.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Mosqito napisał(a):Witajcie,
Oto jaką odpowiedź dostałem od Słoweńców z www.promet.si moje pytanie na temat przejść granicznych z Węgrami i Chorwacją od strony trasy 86 i M70 i obecności na niej Tirów:
Dear Sir or Madam,
I would appreciate if You could answer me if the border crossing points Petišovci/Mursko Središče and Pince/Tornyiszentmiklós are allowed for trucks ?
As far as I think since both Slovenia and Hungary entered Schengen there is no longer any checkpoint on former border crossing point Redics/Dolga Vas, and all the cars and truks are passing by with no stop. Is that right ?
I will be looking Your answer.
Dear Mr. .....!
Yes, you are right about controls at SLO/H border. With Schengen there are no check points anymore.
About border crossings Petišovci/Mursko Središče and Pince/Tornyiszentmiklos according to information we have there is no limitation for trucks.
Regards!
Brane Nastran
Head of Traffic Information Centre
SI-1000 Ljubljana, Grič 54
tel.: +386 1 518 8 518, fax: +386 1 518 8 403
web: http://www.promet.si
.png)
Mosqito napisał(a):pimael napisał(a):Może ktoś przetłumaczyć?
Mam nadzieję, że sobie jaja robisz...
.png)
janniko napisał(a):A to czemu!?
Ja np. znam francuski, niemiecki, holenderski, ukraiński, ruski, białoruski, kilka słów po gruziński i litewsku, ale niestety nie zdążyłem sie nauczyć po angolsku..
a poza tym po ostatnim meczu z Austrią jakoś się, nie wiedzieć czemu, do Angoli zraziłem..
.png)
Mosqito napisał(a):pimael napisał(a):Może ktoś przetłumaczyć?
Mam nadzieję, że sobie jaja robisz...
.png)
fokstrot napisał(a):a kolega taki poliglota?
.png)
Kynio napisał(a):Preszow - Koszyce - jak Ci sie uda wjechac na droge alternatywna do 25 km odcinka pseudoautostrady slowackiej. Bo jak nie, to musisz miec winietke na przejazd tym kawałkiem. Ja w ogole nie jezdze przez Preszow/Koszyce, tylko przez Vranov n/T, Trebisov, Satoraljaujhely, Sarospatak do wezla autostradowego kolo Miskolca na M3
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi