Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Torac
Cromaniak

Postnapisał(a) Torac » 23.12.2009 12:02

Interseal napisał(a):
Torac napisał(a):Melduję się w Brennej 30.12.2009 :D

Ok... muszę chłopaków skrzyknąć :wink:

Gdzie sylwestrujesz?

Murowany , wolnostojący domek w Brenna - Spalona ul. Górecka (jeśli dobrze pamiętam)
Ostatnio edytowano 25.12.2009 21:18 przez Torac, łącznie edytowano 1 raz
Torac
Cromaniak

Postnapisał(a) Torac » 23.12.2009 12:04

Zastanawiam się czy 1.01.2010 będzie czynny basen w Skoczowie - jakaś alternatywa dla nartek :cry:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 23.12.2009 12:06

Torac napisał(a):Murowany , wolnostojący domek w Brenna - Spalona ul. Górecka 145F (jeśli dobrze pamiętam)

U... to na "dołach". Deski bierzesz? Zresztą sporo czasu zostało...

Przyznam, że od kilku lat wybieram się do ośrodka w Brennej Węgierski, bo nigdy tam jeszcze nie jeździłem, a ponoć jest tam kilka wyciągów i to całkiem fajnych.

Pozdrowienia i udanej zabawy. Ja zostaję w "sypialni" czyli w Bielsku.

Interseal M.

Co do basenu - nie wiem. Przypuszczam, żę Gołębiewski w Wiśle będzie czynny.
Torac
Cromaniak

Postnapisał(a) Torac » 23.12.2009 12:09

Delfin nieczynny :!:
Narty - Zobaczę przed wyjazdem czy aura pozwoli - jak warunki będą nijakie to podskoczę na Stożek, przez Hermanice.
Również życzę udanej zabawy :!:
Torac
Cromaniak

Postnapisał(a) Torac » 27.12.2009 22:14

Jak tam aktualna sytuacja na stokach :?: Zostało coś śniegu :?:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.12.2009 09:05

Torac napisał(a):Jak tam aktualna sytuacja na stokach :?: Zostało coś śniegu :?:

Nie mam pojęcia co działo się przez Święta na stokach. W Boże Narodzenie rano w Bielsku miałem na termometrze +12 stopni. W Brennej szaro.
Warunków do naśnieżania nie było.

Dziś od siódmej spadło około 3-5cm śniegu w Wiśle i ma sypać. Zobaczymy co będzie.

Pozdrawiam
Interseal M.
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 28.12.2009 09:56

Górkę Szczęśliwicką przysypie śniegiem... W stolicy w pół godziny zrobiło się bielusieńko
ziomek
Croentuzjasta

Postnapisał(a) ziomek » 28.12.2009 14:05

Torac ale Gołębiewski będzie czynny w Wiśle :lol:
jest to jakaś alternatywa ale troche droższa :wink:
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 28.12.2009 19:26

Jutro z samego rana ruszamy do Istebnej. Na skiforum piszą, że dziś około 14 zaczął padać świeży śnieżek, do tego dośnieżają armatkami, więc mam nadzieję, że rozpoczęcie sezonu będzie udane ;)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.12.2009 20:52

Roksa_ napisał(a):Jutro z samego rana ruszamy do Istebnej. Na skiforum piszą, że dziś około 14 zaczął padać świeży śnieżek, do tego dośnieżają armatkami, więc mam nadzieję, że rozpoczęcie sezonu będzie udane ;)

Podczas przedświątecznych mrozów na Złotym Groniu armatki pracowały pełną parą, więc później w czasie świątecznych roztopów utrzymywała się na trasie biała śnieżna wstęga... myślę, że będzie dobrze.

W Wiśle na pewno chodził dziś Soszów i Nowa Osada. Reszta nie wiem - nie byłem w okolicach innych wyciągów.

Bardzo dużo tutrystów w Wiśle - tylko śniegu brak :? .

Pozdrawiam
Interseal M.
Marshall
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Marshall » 28.12.2009 22:33

Moje typy:
- Beskid Sądecki, stok "Azoty" na Krynickich Słotwinach
- Podhale, "Harenda" w Zakopanem

Nijak do siebie nie podobne. Słotwiny długie i bardziej płasko, Harenda ostra szpila w dół. Od humoru uzależniam wybór. Pozdrawiam narciarską brać :wink:

Warunki śniegowe od wczoraj w Małopolsce zdecydowanie lepsze po ostatniej nocy. Niestety temperatura podskoczyła na plus cztery i z tego śniegu zostanie woda :(
mutiaq
Cromaniak

Postnapisał(a) mutiaq » 29.12.2009 12:48

Mam nadzieje, że snieg będzie, bo na 8.01 planujemy "kuzynowską" Wierchomlę :twisted:
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 29.12.2009 19:29

Interseal napisał(a):Podczas przedświątecznych mrozów na Złotym Groniu armatki pracowały pełną parą, więc później w czasie świątecznych roztopów utrzymywała się na trasie biała śnieżna wstęga... myślę, że będzie dobrze.

W Wiśle na pewno chodził dziś Soszów i Nowa Osada. Reszta nie wiem - nie byłem w okolicach innych wyciągów.

Bardzo dużo tutrystów w Wiśle - tylko śniegu brak :? .

Pozdrawiam
Interseal M.

W Istebnej warunki śniegowe, takie na jakie pozwoliła pogoda, czyli nie za dobre. Około 12 pojawiło się już bardzo dużo wyraźnych przetarć. Pojawiły się też konkretne kamole na trasie :roll: Około godziny 15 włączyli armatki.
Kolejki nie za duże, ale wyciąg idzie jak krew z nosa ;)
Podsumowując, mimo wszystko zaliczam wypad do udanych.
Sezon rozpoczęty :lol:
niezapominajka
Odkrywca

Postnapisał(a) niezapominajka » 29.12.2009 21:22

A czy ktoś jeździł może w Ustrzykach? Znalazłam w necie trochę informacji o tamtejszych stacjach narciarskich - Gromadzyń i Laworta, ale może ktoś z cromaniaków był tam i może co nieco podpowiedziec czy warto?
armar
Cromaniak

Postnapisał(a) armar » 31.12.2009 08:41

Ja miałem jechac na Sylwestra do Korbielowa do Schroniska na Hali Miziowej .
Niestety żona nie dostała urlopu , nie pojechaliśmy ale CI co pojechali podziwiają krajobrazy bez śniegu - zero śniegu !! :(

W tamtym roku Nowy Rok witaliśmy na stoku w Żdiarze ( na Słowacji) i było super ,wielkie ognisko , kapela góralska , darmowa kapusta i kwaśnica i zabawa do rana .
Aaa nawet teraz jest tam całkiem dobrze ze śniegiem co można zobaczyc na kamerkach ( chocby tu www.zdiar.sk )
Polecam :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone