Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dlaczego odkleiłem "cro.pl-kę" z auta...i usunąłem konto.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.09.2015 20:30

Zakładanie nowego tematu teoretycznie było niepotrzebne. Chciałem na poruszony wyżej temat odpowiedzieć w wątku "Przyczółki Jary". Jednak w trakcie odpowiedzi cytowana przeze mnie wypowiedź zniknęła i ...próżnia :wink: :lol: Obecny standard forum.
Ja nieprzezorny, niezabezpieczony, bez kopii tego co spłodziłem...teraz w telegraficznym skrócie...
Rzeczone naklejki "cro.pl" aż do wybielenia na słońcu woziłem na autach przez okrągły rok...dlaczego :?:
Bo przy udziale tego forum poznałem mnóstwo fajnych ludzi, z wieloma spotkałem się w realu na 16 zaliczonych zlotach plus innych spotkaniach. Miłe weekendy i wolne dni z poznanymi na cropli osobami wypełniały nam czas na przestrzeni całych lat. To wielka dla mnie sprawa. Bardzo duży PLUS forum.
Trochę historii :?:

Rok 2004, jesień, Brenna, pierwszy zlot - spotkanie ludzi, którzy znali się tylko z netu, spotkanie fantastyczne, ludzie przejechali czasami kilkaset kilometrów, by po raz pierwszy pogadać w realu. Pogadałem przy ognisku też z Patrykiem...o przyszłości forum, o fajnych ludziach, którzy je propagują, o tolerancji i stworzeniu czegoś niepowtarzalnego...czego podwaliny były już praktycznie stworzone. Sielanka.

Rok 2015, jesień, przedtem trochę się działo,
stworzono m.in. regulamin wg którego cyt. " Wyłącznie właściciel forum, administratorzy i moderatorzy mają prawo decydowania o tym, czy i w jakim stopniu dana wypowiedź narusza regulamin. Decyzje te są zawsze subiektywne, ale nie podlegają dyskusji, ani krytyce". :roll:
Admin (moderator) wydaje subiektywne DECYZJE, nie podlegają one DYSKYSJI ani KRYTYCE :!: :!:
Przepraszam Panowie, czy nie zacytowałem tu przypadkiem konstytucji Korei Północnej :?: :roll: :!:

Co z tą Brenną 2004 :?:

No wiem, teraz decyzję o banach podejmuje ponoć Patryk....uuupsss....cyt. "Admin - właściciel forum"...zatem za przeproszeniem...Panie Patryku...jeśli mogę sobie tak pozwolić....czy nie sądzi Pan, że forum zmierza trochę w krzywą stronę :?:
Czy niedługo mało tu pozostanie ciekawych wątków oprócz tych jak wyhaczyć przed sezonem apartman za 50 eur na 6 osób, jak ominąć słoweńska autostradę, euro-kuny-złotówki i 17 relacja w wyprawy piknikowej na Bol...
Z forum odeszło sporo ciekawych ludzi, inni nie piszą...może czasami zerkają ...jeśli nowi wypełnią lukę jest OK, jeśli nie...wiadomo...zjazd w dół.
Ostatnio poleciały bany dożywotne czy ostateczne jak zwał...pewnie po tej wypowiedzi też jestem na liście do odstrzelenia...ale "mi to lotto" z całym szacunkiem dla administrejszyn ( chociaż ostatnio ponoć w modzie "bez szacunku").

P.S.
Przez te długie lata tylko JEDNA osoba była przeze mnie nietolerowana na forum ( od dłuższego czasu nie ma jej on-line), do pozostałych nic nigdy nie miałem...dziwne są dla mnie zatem przyporządkowania do "wyznawców", "uchodźców" czy "mających nierówno pod sufitem". Rysiek i Ani - to oczywiście do Waszych stwierdzień się odniosłem.

Teraz już nie, ale...jutro po południu jednak odkleję "cro.pl-kę" :?
slapol
Ostatnio edytowano 25.09.2015 07:18 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
jara
Koneser
Re: Dlaczego odklejam "cro.pl-kę" z auta...

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 17.09.2015 20:53

Przykre, Sławek. Ale żaden inny tekst nie byłby bardziej tu i teraz.
Pozdrawiam
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.09.2015 21:03

slapol napisał(a): Rysiek i Ani - to oczywiście do Waszych stwierdzień się odniosłem.

Skoro m.in do mnie do Ci odpowiem.
Nie wiem co Was zaślepia,przyjaźń,przywiązanie,zobowiązanie.
Wiem natomiast co Was cechuje.
Całkowita bezkrytyczność wobec osób, którzy znajdują się w Waszym/Twoim kręgu zainteresowań.
Nie potrafisz racjonalnie i jak powiedziałem obiektywnie spojrzeć na problem.
Jaki problem?
Chociażby taki jak wywlekania poufnych informacji na forum.
Informacji na temat rzeczy, które do tej pory wiadome były li tylko uczestnikom spotkań, zlotów , itp.
Jeżeli o mnie chodzi, zostały na forum wywleczone (przez tego o którego Ci chodzi oczywiście) moje problemy zdrowotne, informacje, które posiadał tylko i wyłącznie on.
Wielokrotnie zostały podważane i wyśmiewane moje kompetencje zawodowe, co nie skutkowało reakcją zwrotną.
Wiesz dlaczego?
Dlatego, ponieważ uważam, że nikt tu z nikim ślubu nigdy nie brał.
Ale wyznaję zasadę, że jeżeli drogi się rozejdą, nie wywlekamy na foruma spraw poufnych, czy takich, które mogą zaszkodzić, niegdysiejszemu "przyjacielowi".
Ja tak mam ,jak historia pokazuje, nie wszyscy mogą to ciśnienie wytrzymać.
Tutaj:
https://www.cro.pl/kontrole-na-granicy-w ... l#p1646622
zostałem nazwany zjebem i nierobem, aczkolwiek tylko wśród znajomych, którzy wiedzą co robię w Policji.
Ogólnien oczywiście temat dotyczy dyżurnych w Policji.
Więc dla ogółu..nie ma problemu.
Dla mnie jest.
Ale wszystko zgodne z regulaminem, nie??

Wbrew ogólnien przyjętym zasadom forumowym w gnojowisku zostały umieszczone zdjęcia ze zlotów, czy spotkań.
To była niepisana zasada, która została złamana.
Nie ona zresztą jedna.
W gnojowisku czy KMPP też wielokrotnie (ku uciesze gawiedzi) "śmialiśmy się" z Ludzi Południa, które to określenie zostało przeze mnie użyte w zupełnie innym wątku i bez związku z kimkolwiek czy jakąkolwiek aluzją.

Dla Twojej informacji.
Przed zeszłorocznym Zlotem w Zatorze usłyszałem na swój temat "tyle ciepłych słow", że mało kto by to udźwignął....
Oczywiście na boku czyli m.in.przez PW.
Świadkowie na to są (aczkolwiek nie wiem czy zechcą zająć stanowisko).
Dałem radę i dam za każdym razem kiedy ktokolwiek będzie próbował srać mi na plecy poza forumem.
Dla mnie czarne jest czarne, a białe jest białe.....
Nie ma zgody na sranie po plecach, nawet w podtekstach, na co nie reagowałem, jakbyś był uprzejmy zauważyć od ponad roku......

Kwestia "niemania pod sufitem".
Powiedziałem wtedy, że jeśli ktoś, posiadając informację na temat (ewentualnych) zagrożeń (wiadomo o co chodziło) pcha się w to miejsce, narażając siebie i członków własnej rodziny na niebiezpieczeństwo, ma nierówno pod sufitem.
I zdania na ten temat nie zmienię.
Zostało to oczywiście zmanipulowane i zgłoszone w odpowiednim wątku przez Twojego przyjaciela, oczywiście rękami "trzecimi", co jest kolejną cechą charakterystyczną gościa.

Nie sram i nie pluję na żadnego cromaniaka, którego poznałem podczas trzech zlotów czy spotkań krakowskich.
Jednych lubię, innych mniej....taka jest kolej rzeczy.
Nigdy natomiast nie wypisywałem na niczyj temat żadnych kalumni, nie próbowałem też nikogo obśmiać czy wyszydzić.
Dla mnie informacje na temat pt " co się tam działo" jest poufna i honor nie pozwoli wywlekać mi tego na forum publicznym.

