napisał(a) fota » 24.02.2011 14:32
hepik napisał(a):Pełna zgoda.Zwalniam tylko wtedy ,gdy mi burak błyśnie długimi i wiem,że po prawej mnie nie minie.

Hehe, ale się porobiło... a wydawało mi się, że sobie z Rysiem, przez "chwilkę" fajnie pożartowaliśmy, a tu znowu się "polska żółć przelewa litrami"

cóż, niestety net nigdy nie odda do końca naszych "intencji", a bywają wśród nas tacy, którzy do końca nie wyczują nastroju. Szkoda.
W zeszłym roku pojeździłem sobie trochę po Holandii, Belgii. Wiesz co mnie "uderzyło" hepik ? To, że wszyscy jeżdżą tam na autostradach 120km/h... PRAWYM PASEM !!! Nikomu do głowy nie przychodzi, żeby pozostać na lewym dłużej, niż trwa wyprzedzanie. Niby tyle się teraz na tych kursach na prawko uczy... tylko pytam się czego ?! Zdawałem na prawko 22 lata temu, jako młody g....., I co mi zostało w pamięci, to to, jak instruktor ciągle mi powtarzał, że lewy pas, jest pasem przede wszystkim dla POJAZDÓW UPRZYWILEJOWANYCH, a druga sprawa, to "prawy kierunkowskaz", jak jest trudna droga, mało widać, a ktoś jadący przede mną mruga mi przez dłuższy czas, prawym kierunkiem, to znaczy, daje mi znak, że droga pusta i mogę go minąć. Teraz o tych rzeczach się nawet na kursach nie wspomina... Podczas całej mojej "kariery kierowcy", spotkałem się z taką reakcją jeden raz. Mrugnął mi tak ukraiński tirman... reszta zachowuje się tak jak Ty, zwalniają i korkują i tak ciasne drogi...
I nie traktuj tego wszystkiego zbyt osobiście
Pozdrawiam serdecznie
I nie wyzywajmy się już od buraków-wieśniaków