Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pływanie pontonem w Chorwacji

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
GOKARD
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOKARD » 02.08.2025 08:08

ziemniak napisał(a):Rodak chwalący się i cieszący się z wakacji to piękny przykład Europejczyka.
Rodak chwalący się i cieszący się z wakacji, który czuje się Polakiem to musi być samochwała.

Nie ma jak wywracać "Kota ogonem". Dobrze wiesz , że koledze nie o to chodziło. A swoją drogą Kapitańska lubi "lać wodę" o wakacyjnych wyjazdach co jest jej niezaprzeczalnym prawem na forum.
Jednak z drugiej strony wyznała zasadę "Mam cukierka ale nie dam".

ziemniak napisał(a):Rozumiem, że Niemiec pływający na podobnym pontoniku jak na filmie z dwa razy większą flagą jak długość tejże jednostki to piękny przykład patriotyzmu, a Polak to już pewnie zaściankowy narodowiec?
Fajnie macie.

Jak pamiętam od ZAWSZE na tym Forum pierwszą zasada Krzysztofa było "Bez polityki" i tego się trzymaj. Fakt, Krzysztof nie jest już właścicielem forum jednak zasady chyba pozostały.

Pozdro.
blatko
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) blatko » 05.08.2025 12:10

karpik_raszyn napisał(a):Chcieliśmy podzielić się doświadczeniem tegorocznego pływania pontonem po wodach Chorwacji.

świetny filmik, widać wiele godzin "kamerowania" i pewnie jeszcze więcej godzin montażu, ale było warto, super pamiątka. Też się muszę tego nauczyć.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 06.08.2025 09:48

karpik_raszyn napisał(a):A teraz zmieniając temat… Zauważyłem, że Bogdan "boboo" został zbanowany. :( Z pewnością istniał jakiś powód tego posunięcia, ale chciałbym wyrazić swoje zdanie. Gdyby to było możliwe, chciałbym stanąć w obronie Bogdana. To właśnie dzięki niemu odkryliśmy uroki pływania pontonem po chorwackich wodach. Był aktywnym członkiem forum, zawsze gotowym pomóc i udzielić cennych porad. Był głosem rozsądku w momentach, gdy dochodziło do ostrzejszych wymian zdań. Zawsze stawał w obronie innych, gdy ktoś był bezpodstawnie atakowany. Jeśli moje zdanie może się liczyć, prosiłbym o rozważenie przywrócenia osoby, którą szanuję i która przez lata wnosiła wiele wartościowych treści oraz relacji z Chorwacji.

Obawiam się, że nie ma na to szans.
Właściciel może robić co chce, zwłaszcza jeśli kogoś nie darzy sympatią - nawet jeśli to się większości nie podoba. Szkoda.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 06.08.2025 10:31

Marlowe1994 napisał(a):Samochwała w kącie stała
I wciąż tak opowiadała:
„Zdolna jestem niesłychanie,
Najpiękniejsze mam ubranie,
Moja buzia tryska zdrowiem,
Jak coś powiem, to już powiem,
Jak odpowiem, to roztropnie,
W szkole mam najlepsze stopnie,
Śpiewam lepiej niż w operze,
Świetnie jeżdżę na rowerze,
Znakomicie muchy łapię,
Wiem, gdzie Wisła jest na mapie,
Jestem mądra, jestem zgrabna,
Wiotka, słodka i powabna,
A w dodatku, daję słowo,
Mam rodzinę wyjątkową:
Tato mój do pieca sięga,
Moja mama - taka tęga,
Moja siostra - taka mała,
A ja jestem - samochwała!”

Najważniejsze, że podobno śpiewa tak olśniewająco, że słuchanie innych to pewnie tylko strata słuchu.
A zdjęcia? Podobno prawdziwe objawienie obiektywu. Krążą nawet plotki, że delikatnie sugerowała innym, żeby głosowali na jej prace – oczywiście rzekomo z troski o poziom konkursu.
No ale gdy ma się taki talent, to przecież reguły są dla reszty.
A jeśli ktoś ma czelność ją skrytykować, to zwykle spotyka się z krótką ripostą i obowiązkową emotką w stylu "rzyg"– tak przynajmniej mówią źródła.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 06.08.2025 11:52

Powiem szczerze, popełnić taki tekst o sobie.... :oczy: Ale jak widać, bywa. My maluczcy tego nie pojmiemy.
Szkoda boboo, dawał wkład merytoryczny w ten wątek, pewnie pomógł niejednej osobie. A i w innych wątkach był czynnym userem.
Ja na pontonach i ribach nie pływam. Nie mam w zwyczaju plażować w miejscach dostępnych od strony morza. Poza tym kiedyś, na dzień przed wyjazdem na cro, skakaliśmy z riba i złamałem żebro :lool: To były słabe wakacje :lol:
LUKASQ
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) LUKASQ » 06.08.2025 13:12

Styl wypowiedzi Boboo był czasem bardzo specyficzny. Niektóre jego posty musiałem przeczytać po 3 razy żeby zrozumieć co autor ma do powiedzenia. Natomiast trzeba oddać mu honory za wkład jaki włożył w ten wątek. Można nawet powiedzieć że był poniekąd silnikiem i sternikiem wątku. Zostawił tutaj niemały kawał serducha bo ewidentnie żył tematem pontoningu na Adriatyku.
Jeżeli faktycznie złamał regulamin lub łamał go od jakiegoś czasu to cóż.. zasady forum obowiązują wszystkich i trzeba tego przestrzegać. Mimo wszystko oby się chłopu wiodło gdziekolwiek się znajdzie.
Marlowe1994
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marlowe1994 » 06.08.2025 13:16

zasady forum obowiązują wszystkich

Nigdy tu tak nie było.
rycerzyk1970
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) rycerzyk1970 » 15.08.2025 14:13

Witam mam problem z potwierdzeniem tożsamości na stromie https://enautika.pomorstvo.hr/#/public/dashboard, korzystam z profilu zaufanego PKO BP. Po stronie polskiej ok. a portal prosi o wybranie innego sposobu potwierdzenia. Czy ktoś miał taki przypadek??
GOKARD
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOKARD » 30.08.2025 08:57

Marlowe1994 napisał(a):
zasady forum obowiązują wszystkich

Nigdy tu tak nie było.

Bardzo się mylisz kolego! Za czasów Leszka tak było! Ludzie byli charytatywnie bardzo zaangażowani w forum, przestrzegali prawa forum, prowadzili własne działy pomagające innym. I zmienili się właściciele i zje...... WSZYSTKO! Tacy moderatorzy i użytkownicy jak...... pomińmy ich milczeniem zrobili, to co zrobili i tyle.
croktoś
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) croktoś » 11.09.2025 17:03

Ku przestrodze:
wczoraj jugo dało poznać swoją siłę…
Załączniki:
IMG_7021.jpeg
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 12.09.2025 15:59

O jej. Wiatr zabił rekina. Świat zwariował. ;)
Wiking1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiking1 » 13.09.2025 10:06

Witam. Mam podobnie na enautica. Udało mi się przez przypadek potwierdzić ze dwa razy ale co jak i dlaczego to nie wiem. Jak byłem zalogowany to i tak nie mogłam znaleźć mojego pontonu.
GOKARD
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOKARD » 13.09.2025 13:14

Wiking1 napisał(a):Witam. Mam podobnie na enautica. Udało mi się przez przypadek potwierdzić ze dwa razy ale co jak i dlaczego to nie wiem. Jak byłem zalogowany to i tak nie mogłam znaleźć mojego pontonu.

Od lat, od samego początku aplikacja nIS nie chodzi poprawnie. Pierwszą łódkę rejestrowałem dwa razy i załapało. Następne łodzie po kilkukrotnych próbach zarejestrowania ......... dałem sobie spokój. :glupek:
Wiking1
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wiking1 » 13.09.2025 16:28

Poszło. Trzeba mieć aktywny profil zaufany który chyba co 3 lata traci ważność. Logując się profilem na enautika wszystko działa.
karpik_raszyn
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) karpik_raszyn » 16.10.2025 22:00

Pewnie pierwszy i ostatni raz udało nam się być jednego lata dwa razy w Chorwacji... Już na zewnątrz coraz zimniej więc liczę, że komuś się zrobi cieplej patrząc na te wody, które tak lubimy. Wyspa Rab – miejsce godne polecenia – mimo, że nie pływaliśmy dużo bo fale nas przerastały to jednak klimat sprzyjający odpoczynkowi.

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Pływanie pontonem w Chorwacji - strona 762
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone