Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.12.2009 22:01

szaki17 napisał(a):A ja jadę po świętach aż do nowego roku do Szczyrku, prognozy optymistyczne , sprzęt w serwisie, więc będzie zzzzziiiiiiiuuuuuuuuuuu :lol:

Nie wiem jak mają się sprawy gruntowe w ośrodku GAT, mam nadzieję, że dobrze.... żeby z tego zzzzziiiiiiiuuuuuuuuuuu nie pozostała tylko "Golgota" i "Juliany"....

...chyba, że jeździsz w ośrodku COS na Skrzycznym. Trasa Fis ma nową wieżę startową.

Pozdrawiam
Interseal M.
mutiaq
Cromaniak

Postnapisał(a) mutiaq » 15.12.2009 00:52

Jakby w Bukowinie dośnieżyli, to w tą sobotę rano śmiganie, a później moczyd*pa w termach.
I w niedziele znów nartowanie...
:twisted:
OOOooobbbyyy... :?
:D :D ;)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.12.2009 07:58

Nie wiem jak mają się sprawy gruntowe w ośrodku GAT, mam nadzieję, że dobrze.... żeby z tego zzzzziiiiiiiuuuuuuuuuuu nie pozostała tylko "Golgota" i "Juliany"....

Serwus, zawsze się znajdzie gdzieś kawałek czynnego stoku żeby pojeździć. A FIS nie jest w zasięgu moich umiejętności, na razie :wink:
Pozdro :lol:
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 15.12.2009 11:03

W tym roku warto może zajrzeć do Czarnej Góry- http://www.czarnagora.pl/
Zainwestowali trochę w infrastrukturę więc może być ciekawie. Nie wspominam zbyt przyjemnie tego ośrodka z poprzedniego roku- źle przygotowane trasy, karty niby magnetyczne, ale za każdym razem trzeba wyjmować z kurtki i przykładać,a nie lubię jak mi łapki marzną ;).
Może w tym roku będzie lepiej, bo podobno nowe ratraki mają... rozjeździć się tam można ;)
marcin10
Croentuzjasta

Postnapisał(a) marcin10 » 15.12.2009 12:19

Ja wszystkim deskarzom polecam To Miejsce na zimowe szaleństwo. Wystrczy przejechać granicę w Korbielowie i jechać ze 2,5 km prosto i następnie w lewo w las i cały czas prosto za znakami do stoku. Świetnie przygotowane dwa stoki, jeden typowo do nauki jazdy na nartach, wszystko mająca wypożyczalnia i serwis sprzętu, bezpałatny ogromny parking. Infrastruktura żywieniowa nie jest może powalająca, ale można zjeść i napić się czegoś dobrego :D
Jeździmy tam z całą rodziną i przyjaciółmi i jest naprawdę rewelacyjnie. Jest jeszcze jedna bardzo fajna sprawa, że nawet w łikendy da się tam spokojnie bez tłumu pojeździć. Mamy już na luty 2010 zarezerwowany tam domek na ferie.

Natomiast pierwszy wyjazd sylwestrowo narciarski mamy do Oravicy. I narty i baseny termalne i zabawa. Wszystko w komplecie. Mamy tam wynajęty domek od słowackego górala. Bardzo fajne miejsce na wypoczynek nie tylko zimowy.

Wkleję poniżej parę fotek tego domku i okolicy. Gdybyście chcieli namiary na gospodrza to dajcie znać.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Oraz dwa widoki z domku w stronę gór

Obrazek

Obrazek

Jedno i drugie miejsce gorąco polecam na wyjazdy narciarskie, ale można tam również pojechać jak jest ciepło np. na grzyby.

Pozdrawiam
adamk3
Cromaniak

Postnapisał(a) adamk3 » 15.12.2009 13:16

marcin10 napisał(a):Ja wszystkim deskarzom polecam To Miejsce na zimowe szaleństwo. Wystrczy przejechać granicę w Korbielowie i jechać ze 2,5 km prosto i następnie w lewo w las i cały czas prosto za znakami do stoku. Świetnie przygotowane dwa stoki, jeden typowo do nauki jazdy na nartach, wszystko mająca wypożyczalnia i serwis sprzętu, bezpałatny ogromny parking. Infrastruktura żywieniowa nie jest może powalająca, ale można zjeść i napić się czegoś dobrego :D
Jeździmy tam z całą rodziną i przyjaciółmi i jest naprawdę rewelacyjnie. Jest jeszcze jedna bardzo fajna sprawa, że nawet w łikendy da się tam spokojnie bez tłumu pojeździć. Mamy już na luty 2010 zarezerwowany tam domek na ferie.