Nie sądzę, żeby to wpłynęło w jakiś sposób na Twoje zdanie, niemniej jednak zostałem wywołany do tablicy, więc Ci odpowiadam.

ps.
nie mam w tej chwili czasu żeby się zająć w pełni tematem, więc nie wykluczam, że post ten edytuję o kolejne wpisy.
ps.II
jakbyś bardzo chciał mogę Ci to wkleić miljon cytatów potwierdzających to o czym mówię.
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 17.09.2015 21:16

A Slapol jak zawsze w moich myślach czyta... :?
Też spędziłam tu już kawał życia i kiedyś wyglądało ono zupełnie inaczej - to życie forumowe.
Nie było wojen ani podchodów,nie było złośliwości i chamstwa! Było miło - choć to teraz podobno ma być miło 8O Zamordyzm całkowity...To jest miłe?? To,że wywala się Userów od lat z tym miejscem związanych i mających wielki wkład w to forum????? Za bzdury???? Ludzie..... Ręce opadają :(
To jak polowanie na czarownice :?

Skoro mamy tu głównego Szefa - Admina - właściciela forum,to ja bardzo proszę o ratowanie dawnej cropli.
I o cofnięcie decyzji o banach dożywotnich dla Aldonki i Bociana.

Chyba,że to celowe działanie? Pozbycie się starych po to,żeby wprowadzić nowe porządki??? :cry:
Smutne i niesprawiedliwe to co się tutaj dzieje.
Jestem też w planach odstrzałowych? Proszę bardzo! Już nie zaboli jak kiedyś...... :sm:
Ostatnio edytowano 17.09.2015 21:43 przez Basiulinek, łącznie edytowano 1 raz
Paulka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paulka » 17.09.2015 21:26

Anakin, dajże ty se chłopie spokój. Mieliście z Bocianem okazję w Zatorze wyjaśnić sobie wszelkie boleści en face. Z powodu Twojej urażonej dumy konflikt się tylko zaognił. Wywlekanie tutaj na forum swoich ansów niczego nie zmienia. Powiem wiecej nadaje się to tylko na priva. Ale do kogóż teraz je pisać jak się przeciwnika przyblokowało. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.09.2015 21:27

Ani...jak dla mnie za daleko pojechałeś...nie będę wnikał w cytaty. Wcale się nie wypieram kumplostwa z Bocianem. Ono było, jest i mam nadzieję będzie. Nie jest to jednak zbieżne z wyrażaniem opinii o Tobie itp. Na te tematy nie ma nacisku Bociana w dyskusjach i nie jestem jakimś tam wyznawcą....co niejednokrotnie sugerowałeś. Szczególnie o to mi chodzi. To, że jestem kumplem Bociana nie sprowadza mnie do roli jego wyznawcy....to absurd. Chcesz wierzyć, lub nie...nie jestem niewolnikiem...słowa i czynu...mam swoje zdanie i tyle. Powiedziałem wyżej, że nic do Ciebie nie mam, a stwierdzenia na forum m.in. o "sufitach na Peljescu" rykoszetem dotykają także i mnie i o tym była mowa...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.09.2015 21:38

anakin napisał(a):
slapol napisał(a): Rysiek i Ani - to oczywiście do Waszych stwierdzień się odniosłem.

Skoro m.in do mnie do Ci odpowiem.
Nie wiem co Was zaślepia...........przyjaźń..........przywiązanie......zobowiązanie.
Wiem natomiast co Was cechuje....Chociażby taki jak wywlekania poufnych informacji na forum.
Informacji na temat rzeczy, które do tej pory wiadome były li tylko uczestnikom spotkań, zlotów , itp.
....

Mówisz WAS czyli rozumiem MNIE to też dotyczy :!:
Zatem Ani wal te cytaty, w których coś wywlokłem na forum :!:
Albo sorki nie pieprz pod moim adresem takich farmazonów :!:
Czekam na te cytaty, bo ja tu odpowiadam za SLAPOLA a nie na NAS :!:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.09.2015 21:40

Zawołałeś więc odpowiedziałem.
Tyle w temacie.

ps.
cytaty dotyczą nieobecnego, a ponieważ kultura nakazuje nie rozmawianie o nieobecnych, więc sobie poszukaj.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.09.2015 21:45

Paulka napisał(a):..........

Rozmawiam ze slapolem, więc zupełnie nie widzę sensu żebyś się ładowała między wódkę a zakąskę.
Nie Tobie oceniać kto czym się kieruje............

Nie mam ochoty rozmawiać o tym całym szambie ( powstałym nie dzięki mnie, aczkolwiek z mojego powodu), więc odpuść sobie wycieczki pod moim adresem.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 17.09.2015 21:52

Szanowni Państwo którzy darzycie niejakiego Bociana wielkim szacunkiem i atencją.
Jest oczywiste, że patrzycie przez pryzmat prywatnych znajomości oraz tych fragmentów jego uczestnictwa w forum kiedy pomagał pomocnymi postami innym.

Prócz tego co napisano powyżej chcę byście jednak pamiętali o drugim obliczu w/w usera.
Wyśmiewnym, szyderczym, jatrzącym i złośliwym wobec wielu innych niż Wy. I o tym, ze właśnie dzięki takiemu postępowaniu ma na forum wiele osób go nieakceptujących.

Z mojego punktu widzenia to zapamiętam jego porady polonistyczne wobec mnie, zwracanie się do mnie "synku" oraz zabieranie mentorowskiego głosu w wątkach których tematyka na pewno nie była mu bardziej bliska niż mi.

Ja może w końcu po latach przykleję naklejkę.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.09.2015 21:54

anakin napisał(a):Zawołałeś więc odpowiedziałem.
Tyle w temacie.

ps.
cytaty dotyczą nieobecnego, a ponieważ kultura nakazuje nie rozmawianie o nieobecnych, więc sobie poszukaj.

Jeśli w poście wyżej oczekiwałem cytatów, to dotyczących MNIE a nie NAS, bo w postach podpisuję się slapol a nie slapol&bocian...to chyba jasne.
Tyle w temacie.

I tak pewnie zgodnie z regulaminem tego forum wszystko to wyląduje na śmietniku....bo MA BYĆ MIŁO :!: ...a tu k.....a jest średnio miło, chociaż prawdziwie :roll:
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 17.09.2015 21:57

Romuald....to pamiętasz,ale wojny z Anim nie???
Może trzeba było spotkać się także z Bocianem -tak gębą w gębę - i wyjaśnić sobie niesnaski?

I nie sprowadzajcie tematu do osoby Bociana,bo tak właściwie to nie o to tu chodzi!
Chodzi o forum i sposób sprawowania na nim rządów.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.09.2015 21:59

slapol napisał(a): ...a tu k.....a jest średnio miło, chociaż prawdziwie :roll:

Średnio miło?
Średnio miło, bo to nie są dla Ciebie miłe informacje i wątki.
Przepraszam Cię niezmiernie, że takimi nie są.
Ale inne nie będą.
Niezmiernie Was za to przepraszam.
Ale w bulu się nie łączę.
Sorry....
Paulka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paulka » 17.09.2015 22:03

anakin napisał(a):
Nie mam ochoty rozmawiać o tym całym szambie

Skoro nie masz ochoty rozmawiać to nie pisz już więcej w tym wątku, bo właśnie zacząłeś opróżniać szambo.
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 17.09.2015 22:08

Basiulinek napisał(a):Romuald....to pamiętasz,ale wojny z Anim nie???
Może trzeba było spotkać się także z Bocianem -tak gębą w gębę - i wyjaśnić sobie niesnaski?

Oczywiście,ze pamiętam konflikt z Anakinem. To nie było miłe. Ale wyjaśniliśmy sobie pewne sprawy. Niekoniecznie pokochaliśmy się ale uznaliśmy, ze nie ma sensu sobie skakać do oczu. Przyjechałem po to do Zatora.
To była taka prawie wspólna inicjatywa.

Coś takiego ze strony Bociana??? Niemożliwe. On nie jest taki miękki jak my...
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone