Chorwacja wakacje 2015
napisał(a) qbadcompany » 15.04.2015 08:33
Witam serdecznie wszystkich członków grupy, na wstępie chciałbym przeprosić jeżeli mój post będzie za długi. Otóż wybieramy się z moja narzeczoną i zaprzyjaźnioną parą w tym roku na wakacje do Chorwacji, na 10 dni najpewniej. W przeszłości byłem już w tym pięknym kraju dwukrotnie, raz w Basce ( tej na północy) i na wyspie Mały Losinj. Tutaj nasuwa się kilka pytań i próśb do bardziej doświadczonych CROmaniaków :
1.Czy warto jechać znów w te miejscowości czy pokusić się o wyjazd do np. Breli ( z resztą która bardzo nam się podoba) ?
2. Zależy nam na tym żeby nie jechać dalej niż 1400km. ( wyruszamy z Łodzi; dwóch kierowców i chcemy przejechać trasę „na raz”). Tutaj nasuwa się kolejne pytanie :
4.Czy mógłby ktoś wypowiedzieć się na temat innych pięknych miejscowości do których warto pojechać, które są położone bardziej na północy Chorwacji ?
3.Czy warto pojechać w „ciemno” na przełomie lipca i sierpnia ? Na poprzednich wyjazdach ta metoda zdawała egzamin, chociaż ostatni raz to było w 2007 roku .
5.Bardzo zależy nam na sprawdzonych kwaterach ( apartmanach), jest ktoś kto jest w stanie polecić cos konkretnego dla 4 osób ? (najważniejsze to w miarę blisko morze do 500m, aneks kuchenny, czysto , schludnie). Pamiętam że w Basce byliśmy u Pana który się nazywał Zvorich , a na Malym Losinju na kampie Poljana

Prosimy o pomoc w szukaniu odpowiedzi na pytania

liczymy na wyrozumiałość, jeżeli są tematy adekwatne do pytań np. na forum cro.pl prosilibyśmy o linki

(post pozwolę sobie wrzucić i na grupę na Facebook’u i na forum cro.pl)
Pozdrawiamy Ekipa z Łodzi