Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ceny domków, gruntów w CRO...

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
maadoox
Cromaniak
Ceny domków, gruntów w CRO...

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 02.06.2007 07:18

Ciekawe co maja do powiedzenia ludzie tam mieszkający. Chetnie się czegoś od Nich doweim na ten temat:). Zapraszam jednakze wszystkich do dyskusji.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.06.2007 07:43

maadoox napisał(a):....Zapraszam jednakze wszystkich do dyskusji.

Nie mieszkam wprawdzie w HR (a szkoda :lol: ) ale jakieś podstawowe informacje na temat cen nieruchomosci znajdziesz tu: www.carisma.pl. Z tego co przeglądałem na tej stronce to spokojnie można coś trafic i to w cenach nieco niższych niż w Polsce. Choc Polska może nie była najszczęśliwszym porównaniem bo u nas to ceny są chore i nijak sie nie mają do rzeczywistości - ot, zwykły nadmuchany cenowy balonik :wink:
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 02.06.2007 10:27

Miałem kilka lat temu pomysł kupna domu w Cro, w Premanturze. Koszt 50 tys DM, tak jeszcze były wtedy marki. To był do od Serba. Nie kupilem, lepsza połowa uważała, ze to zły pomysł. 2 lata póniej ten dom wystawił na sprzedaż Słoweniec, nie pamiętam, ale chyba za 100 tys euro, a ostatnio znowu jest do sprzedania za 200 tys euro. Teraz żona ma do mnie żal, że jej posłuchałem. 50 tys DM miałem, 200 tys euro nie mam.
3 lata temu w Srimie robiłem rozeznanie, znalazłem dom w trakcie budowy, 100 m od morza, cena 75 tys euro.
daisykf
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) daisykf » 02.06.2007 11:44

No dobrze, mówimy o kasie, ale jak to można załatwić pod względem formalno-prawnym , bo przecież nie jesteśmy obywatelami CRO?
maadoox
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) maadoox » 02.06.2007 11:57

daisykf napisał(a):No dobrze, mówimy o kasie, ale jak to można załatwić pod względem formalno-prawnym , bo przecież nie jesteśmy obywatelami CRO?

No ja nie jestem obywatelem CRO:))), ale domek chce miec.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 02.06.2007 12:20

daisykf napisał(a):No dobrze, mówimy o kasie, ale jak to można załatwić pod względem formalno-prawnym , bo przecież nie jesteśmy obywatelami CRO?

Nie ma znaczenia, że nie jesteśmy obywatelami HR. Z tego co wiem to procedura kupna nieruchomosci w HR jest dośc czasochłonna (papiery, papiery i jeszcze raz papiery + sprawdzenie kupującego przez ichniejsze służby specjalne). Jak HR będzie w UE to pewnie sprawa się ułatwi. A jak kogoś interesuje jak to zrobic krok po kroku to nie pozostaje nic innego jak napisac mejla do tych co pośrednicza w takich transakcjach (adres kilka postów wyżej) Czytałem o tej firmie, że dośc dużo takich transakcji przeprowadzili (nie tylko w HR) więc mysle, że nie ma co się zastanawiac jak to wszystko wygląda od strony formalno-prawnej tylko pytac u źródła.
Pozdrav :papa:
Guzior
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Guzior » 03.06.2007 19:25

Jak pytałem gospodarza domu, w którym byłem w zeszłym roku ile chciałby za ten dom (30m od morza) na wyspie Ciovo niedaleko Trogiru i Splitu to rzucił kwotą 1 mln euro 8O 8O 8O Nie wiem czy robił sobie jaja, ale może tyle wart jest grunt + dom...

Mówił też, że w jakiejś dzielnicy Splitu gdzie mieszkają np. gwiazdy chorwackiego tenisa, cena za bodajże 1 ar (za 1m2 to byłoby już masakrycznie dużo, więc chyba 1 ar) kształtuje się w granicach kilkunastu tys. euro :)

No to nic tylko jechać i kupować hektary :D
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 03.06.2007 20:52

Moze brzmi dziwnie ale teraz na Istri najbardzej poszukiwane sa nieruchomosci dalej od brzegu i tłoku.
misiekiandzia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) misiekiandzia » 20.06.2007 19:40

Guzior napisał(a):Jak pytałem gospodarza domu, w którym byłem w zeszłym roku ile chciałby za ten dom (30m od morza) na wyspie Ciovo niedaleko Trogiru i Splitu to rzucił kwotą 1 mln euro 8O 8O 8O Nie wiem czy robił sobie jaja, ale może tyle wart jest grunt + dom...

Mówił też, że w jakiejś dzielnicy Splitu gdzie mieszkają np. gwiazdy chorwackiego tenisa, cena za bodajże 1 ar (za 1m2 to byłoby już masakrycznie dużo, więc chyba 1 ar) kształtuje się w granicach kilkunastu tys. euro :)

cena dzialki z prawem zabudowy na Ciovo w 2006 r. to 150 euro/m2 ...
majeczka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) majeczka » 20.06.2007 20:49

mirko napisał(a):Moze brzmi dziwnie ale teraz na Istri najbardzej poszukiwane sa nieruchomosci dalej od brzegu i tłoku.

Mirko, a czy orientujesz się jak wygląda to np. na Hvarze?
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 21.06.2007 19:34

Nie wiem, jak na Hvaru ale mysle ze najlepiej kupić stary dom (kamien) i potem zrobić remont.
fota
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) fota » 03.07.2007 07:16

misiekiandzia napisał(a):
Guzior napisał(a):Jak pytałem gospodarza domu, w którym byłem w zeszłym roku ile chciałby za ten dom (30m od morza) na wyspie Ciovo niedaleko Trogiru i Splitu to rzucił kwotą 1 mln euro 8O 8O 8O Nie wiem czy robił sobie jaja, ale może tyle wart jest grunt + dom...

cena dzialki z prawem zabudowy na Ciovo w 2006 r. to 150 euro/m2 ...

W zeszłym roku w Kasteli Stafilic od 150 do 200 euro/m2. Tak przynajmniej twierdzili tubulcy.

Pozdrawiam.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.05.2011 10:12

Co tam u potencjalnych nabywców slychać?
:lol:
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 03.05.2011 10:46

mirko napisał(a):Nie wiem, jak na Hvaru ale mysle ze najlepiej kupić stary dom (kamien) i potem zrobić remont.

Temat chyba nie do ogarnięcia :) Na realizację takiego pomysłu trzeba sobie nieźle najpierw wypchac portfel :)

Najmniej bezboleśnie - kupić nowy apartament w apartamentowcu.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 03.05.2011 11:06

Plumek.
Okazje są zawsze...
Musi być spełnionych kilka warunków. Lokalizacja X 3 do potęgi 3, kasa natychmiast dostępne i pytanie, czy jest to kupującemu potrzebne...
Mi 50-80m kw w domku z widokiem, niekoniecznie przy plaży, parcela w ruiną, ale mediami, do remontu, niekoniecznie przy plaży, by wystarczyła.
I tak bym tego nie wynajmowal.
Wpadło mi coś w lapy za 50kjuro w centrum jednej mieściny, ale akurat tych 50 wolnych nie miałem...
Wszystko reszta malyna.
Na marginesie, jeszcze dostepne i sie bardzo zastanawiam.... 8)
Następna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone