO
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ROCO » 22.02.2010 21:31

Viniu napisał(a):
makala napisał(a):Witam!
Mam prośbe.Jedziemy z rodzinką 2+2 pierwszy raz do Chorwacji.Wybrałam rejony Omisu.Szukam czegoś mniejszego ,spokojnego i możliwością wypadów aby pozwiedzać.Proszę o jakieś fajne i konkretne namiary.Podaje kontakt:maciejki.d@interia.pl
Z góry dziękuję :)

Witam.

Ja polecam Marusici. Mocniej się zamachnąć, to kamieniem do Omisiu można dorzucić ;) Wioseczka malusia, cisza, spokój i jako baza wypadowa do zwiedzania w sam raz. My (żonka i maleństwo oraz kuzynostwo z dwójką dzieci) będziemy w willi PIMM, chyba najbliżej położona willa nad samym morzem, na skarpie/skale. Wg informacji tu na forum z tarasów tej willi są jedne z najpiękniejszych widoków :) My będziemy od 25.06 do 4-5.07. :)

HEJ,
Viniu napisz jak było ponieważ my też wybralismy wille PIM w sierpniu. Pozdro.
doctorwho
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) doctorwho » 26.02.2010 14:36

magdach7 napisał(a):Witam po przerwie
Chyba wreszcie zdecydowałam- wybór padł na Ruskamen ( chociaż ciągle zastanawiam się nad Rogoznicą)....:lol:

Moja rodzinka w zeszłym roku była w Rogoznicy a dokladnie w Stupin Celine. Jak na nasz pierwszy wypad do CRO byliśmy wniebowzięci. Jeżeli masz autko napędzane ON to jest to dobry punkt zaczepny, Primosten 15km, Szybenik 30km, Trogir chyba z 20km, Split 50km. Ja osobiście polecam polecam :) chociaż w tym roku udaję sie w inny rejon, jaki... hmmm... Forumowicze mi zapewne pomogą coś wybrać
saintmb
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) saintmb » 04.03.2010 12:15

HEy

polecam Ruskamen, byliśmy tam kilka lat temu - spokojny cichy zakątek, przyjemna plaża i urocze lasy piniowe przy niej. Mieszkaliśmy w apartamentach przy hotelu wtedy Ruskamen i naprawdę było SUPER. Wszędzie blisko: cudowny Omiś ze starówką, spływ Cetiną /polecam/, Split, Trogir i rewiera Makarska. Codzienne plażowanie, kąpiele i wycieczki na motorku ;)

Jesli znajdziecie czas polecam też wybrac się do Parku Biokovo na górę Sv.Jure 1782 m można tam wjechać /samochodem też/ - widoki niezapomniane /pojechałem sam i wszyscy do teraz mi zazdroszczą 8) /

Pojechaliśmy też stamtąd do Dubrovnika, kawałek ale warto było :):):)
pasażer
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pasażer » 04.03.2010 13:19

saintmb napisał(a):Sv.Jure 1782 m

1762m :oczko_usmiech:
lukas774
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukas774 » 04.03.2010 18:30

Ja z rodzinką w tym roku do miejscowości Kanica (Rogoznica). Ciekaw jestem opini tych, którzy już tam może kiedys byli.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.03.2010 18:57

lukas774 napisał(a):Ja z rodzinką w tym roku do miejscowości Kanica (Rogoznica). Ciekaw jestem opini tych, którzy już tam może kiedys byli.

Proszę
forum/viewtopic.php?t=23353&postdays=0&postorder=asc&start=0
forum/viewtopic.php?p=482906#482906
forum/viewtopic.php?p=468142#468142
forum/viewtopic.php?p=461733#461733
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone