Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wakacje 2009

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gosku24
Croentuzjasta

Postnapisał(a) gosku24 » 19.12.2008 10:26

Janusz Bajcer napisał(a):
gosku24 napisał(a): Jest w Rogoznicy camp,na wyspie , za strażą do góry na ulicy Zadarskiej.Wiem,że jest,bo w tym roku miałam go za płotem.

Czy to może mały tzw. przydomowy zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Janusz myśle,że to nie ten kamp, który ja widziłam.
Mniej więcej oriętuję się gdzie może być po odległości do sklepu-1,5km.
Nawet nie wiedziałam,że jest jeszcze jakiś inny!
agneess
Croentuzjasta

Postnapisał(a) agneess » 19.12.2008 11:06

1 euro = 4,0836211 złotego polskiego

Dość drogie będą wakacje 2009 jak tak dalej będzie :(
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.12.2008 11:07

gosku24 napisał(a):
gosku24 napisał(a): Jest w Rogoznicy camp,na wyspie , za strażą do góry na ulicy Zadarskiej.Wiem,że jest,bo w tym roku miałam go za płotem.

Czy to może mały tzw. przydomowy zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Janusz myśle,że to nie ten kamp, który ja widziłam.
Mniej więcej oriętuję się gdzie może być po odległości do sklepu-1,5km.
Nawet nie wiedziałam,że jest jeszcze jakiś inny!

Gosku...ten, który przytoczył Janusz znajduje się całkiem w innym miejscu...
Bogdan007
Odkrywca

Postnapisał(a) Bogdan007 » 19.12.2008 19:09

agneess napisał(a):1 euro = 4,0836211 złotego polskiego

Wydaje mnie się, że nawet nie chodzi tutaj o kurs euro, tylko o coraz większą drożyznę w Chorwacji. Szczególnie w ostatnich dwóch latach, Chorwaci doją z turystów maksymalnie ile się da. Od wielu lat Chorwacja jest moją stałą bazą wakacyjną ale jak tak dalej będzie trzeba bedzie znależć inną bazę.
PZDR :hut:
Bogdan
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 19.12.2008 22:32

Bogdan007 napisał(a):

Wydaje mnie się, że nawet nie chodzi tutaj o kurs euro, tylko o coraz większą drożyznę w Chorwacji. Szczególnie w ostatnich dwóch latach, Chorwaci doją z turystów maksymalnie ile się da. Od wielu lat Chorwacja jest moją stałą bazą wakacyjną ale jak tak dalej będzie trzeba bedzie znależć inną bazę.
Bogdan

No to zmieniaj kierunek i szlus... :)
Maa25
Autostopowicz

Postnapisał(a) Maa25 » 19.12.2008 22:49

Sławomir Wocial napisał(a):
Bogdan007 napisał(a):

Bogdan

No to zmieniaj kierunek i szlus... :)

Widzę,że na tym forum negatywne ,nawet w najmniejszym stopniu, opinie są źle widziane...i łatwo się domyśleć kto tu rządzi...
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 19.12.2008 22:51

Tu rządzi Cro... :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Postnapisał(a) Janusz Bajcer » 19.12.2008 23:07

Maa25 napisał(a):Widzę,że na tym forum negatywne ,nawet w najmniejszym stopniu, opinie są źle widziane...i łatwo się domyśleć kto tu rządzi...

Jak nie pojedziesz w 2009 roku do Chorwacji , nie kupisz dżemu figowego i nie przekonasz się , czy jest pyszny. :lol:

Ps. Pamiętam, że Twój pierwszy post dotyczył właśnie pytania o dżem figowy. :wink:
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 19.12.2008 23:12

A przecież wiadomo, że siła drzemie w dżemie... :)
Maa25
Autostopowicz

Postnapisał(a) Maa25 » 19.12.2008 23:56

Maa25 napisał(a):Widzę,że na tym forum negatywne ,nawet w najmniejszym stopniu, opinie są źle widziane...i łatwo się domyśleć kto tu rządzi...

Jak nie pojedziesz w 2009 roku do Chorwacji , nie kupisz dżemu figowego i nie przekonasz się , czy jest pyszny. :lol:

Ps. Pamiętam, że Twój pierwszy post dotyczył właśnie pytania o dżem figowy. :wink:

Ma Pan rację Panie Januszu...jak zwykle :wink: nie mam nic przeciwko Chorwacji (inaczej nie byłoby mnie tu) ale ten post mnie zirytował
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 20.12.2008 00:51

Maa25 napisał(a):

Ma Pan rację Panie Januszu...jak zwykle :wink: nie mam nic przeciwko Chorwacji (inaczej nie byłoby mnie tu) ale ten post mnie zirytował

Nie irytuj się dowcip jest pożądany w niektórych momentach.
kjedi
Cromaniak

Postnapisał(a) kjedi » 20.12.2008 01:04

PZDR
Bogdan

Witam,
Jeżdzisz tyle lat-czy porównywałeś ceny - wyłącz na chwilę noclegi.
Bo ja tak-w tym roku mieliśmy podróż sentymentalną-to samo miejsce co 9 lat temu. Pominę pierdoły że wiecej ludzi i o 8 000 % wiecej Polaków w małej miejscowości parę faktów:
1. Karlovaćko 12-14 kn -teraz było 12-16
2. Cevapy w zestawie - 35-40 - teraz było 35-40
3. Karlovaćko we flasze 6-8 - teraz było 7-9
4. Pizza - 25-45 - teraz było 25-50
niektóre artykuły były droższe ale niewiele.(mogę Ci przesłać kilka oryginałów cen).
Noclegi- Są trochę albo trochę bardziej różne.
9 lat temu płaciłem w DM, potem w np. Dolkach.
W 2002 dolec był 4.2 PLN. Teraz wspina się na 3 PLN
2003 - za apartament na wyspie RAB zapłaciłem 45E (4.0 PLN w NBP), w 2005 podobny apartament bez targowania 55E (3,7 PLN w NBP).
Więc z mojego punktu widzenia nie jest DUŻO drożej
Pozdr
mirko
Rezydent

Postnapisał(a) mirko » 20.12.2008 07:44

Ja nie jestem specjalistą dla gospodarki, ale myślę, że w przyszłym roku w Chorwacji będzie znaczne inflacji i dewaluacji. Oznacza to, że dla turystów z niektórych krajów, w Chorwacji będą tańsze.

:roll:
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 20.12.2008 08:36

mirko napisał(a):Ja nie jestem specjalistą dla gospodarki, ale myślę, że w przyszłym roku w Chorwacji będzie znaczne inflacji i dewaluacji. Oznacza to, że dla turystów z niektórych krajów, w Chorwacji będą tańsze.

:roll:

Wszystko zależy od tego jak będzie kształtował się kurs złotówki do euro. Jak narazie słabnie. Jaki wniosek się nasuwa - zrobić wszystko żeby wejść do strefy euro.
mirko
Rezydent

Postnapisał(a) mirko » 20.12.2008 08:54

Nie jestem pewien! Pamiętam, że gdy Włochy wprowadziły euro, to była katastrofa, wszystko stało się dwa razy drozsze.

8O
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje