Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dlaczego odkleiłem "cro.pl-kę" z auta...i usunąłem konto.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM
Re: Dlaczego odklejam "cro.pl-kę" z auta...

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.09.2015 22:09

Basiulinek napisał(a):Romuald....to pamiętasz,ale wojny z Anim nie???

Ja Ci odpowiem.
Umówiliśmy się na spotkanie w wiadomym miejscu.
Spotkanie, które mogło się skończyć..różnie.
Opcja, że krew się poleje była głównym motywem przewodnim tego spotkania.
Nic takiego nie miało miejsca.

A teraz powiem Ci coś o czym nie wiesz (bo niby skąd).
Otóż zaprosiłem Romka do miejscowej knajpy (na terenie zlotu na piwo), gdzie mogliśmy dokończyć rozmowę na tematy różne.
I teraz hit.
W tzw. międzyczasie do lokalu wchodzili uczestnicy zlotu ( nie wszyscy oczywiście) , którzy patrzyli na Romka jak na wściekłego psa!
Jak na śmiecia, który nie wiadomo dlaczego się tu przyplątał.
Wytłumacz mi z łaski swojej dlaczego?

Była kosa., nie powiem, że mała.
Ale między mną a nim.
Czy to daje komukolwiek prawo do oceniania nas dwóch???
Nie sądzę.
Ostatnio edytowano 19.09.2015 11:57 przez anakin, łącznie edytowano 2 razy
Basiulinek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Basiulinek » 17.09.2015 22:14

anakin napisał(a):Wytłumacz mi z łaski swojej dlaczego?

Nie wiem.
Ale Wasz przyklad potwierdza tylko moje zdanie,ze spotkanie twarza w twarz wiele daje.
I moze w w/w przypadku tez cos by zmienilo.

I jeszcze raz napisze! Ludzie! Nie sprowadzajcie tego watku do osoby Bociana,bo tylko posrednio o to chodzi!!!
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 17.09.2015 22:15

Basiulinek napisał(a):Chodzi o forum i sposób sprawowania na nim rządów.

Nie takie upadały... Rządy.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.09.2015 22:16

anakin napisał(a):
slapol napisał(a): ...a tu k.....a jest średnio miło, chociaż prawdziwie :roll:

Średnio miło?
Średnio miło, bo to nie są dla Ciebie miłe informacje i wątki.
Przepraszam Cię niezmiernie, że takimi nie są.
Ale inne nie będą.
Niezmiernie Was za to przepraszam.
Ale w bulu się nie łączę.
Sorry....

1. Nie są to dla mnie miłe wątki.
2. Nie ma powodu by mnie za to przepraszać.
3. Że w bólu się nie łączysz...wisi mi to.
4. Coś tam "ogółem" na forum do NAS pojechałeś, ale generalnie nic do Ciebie nie mam :!:
5. Też...sorry.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.09.2015 22:17

Na dzisiaj.
Laku noč wszystkim.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.09.2015 22:20

Mierz siły na zamiary, tak mnie całe życie uczyli.

Tyle mojego w tym temacie.
Vaya con dios.... :papa:

ps
.generalnie na odklejenie naklejki z auta zgoda jest.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 17.09.2015 22:28

anakin napisał(a):...
Otóż zaprosiłem Romka do miejscowej knajpy (na terenie zlotu na piwo), gdzie mogliśmy dokończyć rozmowę na tematy.........różne.
I teraz hit.....................w tzw. międzyczasie do lokalu wchodzili uczestnicy zlotu ( nie wszyscy oczywiście) , którzy patrzyli na Romka jak na...............wściekłego psa!
Jak na śmiecia, który nie wiadomo dlaczego się tu przyplątał...............
Wytłumacz mi z łaski swojej dlaczego?

Była kosa...........nie powiem, że mała...

Już miałem iść spać, a tu taki hit :!:
Otóż wszedłem do rzeczonej knajpy, nie patrzyłem na Romka jak na wściekłego psa i śmiecia. Anakin nas przedstawił, podałem Romkowi rękę i przedstawiłem się (może Romek nie pamięta :( )....zgrozy nie było :wink: :D
Dało radę...myślę gdyby Bociek był III wojna światowa by nie wybuchła... :wink: :lol:
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 17.09.2015 22:33

Otóż generalnie slapciu, skoro już odniosłeś do tego tematu, jednym z nich byłeś właśnie Ty.
Oczywiście to tylko moje (subiektywne) zdanie, ale niestety póki co nie mam azheimera i nikt nie przekona mnie, że widziałem coś innego niż widziałem.
A teraz może idź już spać, bo chyba zbyt dużo koszmarów jak na jeden wieczór.

Idę spaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaać....
Jakby co to jutro jestem do dyspozycji.
Ale nie wiem czy mi się jeszcze będzie chciało.
Wiarę miej, że tak.
ASIULA HK
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) ASIULA HK » 17.09.2015 23:21

No cóż, ja nie poznałam nikogo w realu.
O, przepraszam, jedną osobę, owszem, ale Ona się już tutaj nie udziela od dłuższego czasu :roll:
Nie byłam na żadnym zlocie (powody nieistotne).
Teraz jednak dochodzę do wniosku, że może dobrze.
Obserwując to co się tutaj dzieje, mam odczucia podobne do Wojana.
Pamiętam konflikty i ich uczestników, ale niektórzy mają chyba krotką pamięć, ewentualnie pamiętają wybiórczo :roll:
Moje zdanie na temat zarządzania forum jest dobrze znane Adminowi.
Bezstronność i obiektywizm.
Stosowanie zaś taktyki "kto nie z nami ..." może się skończyć "kto mieczem wojuje..."

Życie potrafi być przewrotne.

Tak, wiem, zaraz usłyszę coś o mieciowaniu (chyba spora część zna to określenie).

Moja naklejka pozostanie na lodówce. Chyba, ze przyjdzie czas, iż coś się zmieni.
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 18.09.2015 07:45

Wiecie co jest przerażające?
To jak wirtualne życie zaczyna przenikać się ze światem realnym.
Jak szybko przyjaciele stają się wrogami.
Jak złe ziarno zasiane w internecie owocuje w realu.

Dlatego nigdy nie przekroczyłem magicznej granicy, dzielącej wirtualny świat forum, a życiem prywatnym.
Nie było mnie na ŻADNYM zlocie członków różnych grup interentowych w których uczestniczyłem. Zbyt dobrze znam mechanizmy, które w tego rodzaju społecznościach funkcjonują (od zachwytów, entuzjazmu i poczucia wspólnoty, aż po skrajną nienawiść), aby się w tego rodzaju rzeczy pakować dobrowolnie.
Z cro.pl jest podobnie - jestem jednym z najstarszych stażem userów, a w realu poznałem zaledwie kilka osób. Wszystkie te znajomości traktuję jak zwykłą znajomość z wakacji, nie determinowaną koneksjami forumowymi, relacjami pomiędzy MY-ONI czy po prostu faktem zwykłego ludzkiego "nielubienia się".
Część z tych znajmości jest dla mnie ważnych, część mniej - jak to w życiu.
Dlatego czytając wynurzenia anakina czy po prostu obserwując ostatnie zdarzenia, mające miejsce tutaj - jestem po prostu zażenowany.
I szczęśliwy, że nie mnie one dotyczą.

A z tego co pamiętam to były czasy, gdy Bocian i anakin to była taka trochę wtórująca sobie para wirtualnych kolegów - czyż się mylę..?

Tak czy inaczej, żadnej naklejki na moim samochodzie nie było, nie ma i nie będzie.
Jak ktoś zechce mnie pozdrowić, to wie jak to zrobić :) :)

Pozdrawiam,
Rafał
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 18.09.2015 15:26

Przeczytaj jeszcze raz (ale tym razem ze zrozumieniem) to co napisałem.
Zostałem "zaproszony" do tego tematu przez jego autora, więc grzechem było z tego zaproszenia nie skorzystać.
Wynurzenia?
To mój punkt widzenia na sprawy, które są poruszane na tym forum już od dawna.
A, że nie jest ono zbieżne z "jedynie słuszną i przyjętą linią"?
Bardzo mi przykro, ale............nie jest mi przykro.

Nie chciałem tego wywlekać (a mogłem już dawno), z powodów, które już wymieniłem w pierwszym swoim poście tutaj.I nie mam zamiaru już się w to wgłębiać, więc...............

Tym bardziej, że nie posiadasz wiedzy (poza forumowej) w żadnej z poruszanej przeze mnie kwestii, a ja nie mam zamiaru nikomu udowadniać, że nie jestem koniem.
Tyle.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 18.09.2015 16:50

Się rzekło... :?

Obrazek
Z
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Z » 18.09.2015 17:34

A nie lepiej być mądrzejszym(jak matka mówiła) i lachę na to wyłożyć.
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 18.09.2015 20:16

anakin napisał(a):Przeczytaj jeszcze raz (ale tym razem ze zrozumieniem) to co napisałem.
Zostałem "zaproszony" do tego tematu przez jego autora, więc grzechem było z tego zaproszenia nie skorzystać.
Wynurzenia?
To mój punkt widzenia na sprawy, które są poruszane na tym forum już od dawna.
A, że nie jest ono zbieżne z "jedynie słuszną i przyjętą linią"?
Bardzo mi przykro, ale............nie jest mi przykro.

Nie chciałem tego wywlekać (a mogłem już dawno), z powodów, które już wymieniłem w pierwszym swoim poście tutaj.I nie mam zamiaru już się w to wgłębiać, więc...............

Tym bardziej, że nie posiadasz wiedzy (poza forumowej) w żadnej z poruszanej przeze mnie kwestii, a ja nie mam zamiaru nikomu udowadniać, że nie jestem koniem.
Tyle.

Odbierasz mój post jak jakąś formę ataku na Ciebie. Szkoda że tak uważasz.
Odnoszę się do całości mechanizmu jaki działa w wirtualnych społecznościach, nie skupiam się na pojedynczych osobach czy sytuacjach.
Wynurzenia mogę tu roboczo nazwać jakkolwiek inaczej - zwierzenia, opowieści, relacje - whatever.
Cała sytacja mnie smuci.
Jednak ja przewidywałem takie zakończenie bajki pod tytułem "Cro.pl".

I w kwestii formalnej - jestem ostatnią osobą, której musiałbyś cokolwiek udowadniać. Nawet tego, że co rano nie dostajesz pajdy sianokiszonki i że nie jest Ci potrzebne lonżowanie.

I podsumowaując, wali mnie centralnie jaka jest "jedynie słuszna linia" na tym forum, jakie tu panują zwyczaje, relacje i tym podobne. Każda z osób którą poznałem poprzez to forum zasługuje na mój szacunek i sympatię - dlatego bo paradoksalnie znajomości te były w małym stopniu naznaczone relacjami panującymi w głebi Cro.pl.

Pozdrawiam,
Rafał
ACandrzej
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ACandrzej » 18.09.2015 20:19

Według mnie nie jest problemem przenikanie świata wirtualnego z realnym. Problemem jest to, że są osoby które nie bardzo tolerują to, ze ktoś może mieć inne zdanie niż oni. I używają internetu do tzw. hejtowania. Sam brałem udział w spotkaniach, w których brali udział użytkownicy z tego forum i była to okazja do poznania ciekawych osób. A jakby mi się towarzystwo nie spodobało, to po prostu następnym razem bym się nie pisał. i nie przenosiłbym też animozji z realu na forum. To jest najlepsze w Polsce forum turystyczne, nie tylko jeśli chodzi o CRO i niech takim pozostaje. Sam naklejki nigdy nie miałem, bo nie mam potrzeby zrzeszania się i oznajmiania światu do jakiej grupy należę. Co wcale nie oznacza, że krytykuje tych co maja naklejki.
Jak jednak miałbym naklejkę i przestałaby mi odpowiadać grupa do której przynależność ona określa, to po prostu po cichutku bym ja zdjął, bez dramatyzowania. Wypowiem się też na temat ostatnich banów. Jedna z osób która ostatnio dostała bana regularnie obrażała innych i szukała zaczepki. Ja tez zostałem przez tą osobę obrażony osobiście. Napisałem, że z osobami, które mnie obraziły nie przewiduję żadnej dyskusji i przestałem się wdawać w jakąkolwiek polemikę. Pisałem już kiedyś, że na forach jest pewna grupa użytkowników - prowokatorów. Robią jakieś zaczepki i jak komuś puszczą nerwy, to mają potem argument, że on mnie też obraził. I cieszą się jaka powstała zadyma. Uważam, ze ostatnie działania moderacji pozwolą zachować odpowiedni poziom forum. Przecież jak ktoś wchodzi na nie to szuka informacji turystycznych i nie musi się przedzierać przez jakieś przepychanki. Miejsce na sprawy nieturystyczne oczywiście też powinno być, pod warunkiem, że panuje w nim odpowiednia kultura. A tej niestety w wielu miejscach tu zabrakło.

Pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Dlaczego odkleiłem "cro.pl-kę" z auta...i usunąłem konto. - ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone