Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.01.2010 11:24

tam pierwsze korki stawiałem z dziewczyną...

Może byś coś więcej napisał, jakieś zdjęcia?? :):):)
A tak naprawdę to jak nieustająco polecam Jaworzynę Krynicką, atutem jest gondola i krzesełka. Dół "jedynki" jest rzeczywiście ciężki ale spoko da się radę. Też tam stawiałem swoje pierwsze kroki na desce i żyję :)
maslinka
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) maslinka » 07.01.2010 13:11

Bocian napisał(a):
tam pierwsze korki stawiałem z dziewczyną...

Może byś coś więcej napisał, jakieś zdjęcia?? :):):)
A tak naprawdę to jak nieustająco polecam Jaworzynę Krynicką, atutem jest gondola i krzesełka. Dół "jedynki" jest rzeczywiście ciężki ale spoko da się radę. Też tam stawiałem swoje pierwsze kroki na desce i żyję :)

Jaworzyna jest super :D Najprzyjemniej wspominam zjazdy właśnie tam. (Niestety nigdy nie miałam okazji szusować po alpejskich trasach. Gdyby tak było, pewnie miałabym inne zdanie.)
To był styczeń 2005 roku. Temperatura u góry (na Jaworzynie): - 20 st. 8O Niby zimno przeraźliwe, ale do tego słoneczko, niebieskie niebo i przepiękne widoki (więc wydawało się, że jest ciepło :wink:). Żałuję, że nie mam żadnych zdjęć. Jeździło się bosko! Korzystałam z dwóch górnych orczyków, na koniec zjazd na dół (faktycznie stromo na końcu).

Niestety trochę to daleko jak na jednodniowy wypad. No i ceny wysokie! W tą sobotę pozostaniemy jednak przy Wiśle (ewentualnie Istebnej). Prognozy na weekend się poprawiają :)
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 07.01.2010 13:16

Jeżdżę praktycznie tylko na Jaworzynie i znam te trasy. Jeździłem tam i prywatnie i w pracy :) Dla mnie najlepsza jest 4 i dół 2. W tym roku, pierwszy raz jedziemy do Austrii. Ale sentyment do Krynicy pozostanie :)
darek1
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) darek1 » 07.01.2010 16:58

Bocian napisał(a):Jeżdżę praktycznie tylko na Jaworzynie i znam te trasy. Jeździłem tam i prywatnie i w pracy :) Dla mnie najlepsza jest 4 i dół 2. W tym roku, pierwszy raz jedziemy do Austrii. Ale sentyment do Krynicy pozostanie :)

W pracy kolega jeżdzi, ciekawe. Dokąd to kolega udaje się w Alpy, czy uchyli rąbka tajemnicy.
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 07.01.2010 18:06

Bocian napisał(a):W tym roku, pierwszy raz jedziemy do Austrii.

O! Być może się spotkamy, kiedy i dokąd jedziecie?
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 07.01.2010 18:28

Polecam namiar uzyskany od Rysia....
Jadę tam 4-ty raz ...
http://www.gortani.it/polacco/albergo.html
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 07.01.2010 22:05

dzisiaj była reaktywacja po 2 letniej przerwie.
Na rozruch Góra Żar. Było w porządku , dobre warunki , do 5.00 w miarę luźno.
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 07.01.2010 23:19

majeczka napisał(a):
mutiaq napisał(a):
jarekrk napisał(a):a na nauke na snowboard gdzie polecacie? w sylwka byliśmy w Szczawnicy i tam pierwsze korki stawiałem z dziewczyną:) oczywiście bardzo nam sie spodobało i już w 1szy wolny weekend w styczniu jedziemy gdzieś, myślimy między białką a bukowiną:)

tylko aby stopień był w miarę łatwy:) tak jak na Palenicy ta Szafranówka:)

Białka - na Kotelnicy (wyciąg nr.11 i te obok) - płasko i długo, ale ludzi prawdopodobnie będzie masa.. jak zawsze tam..
a w Bukowinie, to zależy gdzie...

W Bukowinie polecam Ci niektóre wyciągi zlokalizowane na stronie
http://bukowina-tatrzanska.com/wyciagi.htm
Nieco później, ale również i w tym sezonie polecam Ci wyciąg "Baca" tuż przy karczmie Szymkówka o długości 650 m, nawet pomimo, że jest to również orczyk. Stok z początku jest bardzo łagodny, nieco później bardziej stromy, ale myślę, że nawet i teraz całkiem nieźle byś sobie na nim poradził. Jest całkowicie oświetlony. Ogromną zaletą jest fakt, że nie ma tam prawie żadnych kolejek i bardzo przystępne ceny. Na górze nieomal tuż przy wyciągu jedna z najlepszych karczm na Podhalu, a nawet w Polsce. Mix Grill - wyśmienity zestaw mięs, ziemniaków opiekanych z serem, frytkami. Ponadto oscypki z żurawinami, kiełbaski z jagnięciny, pstrąg w czerwonym winie, borowiki w śmietanie, wspaniałe żeberka, czy naleśniki z bryndzą, na deser szarlotka... Cóż przyjemne z pożytecznym... :lol: :lol: :lol:
Do tego przepiękna, urocza panorama na Tatry, całkowita rekompensata... :papa:
Wierzę, że dasz radę... Jeśli nie środkiem, to spokojnie bokiem. Powodzenia...:papa:

Wszystko się zgadza. Tyle tylko że nie wiem czy wyciąg zwany ''BACA'' jest czynny. Bo w ubiegłym sezonie wyciąg niestety stał. Jak ktoś nie wie dlaczego to jak zwykle poszło o kasę. Jedni się potrafią dogadać a inni nie.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.01.2010 08:03

majeczka napisał(a):
Bocian napisał(a):W tym roku, pierwszy raz jedziemy do Austrii.

O! Być może się spotkamy, kiedy i dokąd jedziecie?

http://www.leogang-saalfelden.at/winter/
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 08.01.2010 11:36

No i tak, pojeździliśmy wczoraj w Białce, na początku było sporo ludzi, ale jazda o 21:30 jak już jest prawie pusto, to jest to, co tygrysy lubią najbardziej :D
Stok super przygotowany, choć po całodziennym szusowaniu - przez tyle ludków - już troche było muld, w 2 miejscach widziałam zlodowacenie.
Ogólnie super wyjazd i nawet nie wiedziałam, że tak umiem jeździć :twisted:
2 dzwony przyjęłam, w tym 1 nie z mojej winy, ale kask nadal nieprzetestowany ( Bocian :wink: ).

Obrazek

:twisted: :twisted: :wink: :wink:
Jutro od rana Laskowa
Pozdrówka! :D
Ostatnio edytowano 08.01.2010 21:43 przez mutiaq, łącznie edytowano 2 razy
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 08.01.2010 11:43

A my jedziemy do Cichego :D w rejonie Tatr :D Wczoraj zarezerwowałem i były jeszcze miejsca na drugą połowę ..... STYCZNIA :!: :D
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.01.2010 11:46

kask nadal nieprzetestowny

Czyli jeszcze wszystko przed Tobą... :):)
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 08.01.2010 12:05

A ja nie mam kasku :cry: czy są one obowiązkowe :?: czy obowiązkowe są tylko dla dzieci :?:
klopot
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) klopot » 08.01.2010 12:47

Leszek Skupin napisał(a):A ja nie mam kasku :cry: czy są one obowiązkowe :?: czy obowiązkowe są tylko dla dzieci :?:

Narciarze i snowboardziści, którzy nie mają skończonych 15 lat, muszą jeździć w kaskach.

Pozdrawiam
Rafał
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 08.01.2010 12:49

Leszek Skupin napisał(a):A ja nie mam kasku :cry: czy są one obowiązkowe :?: czy obowiązkowe są tylko dla dzieci :?:

Jak zrobisz dwa razy tomograf na banie to sobie kupisz...
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone