Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

I Ty możesz zostać burakiem czyli zderzak,klakson i długimi!

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.02.2011 10:47

Temat wydzielony z merytorycznego
by Rysio

fota napisał(a):
Rysio napisał(a):... Gorzej jak się jakiś emeryt zza Odry trafi, ale ci z reguły zjeżdżają na pobocze po kilkukrotnym mignięciu długimi :wink:

:lol: no dobra przekonałeś mnie, w tym roku wypróbuję ten patent ;)

Błyskanie długimi-wyjatkowe wieśniactwo.
Osobiście ,nawet na dwupasmówce zwalniam wtedy do 60-tki.
Lewy migacz powinien wystarczyć ;)
Na skrajnym lewym pasie to prosba tego który ma lepsze auto i nie przejmuje sie ewentualnym mandatem,długie(światła) to buractwo. ;)
Ostatnio edytowano 25.02.2011 11:14 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 24.02.2011 11:00

hepik napisał(a):Błyskanie długimi-wyjatkowe wieśniactwo.
Na skrajnym lewym pasie to prosba tego który ma lepsze auto i nie przejmuje sie ewentualnym mandatem,długie(światła) to buractwo. ;)

Dla mnie wieśniactwem jest blokowanie lewego pasa do 60km/h na co oczywiście panowie z drogówki nie zwracają uwagi a powinni.

Edit: O jakiej prośbie piszesz :?: Polecam art. 16 pkt 4 Ustawy Prawo o ruchu drogowym.

Link
Ostatnio edytowano 24.02.2011 11:10 przez Rysio, łącznie edytowano 1 raz
marko350
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) marko350 » 24.02.2011 11:10

Rysio napisał(a):
hepik napisał(a):Błyskanie długimi-wyjatkowe wieśniactwo.

Dla mnie wieśniactwem jest blokowanie lewego pasa do 60km/h na co oczywiście panowie z drogówki nie zwracają uwagi a powinni.

Lewy kierunkowskaz nie każdy wieśniak widzi, a jak błyśnie się światłami to obudzi się i zjedzie na prawy pas.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.02.2011 11:11

Pełna zgoda.Zwalniam tylko wtedy ,gdy mi burak błyśnie długimi i wiem,że po prawej mnie nie minie. ;)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 24.02.2011 11:12

marko350 napisał(a):Lewy kierunkowskaz nie każdy wieśniak widzi, a jak błyśnie się światłami to obudzi się i zjedzie na prawy pas.

Czasami jak trafi się na barana to nawet klakson nie pomaga, bo przecież ON jedzie 60km/h 8)

hepik napisał(a):Pełna zgoda.Zwalniam tylko wtedy ,gdy mi burak błyśnie długimi i wiem,że po prawej mnie nie minie. ;)

Przy 60 km/h to można już podkową trafić, więc jak przystało na prawdziwego burako - wieśniaka taki zapas sobie pod siedzeniem zrobię 8)
Ostatnio edytowano 24.02.2011 11:15 przez Rysio, łącznie edytowano 1 raz
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.02.2011 11:14

Błyskający i trąbiący to ćwikła nie burak ! ;)
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 24.02.2011 11:18

hepik napisał(a):Błyskający i trąbiący to ćwikła nie burak ! ;)

Ćwikłą w przednią szybę po wyprzedzeniu :lol: też nie głupi pomysł 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.02.2011 11:25

Ćwikłą z chrzanem w słoiczku z zapasów.Najwyżej jeden obiad bedzie bez surówki. ;)
piotrulex
Koneser
Re: 60km/h na lewym i błyskanie długimi

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 24.02.2011 11:54

hepik napisał(a):... Lewy migacz powinien wystarczyć ;) ...

Jednak czesto nie wystarcza wiec wtedy u mnie w ruch ida swiatla drogowe. To zwykle o wiele lepiej dziala. Niewazne czy ktos w zabudowanym tlucze sie lewym czy blokuje mi lewy pas ruchu na autostradzie kulajac sie 140/150 km/h

Lewy pas jest do wyprzedzania i tyle. Jak wyprzedzam zjezdzam na prawy. Sam sie stosuje wiec mam moralne prawo wymagac od innych :wink:
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 24.02.2011 11:57

Rysio napisał(a):... bo przecież ON jedzie

Benzyna też jedzie. Nawet bardziej :twisted:

:wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 24.02.2011 12:03

Rysio napisał(a):oczywiście panowie z drogówki nie zwracają uwagi a powinni.

Napisz prośbę do swojego komendanta rejonowego, żeby przydzielił Ci indywidualnie , radiowóz, który będzie zmiatał przed Tobą tych wolniejszych :):)
Każdy kto jedzie lewym pasem a nie wykonuje manewru omijania lub wyprzedzania kwalifikuje się na mandat :)
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 24.02.2011 12:15

Dokładnie :!:
Olsztyńska drogówka, czasami z braku laku w późnych godzinach wieczornych i nocnych udziela "konsultacji" tym, którzy jadą lewym mając prawy wolny.
Poniekąd rozumiem miłośników lewego pasa, gdyż jakość asfaltu na prawym zazwyczaj pozostawia wiele do życzenia (przynajmniej w moim mieście).
A co do jazdy w trasie to zazwyczaj siadam delikwentowi na zderzaku i przechodzę w stan tzw. wyczekiwania, kiedy to śpiący królewicz za kółkiem w pojeździe przede mną się ocknie, przejdzie ze stanu "Stand-by" na "ON" i zjedzie na prawy :lol:
kaszubskiexpress
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaszubskiexpress » 24.02.2011 12:25

Ja zachowuję bezpieczną odległość, bo jak będzie burak, to przyhamuje i masz problem.
Czekam chwilę, wyprzedzam prawym, mijając gościa prezentuję gest bicia braw, macham przyjacielsko i tyle mnie widział. :D

Prawie zawsze po czymś takim zjeżdżają na prawy.
koledr
Croentuzjasta
Re: 60km/h na lewym i błyskanie długimi

Nieprzeczytany postnapisał(a) koledr » 24.02.2011 12:28

Lewy pas jest do wyprzedzania i tyle. Jak wyprzedzam zjezdzam na prawy. Sam sie stosuje wiec mam moralne prawo wymagac od innych

Niestety tu się nie zgodzę że lewy pas jest do wyprzedzania, czy to autostrada czy inna drogą która ma minimum 2 pasy ruchu w jednym kierunku można również wyprzedzać z prawej strony, a wtedy taki burak jadący 60 km/h jest mocno zaskoczony.[/quote]
fasi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fasi » 24.02.2011 12:28

Spoko... jak na razie to człowiek w miarę młody jest, refleks jako taki :wink:
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone