Mam pytanko, czy jest sens zabierać na trasę do Chorwacji radio CB ?
Czy dużo polaków korzysta z radia na tej trasie ?
Czy po za granicami polski tez obowiązuje kanał 19 ? a jeżeli nie to jaki ?
Proszę o jak najwięcej informacji ?
Z góry dzięki
.png)
.png)
mayorbien napisał(a):Witam !
Z góry dzięki
.png)
andy.pl napisał(a):mayorbien napisał(a):Witam !
Z góry dzięki
Aż mi trudno uwierzyć, że z takim stażem na forum nie potrafisz skorzystać z opcji "Szukaj". To naprawdę nie boli ...
Żeby nie było, że tylko krytykuję:
- warto,
- dużo,
- kanał 28
forum/viewtopic.php?t=16746&highlight=cb+radio
forum/viewtopic.php?t=16057&highlight=cb+radio
PS. Polaków i Polska piszemy z dużej litery.
Pozdrav
.png)
.png)
Haweł napisał(a):Ja CB skasowalem w swoim aucie,chodzi o kulture i slownictwo w eterze,mam syna z bardzo chlonnym umyslem i nie chce go uczyc od mlodych lat slownika potocznego.CB do Wegier bylo przydatne,dalej cisza.
.png)

FUX napisał(a):Haweł napisał(a):Ja CB skasowalem w swoim aucie,chodzi o kulture i slownictwo w eterze,mam syna z bardzo chlonnym umyslem i nie chce go uczyc od mlodych lat slownika potocznego.CB do Wegier bylo przydatne,dalej cisza.
A Syn do szkoły nie chodzi???
Żeby czasami Ci uszy zwiedly, jak posłuchasz 6-latków...![]()
.png)
Bez przesady.W Polsce to może jeszcze jest troche epitetów na fali ale po za granicami wygląda to dużo lepiej.W praktyce to dwa mobile jadace do Chorwacji i nie tylko wcale nie musza przebywac na 28 (i slusznie) tylko rozmawiac gdzies w okolicach 28kanalu.Druga sprawa to jadac 15 godzin tez temat moze sie wyczerpac i nastapi mala cisza w eterze.Jeżdzac praktycznie co dziennie po autostradach niemieckich tez mam chwile ciszy w eterze co nie znaczy ze obok nie ma mobila z CB.Jest jeszcze sprawa anten montowanych na dachach aut.Sa to przewaznie magnesowki skracajace zasieg do 3km.Teraz jadac musisz miec mobila tym zasiegu co oznacza ze przez dlugi szmat drogi jestes skazany na tego samego uzytkownika drogi.No chyba ze rozpedzisz autko i w stylu Kubicy polkniesz kolejnych co przed Toba.Mysle ze mobil z antenka na dachu na pewno zareaguje na Twoje wywolanie i nie odmowi pomocy.Pozdrawiam.Haweł napisał(a):Ja CB skasowalem w swoim aucie,chodzi o kulture i slownictwo w eterze,mam syna z bardzo chlonnym umyslem i nie chce go uczyc od mlodych lat slownika potocznego.CB do Wegier bylo przydatne,dalej cisza.
.png)

Jonas201 napisał(a):Z bazą.Chociaż przy dobrej propagacji poleci.FUX napisał(a):Mój magnetyczny president z 10km zasiegu...
Radio tez dobre.