Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wakacje 2009

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2009 20:33

mloty14 napisał(a):.... Na stronce domy-letniskowe.com te ceny które są podane np. 30 EUR za obiekt/dzień to są za np 4 czy 5 osób czy jak??? ....

Jak masz cenę za OBIEKT - jest cena za obiekt/dom/apartament a nie za osobę.
Jeżeli cena liczona jest za osobe (najczęściej pensjonaty i hotele) to masz jak byk napisane, że za OSOBĘ :wink:
Nie ma tu żadnych wątpliwości.
mloty14 napisał(a):.....Jak to jest, nie pisze maili do właścicieli na razie bo może wy mi podpowiecie. :D

I robisz błąd bo to oni wynajmują a nie my. Zwróć się z pytaniem o cenę do źródła :wink:
mloty14
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mloty14 » 05.01.2009 20:49

Ok. Wolałem uniknąć potyczek językowych polsko-chorwackich, bo wiem ze jak się nie zna języka to mogą być jakieś nieporozumienia. Jak będę rezerwował to poproszę kogoś kto zna dobrze niemiecki, bo po angielsku nie z wszystkimi się dogadam.

Pytałem, bo cena 20 EUR wydaje mi się dziwnie niska, a taką cenę za apartament miedzy innymi znalazłem.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.01.2009 21:03

mloty14 napisał(a):Ok. Wolałem uniknąć potyczek językowych polsko-chorwackich, bo wiem ze jak się nie zna języka to mogą być jakieś nieporozumienia. Jak będę rezerwował to poproszę kogoś kto zna dobrze niemiecki, bo po angielsku nie z wszystkimi się dogadam.

Pytałem, bo cena 20 EUR wydaje mi się dziwnie niska, a taką cenę za apartament miedzy innymi znalazłem.

Na forum jest temat gdzie można poprosić o tłumaczenie.

Ilu osobowy ten apartament za 20 euro i gdzie konkretnie :?:
mloty14
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) mloty14 » 05.01.2009 21:36

Już wiem o co chodzi w tych tanich apartamentach. Oni podają pewnie najtańszą cenę, w okresie zimowym albo wiosennym. Przy niektórych jest taka tabelka, teraz zauważyłem. latem jest 2x tyle, ale jeśli jest to przy 5 czy więcej osobach to i tak tanio.

np. ten:

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
/domy_letniskowe_details.php?obj_nr=11841

34 EUR, apartament niby 8 os. ( nie wiem czy tyle za to 34 EUR może przebywać ale na to wychodzi ze tak) okolica mi odpowiada. Zaraz spróbuje coś uciułać po angielsku zobaczymy co odpisze.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 05.01.2009 21:59

mloty14 napisał(a):Już wiem o co chodzi w tych tanich apartamentach.....

Nie wiesz :lol:

1) odpuść sobie tą stronę przy szukaniu lokali bo to zwykła ściema

2) wiekszość informacji na tej stronie jest jednym wielkim przekłamaniem. Nie trać na to czasu. Wejdź na (moim zdaniem jedną z lepszych stron www) czyli: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
Tam jest wszystko jasne, zero anonimowośći, masz wszystkie niezbędne namiary na właścicieli, jak nie ma podanej ceny to pisze "po upitu" czyli do uzgodnienia

3) nie wynajmiesz na Istrii ani tym ani w żadnym innym okresie lokalu dla 8 osób za 34 euro :lol:
Jako dowód ściemy podam Ci coś co jest (a raczej zapomniano) usunąć z opisu w wersji niemieckiej tego lokalu:

"Die Preise beziehen sich auf ein Apparment mit Kueche und Duschbad fuer 2 Personen (Doppelbett), mit SAT-TV (deutsche Sender, wie ARD und ZDF, RTL, VOX, etc. sind gut zu empfangen), fuer groessere Appartments oder auch Zimmer ohne Kueche bitte individuell anfragen (per e-mail oder auch telefonisch). Der am Anfang genannte Preis bezieht sich auf ein Doppelzimmer fuer 2 Personen ohne Kueche in der Nebensaison. Bitte beachten Sie, dass Ihre e-mail nicht immer sofort gelesen werden kann. Falls Sie eine Information schnell benoetigen, setzen Sie sich bitte mit uns telefonisch in Verbindung. " .........Czyli mówiąc w skrócie cena 34 euro dotyczy 2 osób a nie 8 --- i to już staje się realne :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 05.01.2009 22:05

Też sprawdziłem tą stronkę i dom, tam są 4 pokoje dwuosobowe, obiektem jest pokój czyli pokój dwuosobowy kosztuje 40 euro, takie są ceny na Istrii w pełny sezonie.
Może znajdzie się coś taniej , ale nie wiele.
Iza&Krzysiek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iza&Krzysiek » 09.01.2009 23:22

beatusia...dzieki :) jednak jedziemy na wyspę Pag :) za 6-os apartament płacimy 65 euro za dobę...zaliczka juz wysłana...teraz oby do lipca :wink:
teraz z mężem dokładnie przeanalizować trase :)

Pozdrawia Iza
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 10.01.2009 09:51

Bardzo proszę;-)) polecam się ,jak jakieś pytania to podaje mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Jogi
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jogi » 10.01.2009 10:13

My z żonką już wiemy gdzie pojedziemy. Mamy rezerwacje w Starym Gradzie na Hvarze we wrześniu. Byliśmy w 2008 i bardzo nam się podobało, a na pewno nie zobaczyliśmy wszystkich ciekawych miejsc na wyspie. Pozdrowienia dla pani Kasi. Jej uwagi na temat Hvaru okazały się bardzo pomocne.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.01.2009 12:30

Jogi napisał(a):My z żonką już wiemy gdzie pojedziemy. Mamy rezerwacje w Starym Gradzie na Hvarze we wrześniu. Byliśmy w 2008 i bardzo nam się podobało, a na pewno nie zobaczyliśmy wszystkich ciekawych miejsc na wyspie. Pozdrowienia dla pani Kasi. Jej uwagi na temat Hvaru okazały się bardzo pomocne.

Ja jestem ciekaw jak w Starim Gradzie wyglądają plaże i czy w ogóle tam takowe są ?
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 11.01.2009 13:46

Witam miłych cromaniaków.
Do tej pory byłem w cudownej Chorwacji 3 razy,w tym roku planuję wyjazd na przelomie 06/07 do PODACY :!: Jeśli ktoś zna kwaterę na 4 osoby w cenie 40/50E , TO BARDZO PROSZĘ o namiary. :) :D
Oto mój adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Z góry dziękuję i pozdrawiam.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 11.01.2009 13:52

kleeberg napisał(a):.... Jeśli ktoś zna kwaterę na 4 osoby w cenie 40/50E , TO BARDZO PROSZĘ o namiary. :) .....

Namiary są na forum tylko trzeba troszke poszukać :wink:
Np. www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17804
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 11.01.2009 14:18

Piotrek_B napisał(a):
kleeberg napisał(a):.... Jeśli ktoś zna kwaterę na 4 osoby w cenie 40/50E , TO BARDZO PROSZĘ o namiary. :) .....

Namiary są na forum tylko trzeba troszke poszukać :wink:
Np. www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17804

Piotrek B.
Bardzo dziękuję za pomoc i Twoją sugestię.Mam nadzieję że otrzymam jakąś wiadomość od kogoś kto już był w PODACY :D .
Ja jadę w ciemno - ale dobrze by było mieć adres z "rekomendacją".
SERDECZNIE pozdrawiam i służę pomocą innym cro ,którzy będą chcieli skorzystać z moich doświadczeń z CHORWACJĄ. :) :)
gego
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 29.01.2009 21:21

HEJ, HEJ
Jedziemy czwarty raz, a pierwszy raz nie w ciemno (co do tego mam obawy).
W ciemno byliśmy w Starigradzie Paklenica 1 raz i
2 razy w Seline również obok St. P.
Teraz mamy rezerwację w willi Montana na poółwyspie Peljesac w Trpanj.
Jeżeli ktoś może podzielić się opinią o tym miejscu to WWWielkie -HWALA-
Poprzednia strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje