Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dokąd na narty?

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Arek
Koneser

Postnapisał(a) Arek » 09.11.2009 13:16

faziolot napisał(a):Wam Południowcom zawsze tego zazdroszczę. Po pracy siup na deski!
Oby było w tym roku na czym.
Pzdr

Zazdrośnik.... ;)

A pod nosem ma Ośrodek "Góra 4 Wiatrów" w Mrągowie....
Vjetar
Legenda

Postnapisał(a) Vjetar » 09.11.2009 13:20

Arek napisał(a):
faziolot napisał(a):Wam Południowcom zawsze tego zazdroszczę. Po pracy siup na deski!
Pzdr

Zazdrośnik.... ;)

I do mnie do Wieżycy masz bliżej. :)
faziolot
Cromaniak

Postnapisał(a) faziolot » 09.11.2009 13:25

JacYamaha napisał(a):
Arek napisał(a):
Pzdr

Zazdrośnik.... ;)

I do mnie do Wieżycy masz bliżej. :)

Góra 4 Wiatrów ... Na bezrybiu i rak ryba. Ośrodek nie powiem jak na Mazury niczego sobie, po jednym acz zasadniczym warunkiem - ŚNIEG, a tego ostatnio jak na lekarstwo. Poza tym mam tylko 20 km. Zresztą w całym regionie ostatnio obrodziło ośrodkami. Przy sprzyjającej aurze jest gdzie potrenować.
Pzdr
tomekm67
Croentuzjasta

Postnapisał(a) tomekm67 » 09.11.2009 13:35

A ja właśnie wczoraj zarezerwowałem noclegi w Białce Tatrzańskiej. Pomimo dużej ilości ludzi, kolejek do wyciągu, lubię to miejsce. Jakiś taki sentyment. A może po prostu klimat Białki mi odpowiada.
AdamSz
Cromaniak

Postnapisał(a) AdamSz » 09.11.2009 15:31

Namawiam na Krynicę!!!. Bardzo fajne miejsce, szczególnie dla początkujacych i średnio napalonych na narciarstwo. Uzasadnienie - to nie jest typowa stacja (wiocha) narciarska, gdzie oprócz jeżdżenia nic, ponadto. Super miasteczko - uzdrowisko z szerokim wahlarzem jeżdżenia, zwiedzania (łemkowska architektura drewniana, cerkiewki, itp), wypoczynku, przebywania i bywania (pijalnie wód, knajpki). Dla początkujacych i wygodnych (rekreacyjnych narciarzy) -Słotwiny. Dla bardziej wymagajacych - świetna Jaworzyna. Poza tym w koło wiele innych wiosek z trasami (nie bedę wymieniał). Naprawdę warto. Oby tylko wstrzelić się w śnieg, bo z tym, to i w naszych górach bywa różnie.
PS. Rada dla początkujacych narciarzy. Ja się załapie bakcyla, co z regóły jest wiadome po pierwszych dwóch - trzech godzinach, to lepiej kupić od razu nartki używane. Tydzień wypożyczania nart = (mniej więcej) cena dobrych, acz używanych carvingów z rozsuwanymi wiązaniami. Powodzenia na stoku.
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 09.11.2009 16:54

Rysio napisał(a):Ja po raz drugi do Jaworzynki. Hotel z basenem za psie pieniądze, na wyciąg niestety trzeba dojechać, ale góra 15 minut i się jest w Istebnej.

A o jakieś namiary mogę prosić?
mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.11.2009 17:03

faziolot napisał(a):
szaki17 napisał(a):To zaczynamy nowy sezon 2009/2010 :?: :!:
Kto, gdzie, kiedy na narty :lol:
Jak 02.12.09 będzie śnieg to skoczę do Czech (rejon Jeseniki) na jeden dzień, żeby rozruszać kości :wink:

Wam Południowcom zawsze tego zazdroszczę. Po pracy siup na deski!
Pzdr

No ale wy siup i już na łódce :wink: może być bojer :lol:
darek1
zbanowany

Postnapisał(a) darek1 » 09.11.2009 17:35

O właśnie - narty. Czas już planować wyjazd. Bardzo lubię narty, górski klimat i wiejski folklor. Już wyobrażam sobie śnieg, stoki zaśnieżone, mróz, gorącą herbatkę z wkładką, piwo na gorąco z sokiem i gożdzikami. Obiady w karczmie lub własne: bigos, kiełbasy wędzone i inne rarytasy domowe. Długie wieczorne rozmowy przy kominku w domu. W tym tygodniu podejmę decyzję o wyborze miejsca i kwatery. W zeszłym roku miałem cały dom do dyspozycji, gril na zewnątrz nad samym potokiem przepływającym obok domu oraz ognisko. Zakwaterowanie to Kuchnia, jadalnia z kominkiem, spiżarka obok kuchni, suszarnia na narty i ciuchy, telewizja na parterze i piętrze. Miejsce pobytu Słowacja. Pozdrawiam narciarzy.

Jutro dokonam przeglądu nart, desek, ciuchów narciarskich oraz zimowego wyposażenia samochodu- łańcuchy, box samochodowy itp.
Ostatnio edytowano 09.11.2009 20:48 przez darek1, łącznie edytowano 1 raz
adamk3
Cromaniak

Postnapisał(a) adamk3 » 09.11.2009 18:15

Rysio napisał(a):Ja po raz drugi do Jaworzynki. Hotel z basenem za psie pieniądze, na wyciąg niestety trzeba dojechać, ale góra 15 minut i się jest w Istebnej.

możesz zdradzić gdzie to ...

pozdrav.

PS.
zapraszamy w Góry Świętokrzyskie:

http://www.narty-swietokrzyskie.pl/

mamy 8 wyciągów
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.11.2009 19:03

Jeżeli nie zdążą oddać do użytku drogi przez Kubalonkę, to współczuję mieszkańcom i przyjezdnym przejazdu przez Zameczek w zimowych warunkach...

W Istebnej szusujesz na Złotym Groniu?

Pozdarwiam
Interseal M.
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.11.2009 19:37

Tutajnauczyłem się jeździć. Bardzo fajna, choć ciągle niedoinwestowana górka.

Pzdr

Sporo w tym prawdy. Dwie zimy jeździłem z nartami w bagażniku do pracy w Szczyrku. W tym roku z okna biura widzę Soszów w Wiśle.

Pozdrawiam
Interseal M.
maslinka
Weteran

Postnapisał(a) maslinka » 09.11.2009 20:50

Interseal napisał(a):Tutajnauczyłem się jeździć. Bardzo fajna, choć ciągle niedoinwestowana górka.

To prawda, Leśnica - bardzo fajna górka. Tylko mało sprzętu w wypożyczalni mają, trzeba być wcześnie rano, a z tym u mnie zawsze problem :wink:

W tamtym roku spodobał nam się stok Klepki w Wiśle Malince. W sam raz na początek. Mój mąż był zachwycony i "złapał bakcyla". To był jego pierwszy raz na nartach. Niestety na drugi wyjazd wymyśliłam Nową Osadę i to był błąd, bo to stok dosyć stromy dla początkujących (trochę za wysoko postawiłam poprzeczkę) i mój mąż trochę się zraził... (ja byłabym zachwycona, bo trasa przyjemnie utrudniona i dosyć długa :twisted:, gdyby nie kolejki)

W tym roku wracamy na Klepki :D I chyba trzeba pomyśleć o sprzęcie, żeby nie wypożyczać (chociaż te parę weekendów w roku, to niezbyt wiele; nam bardziej się to opłaca finansowo). Ale myślimy o tym, żeby się wybrać na giełdę narciarską i zrobić zwiad...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.11.2009 21:01

Hej Agnieszko!

Codziennie przejeżdżam pod wyciągiem na Nowej Osadzie i sporo tam się dzieje nowego... Lada dzień, a raczej lada śnieg, zostanie oddany nowy wyciąg - krzesło z kabiną.

Hmmm... a gdzie są te Klepki (strona mi się nie otwiera) bo coś nie kojarzę...? :)

Pozdrowienia.
Interseal M.
Torac
Cromaniak

Postnapisał(a) Torac » 09.11.2009 21:08

Na Kotarzu coś inwestują :?:
W ogóle w Brennej to lepiej w Leśnicy czy Węgierski
Intersealu Brenniany :?: :D
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.11.2009 21:16

Torac napisał(a):Na Kotarzu coś inwestują :?:

Nic.

Torac napisał(a):W ogóle w Brennej to lepiej w Leśnicy czy Węgierski

Węgierski.

Torac napisał(a):Intersealu Brenniany :?: :D

jaki...?
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone