kulka53 napisał(a):Buber napisał(a):Cieszę się, ze Glorietta wyremontowana.
Google podaje że w 2012
To już chwilkę.
W Łańcucie byłem z 3-4 razy, niestety wszystko w tamtym wieku.
Park był miejscami trochę zapuszczony.
.png)
kulka53 napisał(a):Nefer napisał(a):My mamy w planach wizytę w Łańcucie (dzieci nigdy tam jeszcze nie były) i okolicach, zawsze tylko przejeżdżamy przez Rzeszów, jadąc w Bieszczady. Trzeba kiedyś parę dni na te okolice poświęcić.
Co prawda nie wiem czy dzieci będą aż tak zainteresowane zamkowymi wnętrzami, ale zawsze warto spróbować
.png)
Buber napisał(a):To już chwilkę.
Buber napisał(a):W Łańcucie byłem z 3-4 razy, niestety wszystko w tamtym wieku.
Park był miejscami trochę zapuszczony.
Nefer napisał(a):są przyzwyczajone (i nauczone), że wnętrza też się zwiedza![]()
.
.png)
.png)
.png)
.png)
Buber napisał(a):Przyjemnie na pewno, ale zastanawiam się, czy nie troszkę przyjemniej byłoby odwiedzić miejscowy browar.
iwc1 napisał(a):Dobry Wieczór.
Muszę powiedzieć że osłabia mnie bardzo dobra jakość Waszych zdjęć ( podobnie jak Bubera ) i próbowałem wyciągnąć ze zdjęć info. jakiego sprzętu używaliście, ale skutecznie jest to zablokowane przynajmniej dla moich pewnie miernych umiejętności
(Wojtka B. znam - jest Nikoniarzem )
Jeżeli chcecie by to pozostało wielką niewiadomą to rozumiem, ale jak chcecie uchylić rąbka tajemnicy jaki to sprzęt - mam na myśli aparat i ewnt.obiektywy to będzie bardzo miło - wszystko po to by zweryfikować mój sprzęt nie mówiąc już o umiejętnościach.
A jak ma to być owiane mgłą tajemnicy to może na priv. adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Pozdrawiam Serdecznie.
.png)
Co do fuji HS10 - ja mam HS25EXR, więc trochę młodszy model. Zdradź jakie masz ustawienia na P, bo ja nie potrafię nic zrobić, aby mieć takie zdjęcia ostre jak Wasze... no nie mam też umiejętności, cierpliwości do ustawiania, analizowania, więc prawie tylko automat i ustawienia automatyczne cykam, a we wnętrzach kiepsko....Lidia K napisał(a):Przy okazji omawiania problemu "robienia" zdjęć - od pewnego czasu fuji i pentax mają prawie stałe ustawienia (P), zmieniamy tylko iso po wejściu do wnętrz.
.png)
.png)
piekara114 napisał(a):Nie wyobrażam sobie, że przestaną powstawać Wasze wspólne relacje![]()
![]()
![]()
piekara114 napisał(a):Zdradź jakie masz ustawienia na P, bo ja nie potrafię nic zrobić, aby mieć takie zdjęcia ostre jak Wasze... no nie mam też umiejętności, cierpliwości do ustawiania, analizowania, więc prawie tylko automat i ustawienia automatyczne cykam, a we wnętrzach kiepsko....
iwc1 napisał(a):Ja jestem ze starej szkoły i nie poprawiam zdjęć
.png)
.png)
.png)
.png)
piekara114 napisał(a):Małgosia, ja mam jednak nadzieję, że nie ważne jaki aparat będzie to będzie on Wam dalej towarzyszył we wszystkich wyjazdach... Nie wyobrażam sobie, że przestaną powstawać Wasze wspólne relacje![]()
![]()
Co do fuji HS10 - ja mam HS25EXR, więc trochę młodszy model. Zdradź jakie masz ustawienia na P, bo ja nie potrafię nic zrobić, aby mieć takie zdjęcia ostre jak Wasze... no nie mam też umiejętności, cierpliwości do ustawiania, analizowania, więc prawie tylko automat i ustawienia automatyczne cykam, a we wnętrzach kiepsko....Lidia K napisał(a):Przy okazji omawiania problemu "robienia" zdjęć - od pewnego czasu fuji i pentax mają prawie stałe ustawienia (P), zmieniamy tylko iso po wejściu do wnętrz.
iwc1 napisał(a):Dobry Wieczór.
Dziękuję za odpowiedź , aparaty są mi znane a co obróbki domyślałem się że jest, bo rzeczywistość bywa często mniej kolorowa.
Ja jestem ze starej szkoły i nie poprawiam zdjęć ( nie chcę i za bardzo nie potrafię) od czasu jak pojechałem w miejsca które widziałem na cudownych zdjęciach ,a tam totalne rozczarowanie a ja w tej swojej ciemnocie wierzyłem że tak jest w naprawdę...