Kościół i tor do gry, to chyba dwa stałe elementy ,... nawet najmniejszej pipidówy .
I nie mówię tu o Tribunj, który jest metropolią, przy małych hvarskich wioskach.
Na Hvarze, to chyba najpierw tor budowali, a potem wioska powstawała
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):Co do majówki - minęliśmy się, wypłynęliśmy w niedzielę rano, z tego co pamietam Ciebie tam jeszcze wtedy nie było. Szkoda![]()
Kapitańska Baba napisał(a):A tegoroczna majówka też w Cro?
.png)
Habanero napisał(a):Czy są w Cro miejscowość bez toru do buli![]()
Kościół i tor do gry, to chyba dwa stałe elementy ,... nawet najmniejszej pipidówy .
I nie mówię tu o Tribunj, który jest metropolią, przy małych hvarskich wioskach.
Na Hvarze, to chyba najpierw tor budowali, a potem wioska powstawała
.png)
Trajgul napisał(a):A ja nie widziałem. Gry w waterpolo też nie, a wypatrywałem![]()
.png)
"Epepa"]
Spojrzałam na daty fotek w telefonie i pierwsze zdjęcie na tarasie mam właśnie w niedzielę rano, 28 kwietnia (przyjechaliśmy gdzieś o 1 w nocy). Pamiętam, że słyszałam wtedy polską załogę jak wypływała w morze, ale to chyba byłby zbyt duży zbieg okoliczności. Dość sporo Polaków było wtedy w Primosten.
Chcielibyśmy, ale tym razem w maju ciężko będzie się wyrwać.Mam nadzieję, że będziesz pisała relację, bo dzięki temu poczuję się trochę tak, jakbym też była w Chorwacji.
.png)
..png)
Kapitańska Baba napisał(a):Hmmm..... nie kojarzę na żadnym jachcie w niedzielę rano polskiej załogi, chyba że ktoś z lądu się kręcił po nabrzeżu. Opuszczaliśmy miasto o 9:30. Łatwo nas poznać po banderze i tym paskudnym rysunku Kapitana na rufie![]()
.png)
"Epepa"]
Nie wiem, czy wypada mi zaśmiecać relację, bo zdjęcie jest kiepskiej jakości, ale zrobiłam je w niedzielę o 9:47.
![]()
Szkoda, że nie udało się uchwycić łódki. Śmiesznie by było, gdyby okazało się, że to faktycznie byliście Wy. A wszystko wskazuje na to, że tak właśnie mogło być.![]()
Szkoda, że nie wstałam wcześniej, bo jedyna słuszna droga do sklepu i do naszego samochodu prowadziła przez port. Pewnie bym Was wypatrzyła.![]()
Piękny nocny Tribunj! Chyba w tej odsłonie miasteczko jest jeszcze bardziej klimatyczne. Świetny pomysł z robieniem zdjęć z linii wody. Aż zatęskniłam za moim kajakiem.Przepłynęłoby się pod tym mostkiem.
![]()

.png)
Kapitańska Baba napisał(a):Lazy Jack napisał(a):Może się do czegoś przydam , odróżniam cumę od szpringu, wiem co to szkentla i do czego służy obciągacz bomu
To może umiesz cumować na majstersztyk???![]()
![]()
.png)
Kapitańska Baba napisał(a):To może umiesz cumować na majstersztyk???![]()
![]()
.png)
Lazy Jack napisał(a):Na majstersztyk nie zawsze wychodzi ale za to umiem wiązać węzeł kangowy we wszystkie strony, i dwoma ruchami z wyblinki zrobić kajdanki... nadaję się?
.png)
Morski Pas napisał(a):Ja teraz ćwiczę "cumowanie jak król zwierząt":

.png)
"zumila"]Cudny nocny Tribunj z wodyZ lądu nie byłoby takiego efektu.
I nawet różowy ptaszek się załapał na fotkę

Powrót do Nasze relacje z podróży