Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ]

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 09.10.2025 07:44

piekara114 napisał(a):
te kiero napisał(a):Kiedy te 2 elementy złożą się w jedną całość to będzie bajka; po otwarciu przy pierwszym przejaździe już żadne zdrady Cro nie będą miały miejsca, a jak napisała @Piekara przyspieszy to znacznie przejazd do Grecji. Obecnie mam dość po przejechaniu tylko do Roszke na nocleg.
W moim przypadku wiele nie zaoszczędzę czasu, może 30-40 min., więc w skali drogi do Grecji to nic, ale nie będę już na wstępie się denerwować w WG (na SK jakoś na większe korki nie trafialiśmy), a to już coś :mg:

No niby tak , jak w PL dokończą S1 to już będzie super , w SK pamiętam jak była przebudowa skrzyżowania w małym miasteczku blisko granicy PL , 2 lata chyba trwało a korki były koszmarne , ale teraz już nie ma tragedii .

Wszędzie za to piszą o autostradzie w CZ między Brnem a Wiedniem i wszyscy się zachwycają że będzie się lepiej jeździć , więc skoro ja śmigam SK-HU to też chcę się cieszyć :lezekwicze:
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 09.10.2025 09:05

piekara114 napisał(a):
te kiero napisał(a):Kiedy te 2 elementy złożą się w jedną całość to będzie bajka; po otwarciu przy pierwszym przejaździe już żadne zdrady Cro nie będą miały miejsca, a jak napisała @Piekara przyspieszy to znacznie przejazd do Grecji. Obecnie mam dość po przejechaniu tylko do Roszke na nocleg.
W moim przypadku wiele nie zaoszczędzę czasu, może 30-40 min., więc w skali drogi do Grecji to nic, ale nie będę już na wstępie się denerwować w WG (na SK jakoś na większe korki nie trafialiśmy), a to już coś :mg:

Szczerze to miałbym dylemat na Twoim miejscu, którędy jeździć z SB na południe i raczej szybciej (kilkanaście min, nie za dużo), ale zdecydowanie mniej km (150) wychodzi jadąc Chyżne-Sahy niż przez WG i dalej autostradami. Wyliczenia poczyniłem na dojeździe do Roszke.
Więc nie wiem jak wyjdzie Ci 30-40min szybciej, gdy byłyby od WG autostrady.
Oczywiście rozumiem fakt, że autostradami wygodniej i mniej męcząco. Sam dokonywałem takich wyborów.

Dla mnie i Martini jadąc gotową S1 od powiedzmy DG to zrobi różnicę.

---

Jeden skasował niepotrzebny wtręt, może jeszcze drugi na to wpadnie.
Edit: a jednak to działanie Moderatora :spoko: oczekiwanie refleksji od niektórych nie jest zbyt trafne
Ostatnio edytowano 09.10.2025 13:35 przez te kiero, łącznie edytowano 1 raz
piekara114
Opiekun działu

Nieprzeczytany postnapisał(a) piekara114 » 09.10.2025 09:15

Na trasie 2000 km wolę jechać komfortowymi drogami, nawet kosztem dłuższej drogi. Czasowo wychodzi na to samo (kiedyś na 2 auta to sprawdziliśmy).
Trasa na Sahy to dla nas porażka, trzymamy się od niej z daleka.

Objazd WG przetestuję za miesiąc tylko nie będzie to porównywalne (dzień tygodnia, pora, miesiąc).
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 09.10.2025 09:19

No to rzeczywiście OK, masz wypróbowane. Sretan Put ;)
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 09.10.2025 09:42

piekara114 napisał(a):Trasa na Sahy to dla nas porażka, trzymamy się od niej z daleka.

Popieram - 2 razy tamtędy jechałem i o 2 za dużo!
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 26.10.2025 11:03

romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 19.12.2025 17:50

Dla tych którzy jadą z północy na południe Polski/ Słowacji itd. lub na odwrót - ale środkiem Polski to dobra informacja.
Otwarto dzisiaj nowy odcinek S1 Bielsko-Biała - Brzeszcze, a do Oświęcimia już wcześniej otwarto. 17 km, ale omija się korki w Pszczynie, Czechowicach-Dziedzicach.

https://www.radiobielsko.pl/bielsko-bia ... iem/59721/
marekkowalak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marekkowalak » 20.12.2025 15:42

romuald22 napisał(a):Dla tych którzy jadą z północy na południe Polski/ Słowacji itd. lub na odwrót - ale środkiem Polski to dobra informacja.
Otwarto dzisiaj nowy odcinek S1 Bielsko-Biała - Brzeszcze

A Google Maps oczywiście jak zawsze opóźnione i jeszcze tej trasy nie widzi...
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 27.12.2025 11:42

romuald22 napisał(a):Dla tych którzy jadą z północy na południe Polski/ Słowacji itd. lub na odwrót - ale środkiem Polski to dobra informacja.
Otwarto dzisiaj nowy odcinek S1 Bielsko-Biała - Brzeszcze, a do Oświęcimia już wcześniej otwarto. 17 km, ale omija się korki w Pszczynie, Czechowicach-Dziedzicach.

https://www.radiobielsko.pl/bielsko-bia ... iem/59721/

Dobra informacja , ale ja czekam aż skończą ostatni kawałek bo mi to chyba dużo nie daje teraz mam S1 pod nosem (1 km od domu) ale do Brzeszcz to słabe połączenie na chwilę obecną . Coś piszą o 2027 że ukończą całą S1

p.s. - poprawka - sprawdziłem teraz mapy google i już pokazuje nową trasę , trochę jeszcze dojazd do Brzeszcz słaby ale i tak pokazuje szybciej niż starą trasą tradycyjnie przez Pszczynę, Czechowice-Dz. , a co ważne jest to 1 z 2 tras (czyli albo CZ-A-SLO, albo SK-HU) wcześniej jeszcze ciągło kawałek przez CZ i dopiero SK-HU (chyba że wprowadzało się punkt pośredni np Węgierska G.), a teraz już leci prostu z Dąbrowy G. do CRO przez SK-HU :)

Zjazd na na D4 w SK też już prowadzi omijając Bratysławę
Ostatnio edytowano 28.12.2025 11:16 przez Martini2000, łącznie edytowano 1 raz
Martini2000
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Martini2000 » 28.12.2025 11:14

marekkowalak napisał(a):
Otwarto dzisiaj nowy odcinek S1 Bielsko-Biała - Brzeszcze

A Google Maps oczywiście jak zawsze opóźnione i jeszcze tej trasy nie widzi...

- już widzi :plusone:
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 28.12.2025 19:32

Widzi. Jechałem wczoraj do Tychów. Ogólnie elegancko, ale potem po zjeździe w Brzeszczach jakimiś lokalnymi drogami. No niezbyt uroczo, że tak ujmę. Wracałem po staremu DK1. Nie wiem jak od Oświęcimia, ale trzeba chyba będzie poczekać aż skończą całość.
mchrob
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mchrob » 29.12.2025 00:36

romuald22 napisał(a):Widzi. Jechałem wczoraj do Tychów. Ogólnie elegancko, ale potem po zjeździe w Brzeszczach jakimiś lokalnymi drogami. No niezbyt uroczo, że tak ujmę. Wracałem po staremu DK1. Nie wiem jak od Oświęcimia, ale trzeba chyba będzie poczekać aż skończą całość.

Jak do Tychów to trzeba było jechać dalej i zjechać w Woli. Zdecydowanie krócej po wielskich drogach byś jechał.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 29.12.2025 09:05

mchrob napisał(a):
romuald22 napisał(a):Widzi. Jechałem wczoraj do Tychów. Ogólnie elegancko, ale potem po zjeździe w Brzeszczach jakimiś lokalnymi drogami. No niezbyt uroczo, że tak ujmę. Wracałem po staremu DK1. Nie wiem jak od Oświęcimia, ale trzeba chyba będzie poczekać aż skończą całość.

Jak do Tychów to trzeba było jechać dalej i zjechać w Woli. Zdecydowanie krócej po wielskich drogach byś jechał.

Tak prowadziło GM.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Trasa przez Słowację, Węgry [ POMOC ] - strona 506
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone