ogorek napisał(a):Jezeli to poranek i od strony osłoniętej przez Korfu - to normalne.
ogorek napisał(a):jezeli srodek dnia to 12-sta to OK. Zazwyczaj gorzej robi się po 15-stej w tym rejonie
ogorek napisał(a):jezeli srodek dnia to 12-sta to OK. Zazwyczaj gorzej robi się po 15-stej w tym rejonie
Chyba, ze trafiles na unikalny rok bez fal (ja tam 3 lata pod rzad i zawsze byly)
Czym płyniecie ?? Na takie dystanse zaglówka najlepsza
Morski Pas napisał(a):Żaglówki to mój pierwszy wybór, chociaż w odróżnieniu od sporej części żeglarzy, motorami nie gardzę.
Teraz pływam tą:
Morski Pas napisał(a):Jeśli masz na myśli te wyspy Megalo Daskali, to motorówką owszem, ale żaglówką nawet bym o tym nie pomyślał.
To jest jakby nie było 2 metry zanurzenia i nawet sam nie wiem ile ton. Niebieska woda nie dla mnie.
Próbowałem stanąć w tej najgłębszej zatoce od zachodu i uznałem, że dla mnie ciasno. Wiało z NW.
ogorek napisał(a):Jak bedziesz kolo Mitikas to polecam wysepki Kastos/Kalamos (zwłaszcza Kastos z fajną kawiarnią pod wiatrakiem)
Oraz wysepkę pomiędzy Kalamos a Itaką z jedną zatoczką tylko Atokos.
Bardzo ładna zatoka z lazurem i białymi skałami/klifami.
Ostatnio sporo żaglowek w niej co prawdz było ...
beatabm napisał(a)::hearts:![]()
Jaka piękna
![]()
![]()
![]()
beatabm napisał(a):Chciałabym takim cudem pożeglować![]()
![]()
Morski Pas napisał(a):Gdzie dokładnie jest ta kawiarnia z wiatrakiem i ta zatoczka na Atokos?
Powrót do Wątki do opracowania