.png)
.png)
.png)
maslinka napisał(a):Wszystko zależy od tego, jakie prędkości się rozwijaJa nie mam kasku, bo jeżdżę dosyć spokojnie.
maslinka napisał(a): Chociaż ostatnio ze względu na innych narciarzy (głównie tych "nieprzewidywalnych", którzy jeżdżą szybko, a niepewnie) zaczęłam się zastanawiać nad kupnem...
maslinka napisał(a):Mutiaq, super zdjęcie! Ta radość życiaTeż najbardziej lubię zjeżdżać wieczorami, kiedy ludzi niewiele. Jeździłam trochę w Bukowinie, ale w Białce jeszcze nie miałam okazji.
.png)
mutiaq napisał(a):Ja też tak jeżdżę, ale w tamtym roku wjechało we mnie - dwa razy - takich dwóch, co to chyba pionki zbijali na stoku![]()
Wtedy solidnie przywaliłam głową w ziemię![]()
mutiaq napisał(a):Ceny kasków są zachęcające, mój facet kupił blizzarda za 150zł. tu
Nie pieniądze, a wygoda

.png)
klopot napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):przez wieki całe wcześniej jeździłem w czapce i nic się nie działo
Wcześniej znacznie mniej osób jeździło w Polsce na nartach. Teraz jeżdżących jest nieporównywalnie więcej na stokach.
.png)
mutiaq napisał(a):W Białce dobrze się jeździ na początku i na końcu sezonu - nie w ferie, bo wtedy są straszne kolejki do wyciągów - po 20 min nawet się stoi..![]()
....
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
maslinka napisał(a):Kiedyś nie było tak dużo wyciągów jak teraz, stąd te kolejki, o których piszesz, Leszku. A teraz są bardziej popularne i mniej uczęszczane miejsca. (Pamiętam, że kilkanaście lat temu praktycznie na każdym stoku trzeba było swoje odstać.) Ja staram się wybierać takie, żeby nie stać, tylko jak najwięcej jeździć
P.S. Też miałam Polsporty
.png)
Leszek Skupin napisał(a):maslinka napisał(a):Kiedyś nie było tak dużo wyciągów jak teraz, stąd te kolejki, o których piszesz, Leszku. A teraz są bardziej popularne i mniej uczęszczane miejsca. (Pamiętam, że kilkanaście lat temu praktycznie na każdym stoku trzeba było swoje odstać.) Ja staram się wybierać takie, żeby nie stać, tylko jak najwięcej jeździć
P.S. Też miałam Polsporty
Co racja to racja może teraz Ci wszyscy ludzie się porozkładali na poszczególne wyciągi... a może też jest mniej ludzi... kto to wie...
.png)
.png)
Guzior napisał(a): I tak np. jeżeli chce się pojeździć w Białce to nigdy w ferie i nigdy w sobotę i niedzielę. Tam wtedy jest masakra
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.