Jak to podróże (i relacje) kształcą
.Co do pogody, to my prawie zawsze podczas wyjazdów mamy jakieś dni deszczowe, że nie powiem o załamaniu pogody. Ale nie traktuję tego jako pecha, lecz jako możliwość poznania danego miejsca w różnych odsłonach.
.png)
..png)
megidh napisał(a):Plaża popcornowa rewelacyjna. Nie słyszałam o takich cudach natury.
Jak to podróże (i relacje) kształcą.
.png)
(na google jest zdjęcie pobliskiego męskiego wiatraka) No nie zachwyca, nie ma co ukrywać……
.png)
jak dojechaliśmy do miasteczka to już konkretnie padało, więc wszystko na szybko i w deszczu... Zaparkowaliśmy przy ulicy przy samym tutejszym kościele.
Babeczka miała rację .png)

.png)
marze_na napisał(a):piekara114 napisał(a): I okazuje się, że w niedzielę lokale generalnie są zamknięte – to wieczór dla rodziny…
To mnie zaskoczyłaś. Południowcy tacy domatorzy?
Ja bym powiązała te pustki najprędzej z faktem, że byliście jednak juz po sezonie.
.png)
piekara114 napisał(a):Pan M. stwierdza, że zostaje w samochodzie, a ja na palcach chodzę i oglądam nasz El Molino i staram się nie zostać w tym miejscu na zawsze![]()
.piekara114 napisał(a):![]()
.png)
No ciekawatony montana napisał(a):Bread cheese - ciekawa rzecz.:
Pierwsze 2 dni (tj. 2 i 3 bo po przylocie był tylko wieczór) były piękne, bardzo ciepłe, słoneczne, trochę wiatru było, ale bez przesady... te 2 środkowe dni - no średnie, ale zdecydowana większość dnia ciepła, cały czas ok. 25 st.... Nie ma co narzekaćtony montana napisał(a):Kurde - pogodę PÓKI co macie średnią....
Też byłam zdziwiona.tony montana napisał(a):marze_na napisał(a):To mnie zaskoczyłaśpiekara114 napisał(a): I okazuje się, że w niedzielę lokale generalnie są zamknięte – to wieczór dla rodziny…. Południowcy tacy domatorzy?
Ja bym powiązała te pustki najprędzej z faktem, że byliście jednak juz po sezonie.
To mogło być dlatego, że to duże miasto, stolica wyspy i poza sezonem.
Ciekawośćmegidh napisał(a):piekara114 napisał(a):Pan M. stwierdza, że zostaje w samochodzie, a ja na palcach chodzę i oglądam nasz El Molino i staram się nie zostać w tym miejscu na zawsze![]()
No miłość ma swoje prawa.
megidh napisał(a):Ten wiatrak sprawia wrażenie, jakby był owinięty koronką zrobioną na szydełku z białego kordonka.
.png)
A za budynkami dominuje ogromna góra – kolejny wulkan Montaña del Frontón (378 m n.p.m.). Wspaniały… Idealny stożek….
.png)

.png)
Czy jest to respektowanie