Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wakacje 2010

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Beata Bydg.
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Beata Bydg. » 03.09.2009 12:46

My także w tym roku pierwszy raz byliśmy w Cro i ... już się rozglądamy za noclegami na przyszły rok. W tym roku byliśmy w Orebicu było przecudnie. Za rok planujemy okolice Makarskiej, choć ja bym raz jeszcze wróciła do Orebica ale przecież Chorwacja to tyyyle uroczych miejsc które trzeba zobaczyć!!! Jeszcze tylko 10 miesięcy...
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 03.09.2009 15:02

A ja mam co rusz to inne plany, w tej chwili "na tapecie" jest Toskania :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 03.09.2009 15:14

helen napisał(a):A ja mam co rusz to inne plany, w tej chwili "na tapecie" jest Toskania :D

To gdzieś na Pagu? :wink:
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 03.09.2009 15:26

JacYamaha napisał(a):
helen napisał(a):A ja mam co rusz to inne plany, w tej chwili "na tapecie" jest Toskania :D

To gdzieś na Pagu? :wink:

:lol: :lol: no nie zupełnie ;) , ale może i wyjdzie na Pag, chociaż i do Norwegii by dusza chciała, może na Kretę wrócić...? hmm, w Niemczech dawno nie byłam, moja wyspa Borkum na morzu północnym z szalonych lat studenckich też kusi... a może zamiast Toskanii Liguria? Będę miała o czym myśleć przez te 10 miesięcy.... ale jakie to przyjemne wylądować na końcu w Chorwacji :)
daro2008
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) daro2008 » 03.09.2009 16:41

Marek358 napisał(a):
daro2008 napisał(a):Witam.
Ja też już planuję Wakacje 2010 i PIERWSZY raz w Cro.
Jak już poczytałem wszędzie gdzie pojadę będzie pięknie, a co myślicie nad moim typem - Primosten - jadę z żoną i dzieckiem 3 latka. Czy może coś bardziej kameralnego?

Zależy co lubisz. Tak jak ja kojarzę plażę w Primosten (w kierunku południowo-wschodnim) to żwirek tam jest 5cio-10cio-centymetrowy więc to raczej kamienie niż żwirek. Ludzi sporo i jachtów sporo przy brzegu. Są na tym wybrzeżu mniejsze miejscowości, ale Primosten nie jest zły. Jeżeli dobrze byś się czuł we Jastrzębiej Górze lub Karwi to na pewno dobrze się poczujesz w Primosten.

Jak już pisałem w którymś wątku ja dobrze się czuję na naszym Bałtykiem w Ustce, z zastrzeżeniem, że nie nocuję w pobliżu centrum ani promenady tylko na Ul. Wczasowej ok. 15 min spacerku do centrum.
Tam mi odpowiada to, że po plżowaniu jeżeli jest pogoda jest gdzie iść - Promenada + port wraz z okolicami
marcin&sylwia
Plażowicz
Vinisce 2010

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin&sylwia » 03.09.2009 16:58

w wakacje 2006 byłam w małej miejscowości Marina obok Trogiru .... w roku 2010 planuje jechać do małej miejscowości rybackiej zwanej Vinisce ...
( fajna miejscowość ... max kameralna ... czysta plaża ) ... poczyniłam już pewne obliczenia ... planujemy jechać w 2 pary :) z tym ze ta para o niczym nie wie jeszcze :) hehe
ale jak by ktoś chciał dołączyć do Nas ... na 2 czy 3 samochody ... im więcej osób tym lepiej ...
JESTEŚMY Z WROCŁAWIA
pieczara87
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pieczara87 » 03.09.2009 17:34

Witam
Z chęcią przyłącze się do dyskusji, my też byliśmy w Slatine co prawda dwa lat temu ale było naprawdę super. W tym roku udało nam się wyjechać do Turcji , nie można narzekać było też cudownie ale w okresie lipca i sierpnia jest zbyt duszno na zwiedzanie tego cudownego kraju. Już przymierzamy się do następnych wakacji, będzie to z pewnością Chorwacja. Nasze pierwsza miejscowość, która wchodziła w rachubę to Orebicz ale z tego co na forum wyczytałem jest to dosyć mała miejscowość i senna. Slatine jest też malutka ale jej głównym atutem jest bliskość do Trogiru czy rejs do Splitu oraz innych wspaniałych miejscowości chociażby Szybenik czy do parku Kyrk. Można tam się przechadzać nawet do późnych godzin nocnych co należy do naszych ulubionych zajęć, tu wstąpimy na lody a tam na lampkę wina temperatura odpowiednia do spacerów. Rano po wyjściu z domu kąpiel w Adriatyku, solance na pobudzenie i opalanie czyli LB.(leżenie bykiem) xDD
marcin&sylwia
Plażowicz
...

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin&sylwia » 03.09.2009 17:58

... ja do Chorwacji jadę dla odpoczynku i aby nabrać kolorytu czekoladowego wiec w sumie nie przeszkadza nam ze Vinisce to malutka wioska rybacka ...
magdach7
Cromaniak
Re: ...

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 03.09.2009 18:37

marcin&sylwia napisał(a):... ja do Chorwacji jadę dla odpoczynku i aby nabrać kolorytu czekoladowego wiec w sumie nie przeszkadza nam ze Vinisce to malutka wioska rybacka ...

Zgadzam się w całej rozciągłości :D takie małe miejscowości są bardzo klimatyczne i według mnie są kwintesencją urokliwości Chorwacji- ale fakt jest taki, że nie każdy dobrze czuje się w takich miejscach.
Dla mnie im mniejsza mieścina tym lepsza :lol:
marcin&sylwia
Plażowicz
....

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin&sylwia » 03.09.2009 19:01

na podryw nie jadę bo jadę z chłopem :) heheh więc malutka mieścina mi w zupełności wystarczy ... poza tym w takich małych miejscowościach mniejsza możliwość szastania kasą :)
helen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) helen » 03.09.2009 21:17

Jak już pisałem w którymś wątku ja dobrze się czuję na naszym Bałtykiem w Ustce, z zastrzeżeniem, że nie nocuję w pobliżu centrum ani promenady tylko na Ul. Wczasowej ok. 15 min spacerku do centrum.
Tam mi odpowiada to, że po plżowaniu jeżeli jest pogoda jest gdzie iść - Promenada + port wraz z okolicami

To my tak jeździmy od lat do Świnoujścia. Jakos tylko w tym roku jeszcze nie wyszło :/
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.09.2009 22:11

pieczara87 napisał(a):Slatine jest też malutka ale jej głównym atutem jest bliskość do Trogiru czy rejs do Splitu oraz innych wspaniałych miejscowości chociażby Szybenik czy do parku Kyrk.

Nie ma parku Kyrk, :wink: jest Park Krka :D :wink:
marcin&sylwia
Plażowicz
...

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin&sylwia » 04.09.2009 08:57

helen napisała :
To my tak jeździmy od lat do Świnoujścia. Jakos tylko w tym roku jeszcze nie wyszło :/[/quote]

ja w tym roku byłam w ostatni weekend wakacji w Świnoujściu ale się obraziłam na pogodę :) i w następnym roku jadę do Cro...
marcin&sylwia
Plażowicz
wcześniejsza rezerwacja czy szukanie na miejscu??

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin&sylwia » 04.09.2009 09:36

co jest lepsze?? wcześniejsza rezerwacja?? czy szukanie apartamentów na miejscu??
Vjetar
Legenda
Re: wcześniejsza rezerwacja czy szukanie na miejscu??

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 04.09.2009 10:13

marcin&sylwia napisał(a):co jest lepsze?? wcześniejsza rezerwacja?? czy szukanie apartamentów na miejscu??

http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=17807
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone