napisał(a) StaryMarek » 22.08.2023 12:43
pablos77 napisał(a):Ponieważ nikt takiego wątku nie założył postanowiłem, że będę to ja

Proszę o propozycje i recenzję modeli które warto zabrać na wakacje w Cro. Mam kilka kandydatów , ale chciałbym to zweryfikować z doświadczeniami croforumowiczów.
Oczywiście nie myślę o dronach typowo fotograficznych, które kosztują bardzo dużo. Mam namyśli urządzenia latające "dron do zabawy" dla syna i taty, zwłaszcza dla taty

którym można by też coś nakręcić.
Nie ma drona do zabawy.Dziwne pytanie. Przypomina i kojarzy się z pytaniem jaki zabrać aparat do zrobienia zdjęć?
Otóż pewnie nie każdy wie, bo takich pytań jest wiele, to odpowiadam -
"Najlepszy aparat do robienia zdjęć to aparat fotograficzny"Czym się różni dron do Chorwacji od drona do Hiszpanii?
Pojedziesz do Egiptu to Ci zabiorą każdego. I to już na lotnisku.
Może warto by zapytać jakie są możliwości latania w Chorwacji? Jaki uprawnienia? Jakie pozwolenia? itp
To chciałem wyjaśnić że w myśl przepisów dron to maszyna latająca i podlegająca w przestrzeni powietrznej takim samym prawom i konsekwencjom jak Policyjny Helikopter.
A Chorwacja to nie piknik partii rządzącej, gdzie policyjny helikopter zrywa sieć energetyczna i nic się nie dzieje.
W Chorwacji taki helikopter jak i dron zostałby zarekwirowany i zakwalifikowany jako wypadek lotniczy.
Więc na teraz pozdrawiam i wyjaśniam że w Chorwacji można z głową bardzo fajnie latać i mieć niezapomniane wrażenia.