Natomiast pierwszy wyjazd sylwestrowo narciarski mamy do Oravicy. I narty i baseny termalne i zabawa. Wszystko w komplecie. Mamy tam wynajęty domek od słowackego górala. Bardzo fajne miejsce na wypoczynek nie tylko zimowy.

Wkleję poniżej parę fotek tego domku i okolicy. Gdybyście chcieli namiary na gospodrza to dajcie znać.

Jedno i drugie miejsce gorąco polecam na wyjazdy narciarskie, ale można tam również pojechać jak jest ciepło np. na grzyby.

Pozdrawiam

Kolega chyba nie widział tematu :D :wink:

pozdrav
marcin10
Croentuzjasta

Postnapisał(a) marcin10 » 15.12.2009 13:24

Owszem, widział. :wink: :D
adamk3
Cromaniak

Postnapisał(a) adamk3 » 15.12.2009 13:27

marcin10 napisał(a):

Owszem, widział. :wink: :D

To ze względu na bliskość :D :wink: :D
marcin10
Croentuzjasta

Postnapisał(a) marcin10 » 15.12.2009 13:38

To ze względu na bliskość :D :wink: :D

Pierwsze opisane miejsce jest praktycznie położone tak jak Pilsko.
Do drugiego jest co prawda godzina jazdy od Korbielowa, ale myślę, że autorka tematu Maslinka nie będzie mi miała tego za złe :D

Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.12.2009 19:10

Przed trzema godzinami przejeżdżałem przez Przełecz Salmopolską i chodził już tam ten krótki talerzyk.

Naśnieżanie też uruchomione na Solisku w Szczyrku, na orczyku w kierunku Suchego. Natomiast "Golgota" na razie nie tknięta.

Gotowy jest także trzeci talerzyk na Świniorce w Brennej Leśnicy. Górka na której uczyłem się jeździć w końcu zaczyna wyglądać jak ze wczesno młodzieńczych marzeń o własnej stacji narciarskiej :) .
adamk3
Cromaniak

Postnapisał(a) adamk3 » 16.12.2009 13:57

http://www.rekreacja.kielce.pl/inside.php?t=z&pg=kamera

u nas już od jutra - "white crazy" :wink: :D :D :D

pozdrav.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 19.12.2009 21:55

No to jutro zaczynam sezon, na początek Ramzowa (Czechy) :lol: :lol: :lol:
majeczka
Cromaniak

Postnapisał(a) majeczka » 19.12.2009 22:41

szaki17 napisał(a):No to jutro zaczynam sezon, na początek Ramzowa (Czechy) :lol: :lol: :lol:

Zazdroszczę Ci, że to już jutro... Ja niestety od wtorku. :papa:
Roxi
Koneser

Postnapisał(a) Roxi » 20.12.2009 16:10

Ruszyły już wyciągi w Wiśle (Nowa Osada, Stożek, Soszów), Szczyrku (wyciąg Bartuś na Białym Krzyżu, trasa nr VII na odcinku do Soliska) i Istebnej ( ośrodek Zagroń). Otworzyli też Centralny Ośrodek Sportu w Szczurku oraz Ośrodek Narciarski Pilsko.
mutiaq
Cromaniak

Postnapisał(a) mutiaq » 20.12.2009 20:03

Wczoraj byliśmy W Jurgowie.
Działa wyciąg krzesełkowy, naśnieżona była trójka (FIS)
- warunki 4+.
Ludzi może z 15 na stoku 8O :D
Dwójkę śnieżyli.
Widoki przecudowne na szczyty gór.
Stok jest oświetlony.
Obrazek
;) ;)
Dzisiaj bylismy w Białce, od 13:30, ludzi masa, jak to w tym miejscy bywa.
Przez noc napruszyło, więc warunki na 5.

/ do "Bocian"
Kasku nie przetestowałam, aczkolwiek ze 4 razy leżałam ;)
Pozdrawiam!
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone