Adax napisał(a):Rozumiem, ale w końcu to szacunek, więc opieram go na średnim zużyciu![]()
W mojej kalkulacji założyłem że znajdę autko 100zł/d z pełnym ubezpieczeniem i total -jest to możliwe? Bo niektórzy mówią, że za 50zł/d znajdują
Bardzo dużo zależy od terminu wypożyczenia i od wcześniejszej rezerwacji.
Podam kilka przykładów z życia wziętych - ja używam Auto union_ z lotniska w Atenach
Luty 2024 - ~100EUR / 5 dni / FDW/CDW zniesiony udział własny - Polo Disel
Wrzesień 2024 - ~300 EUR / 7 dni / FDW/CDW zniesiony udział własny - dostałem Fiata Tipo
kwiecień 2025 - ~160 EUR / 7 dni / FDW/CDW zniesiony udział własny - dostałem BMW 114 Diesel
Maj 2025 Kreta - jak sprawdzałem 2 msc temu to można było C3 wychaczyć w Chani na tydzień za 170 EUR, tydzień przed wylotem zrobiło się 200 EUR za C3 w benzynie
Polecam rozważyć diesla - zwłaszcza przy większych przebiegach, disel jest 20-30 centów tańszy a i lepiej się jeździ po pagórkowatym greckim terenie.
W sezonie to jest masakra - sprawdzałem w zeszłym roku na Lefkadzie na 2 tygodnie auto (nie najmniejsze) wychodziło ~1000 EUR - lipiec/sierpień
Dodam że auto union_ wymaga karty kredytowej + robi locka na karcie chyba na 200 EUR na czas wynajmu.