Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Dlaczego odkleiłem "cro.pl-kę" z auta...i usunąłem konto.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
boboo
zbanowany
Re: Dlaczego odklejam "cro.pl-kę" z auta...

Postnapisał(a) boboo » 19.09.2015 06:08

Onegdaj była ciekawa sytuacja z pewnym politykiem.
Chodził i głośno krzyczał, że Polska zamienia się w Izrael.
Jako dowód przedstawiał zdjęcia niektórych pojazdów uprzywilejowanych.
Na tych to pojazdach słowo AMBULANS czy też STRAŻ było naklejone "lusterkowo", czyli od prawej do lewej.
Wypisz, wymaluj jak pismo w Izraelu.
Obrazek
Dla "pana" polityka jasny i wyraźny przekaz, że "już się zaczęło", a wręcz trwa w najlepsze.
woka
Koneser

Postnapisał(a) woka » 19.09.2015 09:01

Basiulinek napisał(a): I o cofnięcie decyzji o banach dożywotnich dla Aldonki i Bociana

8O 8O 8O ... ale się tutaj porobiło. :!: To chyba już oznaka, że cro.pl stacza się ku niebytowi.
Zapewne normalna rzecz. :(
( nie wiem , nie czytałem, nie widziałem, nie słyszałem ...... długo mnie tutaj na forum nie było. Już prawie zapomniałem że takowe istnieje). :wink:
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 21.09.2015 09:07

Łyk end się skończył, awanse przyznane, pora odświeżyć wątek.
viltob08
Cromaniak

Postnapisał(a) viltob08 » 21.09.2015 10:06

A ja tam z dumą wożę naklejeczkę...jestem Cromaniaczką i tego nie zmienię. Nigdy nie wkręcam się w pyskówki, jak czegoś poszukuję, to zadaję pytanie, jak się chcę podzielić, to się dzielę, nie irytuję się pytaniami "nowych", tylko odpowiadam.... i żyję :mrgreen: Forum było przydatne dla mnie, będzie przydatne dla tych, co po mnie ;-) a widziałam posty co poniektórych z baaaardzo dawnego czasu i oni również pytali 8O i odpowiedzi dostawali.... :roll:

Ja tam nic do naklejki nie mam, ale też szanuję, że ktoś jej nie chce...
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.09.2015 10:16

Ja tam lubie takie tematy poczytać ;)
Kiedy ludzie w średnim wieku ,wydawaloby sie poważni z tej racji,reprezentujacy poważne zawody,napieprzają o to co kiedy ktoś napisał na forum albo powiedział na zlotach.
To ciekawsze niz polska liga i polskie seriale w tv ,o http://www.plotek.pl/plotek/1,111485,18 ... l#MTstream
nie wspominajac

;)
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.09.2015 18:18

viltob08 napisał(a):A ja tam z dumą wożę naklejeczkę...jestem Cromaniaczką i tego nie zmienię.
....Ja tam nic do naklejki nie mam, ale też szanuję, że ktoś jej nie chce...

Rozumiem Twoje zdanie i także je szanuję :!:

Naklejkę na aucie miałem prawie od zalogowania, tj. od 2003 roku (2 lata po pierwszych wakacjach w CRO). Wtedy nie było tych niebieskich, dostałem linka i zgodę na użycie logo od jego autora - Sontiego. Orydżinal z logo wyglądał tak:

Obrazek

W okolicy Plitvickich Jezior ktoś nas zauważył na parkingu, tu opis prehistoryczny :wink:

co-ze-znakiem-rozpoznawczym-t2354-15.html

Dlaczego to przytoczyłem :?: bo to też było przez lata dla mnie ważne i fajne...

Naklejkę usunąłem demonstracyjnie (bo i też miałem taki zamiar) - niektórzy domagali się nawet transmisji video :wink:
Bocian twierdzi, że cromaniactwo to coś więcej niż należenie do forum. Usunął naklejkę a zostawił croflagę, bo cyt. ..."nie ma powodu identyfikować się z czymś do czego nie należę".
Ja ją (naklejkę) usunąłem w geście solidarności z nim. Narazie konta na cropli nie zlikwidowałem, ale nie akceptuję metod szastania banami na prawo i lewo m.in. dla oponentów, którzy mają swoje racje, a nie mogą ich do końca przedstawić...bo właśnie dostali bana np. na tydzień, na miesiąc, a w tzw. międzyczasie wylewa im się na głowę wiadro pomyj :roll: Kompletna żenada...
Autorytarne "rządy" rządnych władzy i nie potrafiących sobie z tym tematem "rządzenia" poradzić...

P.S.
Proszę tylko nie pisać o regulaminie forum, bo jest beznadziejny...
totylkoja
Odkrywca

Postnapisał(a) totylkoja » 21.09.2015 20:11

jakby ktoś jeszcze nie rozumiał tego, o czym pisze slapol, to.... komentarza nie będzie, będzie tylko obrazek :)

Obrazek
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.09.2015 20:14

Jeszcze wrzucę linka o powstawaniu croplowego logo:

znak-rozpoznawczy-t329-30.html

Zerknijcie w jakim tonie był napisany tekst na końcu postu pod tą datą :wink: :lol:

"Postnapisał(a) admin » 13-06-2002 23:43"

...duuużo się zmieniło....
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.09.2015 20:16

slapol napisał(a):Jeszcze wrzucę linka o powstawaniu croplowego logo:

znak-rozpoznawczy-t329-30.html

Zerknijcie w jakim tonie był napisany tekst na końcu postu pod tą datą :wink: :lol:

"Postnapisał(a) admin » 13-06-2002 23:43"

...duuużo się zmieniło....

Nie wiem, czy zdążyłem....pewnie zaraz walniecie po tym tekście czerwienią.... :?
Użytkownik usunięty
Re: Dlaczego odkleiłem "cro.pl-kę" z auta...i usunąłem konto

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 25.09.2015 07:21

Sądzę, że nic fajnego już się na tym forum nie przydarzy.
Dziękuję za pogaduchy ludziom, których poznałem tutaj na przestrzeni ostatnich 12 lat.
Bywajcie zdrowi :papa:
ASIULA HK
Legenda

Postnapisał(a) ASIULA HK » 25.09.2015 07:25

slapol napisał(a):Bywajcie zdrowi :papa:

:papa:

Mam nadzieję, że wątek pozostanie, może się przydać.
jara
Koneser

Postnapisał(a) jara » 25.09.2015 07:47

Użytkownik usunięty napisał(a):Bywajcie zdrowi :papa:

Administracja powinna być z siebie dumna. Przecież sam się usunął, bana na stałe nie dostał. No i średnia dobra: jeden dziennie.
Jacek 206
Cromaniak

Postnapisał(a) Jacek 206 » 27.09.2015 08:23

Użytkownik usunięty napisał(a):Sądzę, że nic fajnego już się na tym forum nie przydarzy.
Dziękuję za pogaduchy ludziom, których poznałem tutaj na przestrzeni ostatnich 12 lat.
Bywajcie zdrowi :papa:

Sławku,
to dzięki Tobie zaczęła się nasza przygoda z cro.pl,
to Ty byłeś organizatorem spotkań wroclaw.cro.pl
to Ty zapraszałeś na te spotkania innych użytkowników forum, również z Warszawy,Poznania :D
Dzięki Wam (Tobie i Renacie), za miło spędzone chwile, ale dobrze ,że mamy kontakt telefoniczny.

We Wrocławiu działa teraz prężnie Towarzystwo Polsko Chorwackie, które organizuje już kursy języka chorwackiego .
https://www.facebook.com/TowarzystwoPol ... ie?fref=ts

Do miłego :papa:
walp
Weteran

Postnapisał(a) walp » 28.09.2015 19:27

Muszę się przyznać, że nie do końca zrozumiałem to, co wydarzyło się na forum w ostatnim czasie. Być może, jest to dla mnie niezrozumiałe z tego powodu, iż w moim przypadku nie nastąpiło wymieszanie przestrzeni wirtualnej (forumowej) z realną. Może trzeba się tego wystrzegać :?: :D

Uważałem zawsze (i tak jest nadal), że Cro.pl jest świetnym forum. Miejscem spotkań osób zamiłowanych w podróżowaniu
(nie tylko do Chorwacji). Otrzymałem tutaj dużo pomocy, wiele cennych rad, wskazówek i w miarę swoich możliwości, również staram się pomagać innym.

Oczywiście, w trakcie dyskusji – szczególnie na tematy spoza obszaru turystyki - powstają dość duże różnice zdań, sympatie
i antypatie, bo różnorodne ludzkie charaktery, przekładają się na rozmaite postawy, opinie, style pisania, itp.

Jak widać, frustracje tym wywołane, doprowadzają niekiedy do zakończenia wirtualnego życia na portalach społecznościowych.

You are more than your virtual identity - Jesteś czymś więcej niż twoja wirtualna tożsamość - głosi napis na stronie Seppukoo.com Pass away and leave your ID behind. - Odejdź i zostaw swój profil za sobą. :!:

Moim zdaniem, ani dożywotni ban, ani spektakularne wirtualne seppuku, nie rozwiążą sytuacji na naszym forum i zanim nastąpią kolejne odejścia, może warto pomyśleć o tym, o czym pisał greenrs :arrow: tutaj.
greenrs
Koneser

Postnapisał(a) greenrs » 30.09.2015 08:25

O ile wiem, bieżący rok jest pierwszym, w którym nie odbędzie się cromaniacki zlot. Osobiście mnie to nie dotyczy bo - jak to nazwał Waldek - u mnie również
walp napisał(a):nie nastąpiło wymieszanie przestrzeni wirtualnej (forumowej) z realną

jednak jest to poważny sygnał, że chyba nikomu tu już nie zależy... :?

W tym przypadku trzynastka okazała się pechowa - forum skończyło w tym roku 13 lat.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Dlaczego odkleiłem "cro.pl-kę" z auta...i usunąłem konto. - ...
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone