(pewno zbiorę joby, ale trudno) Trochę przytłaczające są te góry dominujące nad miastem - mam na myśli widok jak np. na tym ujęciu z kościółkiem. Jest klimat, ale taki...ponury. Góry - ponury. A może to przez deszcz?
.png)
.png)
rysiek_r74 napisał(a):Dwa lata temu podczas zwiedzania Kotoru mieliśmy porządną ulewę - wszystko płynęło.
Na szczęście później znowu wyszło słoneczko, ale za to zrobiło się strasznie parno.

.png)
te kiero napisał(a):CroAna napisał(a):A skoro już w klimatach kulinariów się poruszamy, to gdyby ktoś był w Buljaricy, polecam konobę Bevanda. (...)
bardzo przyjemnie to przedstawiłaś, tak że chętnie bym tam zawitał na drugi raz, bo w 2014r nie byliśmy;
a Kotor deszczowy od góry jakby przybrał żywszych kolorów, zresztą u nas na Istrii również mieliśmy raz zwiedzanie na deszczowo, ale świeżość kolorów wynagradza, choć błękit nieba bezzcenny
figusek napisał(a):Dość późno tu trafiłam, ale jestem, podglądam i czytamCzarnogóra jest zaplanowana w przyszłym roku jako wycieczka, być może później pojedziemy tam na dłużej
rozgość się. Zdecydowanie MNE warto zobaczyć
Marsallah napisał(a):Śliczny ten Kotor, wiadomo, ale dzięki za tę parę zdjęć robionych z innej niż zwykle perspektywy.
(pewno zbiorę joby, ale trudno) Trochę przytłaczające są te góry dominujące nad miastem - mam na myśli widok jak np. na tym ujęciu z kościółkiem. Jest klimat, ale taki...ponury. Góry - ponury. A może to przez deszcz?
.png)
Widoki tego warte: Mijamy morze nenufarów (Monet by nie nadążył malować .png)
.png)
.png)
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Hipopotam podobno żyje w jeziorze. Wziął się stąd że Czarnogóra otrzymała kiedyś w darze hipopotama do Zoo w Podgoricy, ale że Zoo jest jeszcze w budowie to hipcia wpuszczono do Jeziora Szkoderskiego gdzie rosną rośliny będące jego pożywieniem a i inne warunki w jeziorze są dla niego dobre. Ale się dobrze chowa.[/i]
.png)
.png)
lotnikwsk napisał(a):CroAna napisał(a):Jezioro Szkoderskie
A miałem tam być dwa lata temu![]()
ale wycieczka nie doszła do skutku![]()
![]()
....bo było za gorąco![]()
Janusz Bajcer napisał(a):Kiedyś w Szkoderskim żył podobno hipopotam (chwilowo przeniesiony z ZOO z Podgoricy).
No i ciekawe czy te pelikany były ....
Powrót do Nasze relacje z podróży