Re: Dlaczego odkleiłem "cro.pl-kę" z auta...i usunąłem konto
napisał(a) walp » 28.09.2015 19:27
Muszę się przyznać, że nie do końca zrozumiałem to, co wydarzyło się na forum w ostatnim czasie. Być może, jest to dla mnie niezrozumiałe z tego powodu, iż w moim przypadku nie nastąpiło wymieszanie przestrzeni wirtualnej (forumowej) z realną. Może trzeba się tego wystrzegać
Uważałem zawsze (i tak jest nadal), że Cro.pl jest świetnym forum. Miejscem spotkań osób zamiłowanych w podróżowaniu
(nie tylko do Chorwacji). Otrzymałem tutaj dużo pomocy, wiele cennych rad, wskazówek i w miarę swoich możliwości, również staram się pomagać innym.
Oczywiście, w trakcie dyskusji – szczególnie na tematy spoza obszaru turystyki - powstają dość duże różnice zdań, sympatie
i antypatie, bo różnorodne ludzkie charaktery, przekładają się na rozmaite postawy, opinie, style pisania, itp.
Jak widać, frustracje tym wywołane, doprowadzają niekiedy do zakończenia wirtualnego życia na portalach społecznościowych.
You are more than your virtual identity - Jesteś czymś więcej niż twoja wirtualna tożsamość - głosi napis na stronie
Seppukoo.com Pass away and leave your ID behind. - Odejdź i zostaw swój profil za sobą.
Moim zdaniem, ani dożywotni ban, ani spektakularne
wirtualne seppuku, nie rozwiążą sytuacji na naszym forum i zanim nastąpią kolejne odejścia, może warto pomyśleć o tym, o czym pisał
greenrs
tutaj.