O, i to jest pomysł!! Powycierać wszystkie linie na rondach, zrobi się 7-8 pasów ruchu (wedle uznania), każdy będzie jeździł "na wcisk" i wszyscy będą zadowoleni! Popieram!
.png)
.png)
Raul73 napisał(a):
O, i to jest pomysł!! Powycierać wszystkie linie na rondach, zrobi się 7-8 pasów ruchu (wedle uznania), każdy będzie jeździł "na wcisk" i wszyscy będą zadowoleni! Popieram!![]()
![]()
Raul73 napisał(a):Bocian napisał(a):Moim prywatnym zdaniem, przed każdym rondem więcej niż jednopasmowym, powinny być poziome znaki nakazujące jazdę tylko w wyznaczonych kierunkach. U mnie są ronda dwupasmowe i wkur...ce jest jak gość z prawego pasa skręca w lewo i ja jadąc wewnętrznym jestem zmuszony go przepuścić, bo opuszczam rondo, jadąc na wprost, choć wg mnie on jedzie niezgodnie z przepisem. Na zwykłym skrzyżowaniu skręcanie z prawego pasa w lewo jest nie do pomyślenia...
Też zgoda! A najgorsze jest to, że w myśl przepisów ten "gość" jedzie przepisowo (może sobie jeździć prawym dookoła i nic mu nie zrobisz), a Ty opuszczająć rondo z wewnętrznego musisz mu ustąpić pierwszeństwa (bo ty zmieniasz pas, a on jedzie swoim, w dodatku po prawej). Trochę chory ten przepis, ale właśnie dlatego tak wiele osób jeździ po rondzie skrajnym prawym - spróbuj się wepchnąć z lewego albo środkowego!
.png)
.png)
Leszek Skupin napisał(a):
Ale zobaczcie, że w tych Indiach nie ma korków![]()
Kurna ruch idzie płynnie
.png)
fota napisał(a):Policmajstry bez pracy
.png)
.png)
Bocian napisał(a):Rondo wirowe.
.png)
Jacek S napisał(a):Turbinowe
.png)
Leszek Skupin napisał(a):Czy to też tzw skrzyżowanie z ruchem okrężnym
.png)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.