daro2008 napisał(a):A czy mogę wiedzieć jakie miejscowości wchodzą w grę?
Ja jadę pierwszy raz - może skorzystam z doświadczenia kogoś kto już był w Cro.
W tym roku byłam w Primostenie (Dalmacja środkowa) i sie zakochałam w tym miasteczku. Miało to co chiałam - piekną starówke na wieczorne spacery, krystalicznie czystą wode, fajną plażę (w miare szeroka z fragmentami w cieniu drzew). Dodatkowo nie przepadam za miejscowościami zbyt tłocznymi jak i gdzie jest 5 domków na krzyż. Dodatkow miejscowosc musi być dobrym miejscem wypadów na zwiedzanie. Primosten w CZERWCU (bo to istotne - nie było wtedy tłumów np na plazy ze 2 -3 m do nastepnego recznika, pod sam koniec pobytu 25-26 czerwca było to juz 1,5 m

) spełnił w 100% moje oczekiwania. Pewnie w sezonie jest zbyt tłoczno.
Dochodze do wniosku z moimi wymaganiami to jak z Erą 'Wszysko to tylko w erze

' i o dziwo Primostem temu sprostał.
Jeśli chodzi o 2010 to chce pojechać gdzieś niżej (i zwiedzić tamte rejony) i nie ukrywam kusi mnie połaczenie gór z morzem.
Problem w tym ze na makarskiej przynajmniej tak mi sie wydaje na pierwszy rzut oka większosc miasteczek jest nowa ot apartamenty i tyle (Primosten miał ładną starówkę na wyspie z deptakiem dookoło, było gdzie posiedzieć i połazić po uliczkach).
I tak niby:
Tucepi ma fajne plaże ale głowna wadą jest brak staróki bo to nowe miasto. Ale biorę pod uwagę acz niemrawo póki co.
Makarska - boje się że za duże tłumy (jendak ja juz wyrosłam z imprez) i wole troche mniejsze miejscowości.
Brela droga i owszem na wypad popołudniowy wydaje sie ok

przynajmniej z tego co czytam na forum.
Baska Woda - wielkosc dobra, ale do konca nie jestem przekonana ale ciągnie mnie tam. Czegos mi brakuje - ale jeszcze nie wiem czego

. I tez kojarzy mi sie z duzą iloscia ludzi (moze mylnie...) i jednak też z wyższymi cenami.
Podgora - coś mnie do niej ciągnie - czuje ze ma klimat. Minusem sa wspominane na forum wąskie plaże. Ale póki co najpowazniej o niej myślę. No i najblizej z tąd np. do Drvenika skąd chcę wybrac sie na Hvar na jeden dzień.
Informacje o reszcie przeglądam dopiero.
Póki co kolejność na dzien dzisiejszy w mojej głowie (aczkolwiek to sie ciągle zmienia) to: Podgora, Baśka Woda, Tucepi (ze wzgledu ma plaze i nie ukrywam relacje Crayfish.
Edit: dfodam ze w linku podamym wczesniej nawet smerf_maruda był zadowolony z wizyty w Primostenie

wiec cos w tym chyba jest
a co do Kaszpira to jedynym jego błedem było to ze za mało doczytał na forum o państwie do którego sie wybiera i po prostu nie był przygotowany.