maslinka napisał(a):(...) Miłego szusowania jutro
Pozdrawiam
No to chyba żeśmy ponartowali... coś leci z nieba i to nie jest śnieg
Jakby zamarzło, to chociaż jazdy na łyżwach spróbowałabym...
Kevlar napisał(a):.... Poszukuję jakieś kwatery blisko stoku Kubińska Hola. Jakby Ktoś miał namiary to bym bardzo prosił o podanie.
.png)
Leszek Skupin napisał(a):klopot napisał(a):Leszek Skupin napisał(a):przez wieki całe wcześniej jeździłem w czapce i nic się nie działo
Wcześniej znacznie mniej osób jeździło w Polsce na nartach. Teraz jeżdżących jest nieporównywalnie więcej na stokach.
Przepraszam ale... kpisz czy o drogę pytasz......
MNIEJ LUDZI:?::?::?: Nie zapomnę w Szczyrku kolejek do GONów (Górniczy Ośrodek Narciarski) gdzie stało się w zawijanym ogonku do wyciągu po godzinie, a nie jednokrotnie dłużej
wtedy to był ścisk
![]()
tera to ludzie bidne
, a to sport nie dla biednych niestety
Rok temu w Jurgowie najdłużej w kolejce do wyciągu stałem może z 15 minut
I jeździło się na Polsportach produkowanych w Szaflarachbuty to Kasprowe były, wiązania Beta 2, w czapce z pomponem i hejaaaa
:D:D
Leszek Skupin napisał(a):maslinka napisał(a):Kiedyś nie było tak dużo wyciągów jak teraz, stąd te kolejki, o których piszesz, Leszku. A teraz są bardziej popularne i mniej uczęszczane miejsca. (Pamiętam, że kilkanaście lat temu praktycznie na każdym stoku trzeba było swoje odstać.) Ja staram się wybierać takie, żeby nie stać, tylko jak najwięcej jeździć
P.S. Też miałam Polsporty
Co racja to racja może teraz Ci wszyscy ludzie się porozkładali na poszczególne wyciągi... a może też jest mniej ludzi... kto to wie...
.png)
.png)
Interseal napisał(a):Od tego czasu nie rozstaję się z kaskiem. Wygodnie, ciepło, bezpiecznie.
.png)
maslinka napisał(a):Mutiaq, i co, jednak pojechaliście A może jeszcze szusujecie? My, mimo pogody, zaryzykowaliśmy i ... udało się![]()
Interseal napisał(a):(...) Mnogość ludzi + oświetlenie powodowały, że człowiek czasem bał się własnego cienia.
maslinka napisał(a): Niespodziewanie wczoraj wieczorem dostałam od rodziców kask w prezencie "przedimieninowym" (oczywiście go przymierzyłam!) Obawiałam się, że będzie mi się źle jeździło, bo nigdy nie miałam żadnego kasku na głowie
Ale dzisiaj przetestowałam i wszystko ok. No i czuję się bezpieczniej
.png)
maslinka napisał(a):W Ustroniu lało, w Wiśle lało, ale w Istebnej już nie. Był nawet lekki mrozik, -1, -2.
.png)
mutiaq napisał(a):Najlepszego imieninowego Maslinko
(nie wiem kiedy, ale tak na zaś)
![]()
![]()
Roksa_ napisał(a):Istebna, to ma ona to do siebie, że tam zawsze najdłużej trwa sezon narciarski, w Wiśle śniegu już (jeszcze) nie ma, a tam da się jeździć. Chyba jakiś narciarski mikroklimat mają

.png)
Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.