Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pływanie pontonem w Chorwacji

Piaszczyste plaże? To w Chorwacji jednak rzadkość. Ale może są tacy, którzy chcą podzielić się z innymi swoją wiedzą na ten temat. Potrzebujesz łagodnego zejścia do morza? A może lubisz nurkować czy wędkować? Chcesz wypożyczyć łódkę i poznać Chorwację od strony morza? Albo masz skuter wodny i chcesz go zabrać?
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 26.06.2025 06:54

Habanero napisał(a):(...) Zdrowie najważniejsze, życzymy Oldze
szybkiego powrotu do zdrowia, a za rok podwójnej dawki Long Island :D
Dziękujemy pięknie.
A wzajemnie życzymy Wam super-hiper-mega wywczasu,
choć wiem, że akurat tego życzyć Wam nie trzeba, jako "Prawdziwym Mistrzom Chorwackiego Wypoczynku" 8) :piwo: :hut:

Bawcie się dobrze, ładujcie akumulatory.
Człek nigdy nie wie, czy i kiedy będzie skazany na "przerwę w ładowaniu".
Posłodźcie takim jak my tę niedolę fajnymi zdjęciami.

Kumpel z klubu mi przedwczoraj opowiadał: w 2024 pozwolił sobie na 1 (jeden) dzień urlopu.
clawis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) clawis » 26.06.2025 09:09

boboo napisał(a):
Habanero napisał(a):(...) Zdrowie najważniejsze, życzymy Oldze
szybkiego powrotu do zdrowia, a za rok podwójnej dawki Long Island :D
.

Dołączam sie do życzeń kol.Habanero .Myśle że rok minie szybko.Szpaki będą znowu miały czereśniową wyżerkę.A jak pozwolisz to listę obecności na Jadranie podpiszę za Was .
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 26.06.2025 14:40

Dzięki Kazik,
to chociaż Wy podskoczcie do Europy na śniadanko ;)
clawis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) clawis » 26.06.2025 17:15

Pašman to ile km do tej Europy
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 26.06.2025 18:03

Z miasta Pašman 4,5 km,
z Tkonu (Biograd jest dokładnie naprzeciw) 2,3 km.
pasman_biograd.jpg
clawis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) clawis » 26.06.2025 18:10

Eee spoko .Będę napewno.
boboo
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) boboo » 26.06.2025 18:32

takie to śniadaniowe wariacje w "Europie" na przestrzeni lat ;) :sm:
IMG_20220630_103545.jpg

IMG_20230629_103748.jpg

IMG_20230704_105600.jpg

20240707_091858.jpg
clawis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) clawis » 26.06.2025 20:58

Podeślę tez takie smakowite fotki.
GOKARD
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOKARD » 27.06.2025 11:57

Timi napisał(a):Pytanko do bywalców Pagu, czy orientujecie się gdzie znajdę jakiś sensowny slip z możliwością pozostawienie w pobliżu auta z przyczepą na cały dzień w okolicach Novalji?? Chciałbym opynać sobie te okolice Pagu z wycieczką na Rab.

Kemping w Novalji. Doskonały slip. Będziesz musiał zapłacić parę zł. za wjazd. Duzy parking przed kempingiem i sporo miejsca wewnątrz.
zip20
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) zip20 » 29.06.2025 16:05

Timi napisał(a):Tez miałem takie rosterki, ale jednak zostawiam przy bojce jakieś 15 metrow od brzegu. Zabieram tylko zrywke i linie paliwową, choć liczę się z tym że jak ktoś po niego przyjdzie to będzie miał to wszystko ze sobą :mg: resztę gratów plażowych i paliwo zostawiam. A na dodatek mój ponton jest chyba najładniejszy i największy z cumujacych w pobliżu :chytry: więc dodatkowo się stresuje. Tyle że kupiłem ubezpieczenie, więc czuje się troszkę spokojniejszy. Zostawiaj śmiało na wodzie 8)

Bójkę mam i co dalej ?
GOKARD
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOKARD » 06.07.2025 09:35

zip20 napisał(a):
Timi napisał(a):Tez miałem takie rosterki, ale jednak zostawiam przy bojce jakieś 15 metrow od brzegu. Zabieram tylko zrywke i linie paliwową, choć liczę się z tym że jak ktoś po niego przyjdzie to będzie miał to wszystko ze sobą :mg: resztę gratów plażowych i paliwo zostawiam. A na dodatek mój ponton jest chyba najładniejszy i największy z cumujacych w pobliżu :chytry: więc dodatkowo się stresuje. Tyle że kupiłem ubezpieczenie, więc czuje się troszkę spokojniejszy. Zostawiaj śmiało na wodzie 8)

Też tak kiedyś myślałem. Na warunki Polskie może się tak wydawać. Jednak na warunki Chorwackie BIDA PANIE, BIDA. Tam na zatoce stoją miliardy ......... Oczywiście możesz mieć pecha ale chyba prędzej trafisz szóstkę w Totka. Bardziej należy uważać na temat poruszony:
http://forum-motorowodne.pl/chorwacja/p ... ent-146505

Ps. wiem, że temat był poruszany (kiedyś) ale warto przypomnieć.

Pozdrawiam
szczaw
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) szczaw » 06.07.2025 15:48

Witam ponownie Koleżanki i Kolegów, mam pytanie z uwagi na moją nieobecność w dwóch ostatnich latach, ile teraz trzeba przygotować opłat (euro)w kapitanacie za ponton 380 i silnik 20km, w 2022 były kuny i jak wiecie będę wdzięczny. Czekam już z niecierpliwością i zbieram wszystkie info, zmieniam również miejsce pływania z Srimy/ Vodice na Ciovo/Slatine , może jakieś fajne miejscówki dzikie tam znacie.Pozdrawiam :peace:
clawis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) clawis » 06.07.2025 16:14

Możesz wykupić vinietke online jeśli jesteś już zarejestrowany i kupiłeś w Chorwackim kapitanacie. https://enautika.pomorstvo.hr/#/public/dashboard tam znajdziesz info o opłatach i kupno vinietki przez internet
GOKARD
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) GOKARD » 07.07.2025 09:55

clawis napisał(a):Możesz wykupić vinietke online jeśli jesteś już zarejestrowany i kupiłeś w Chorwackim kapitanacie. https://enautika.pomorstvo.hr/#/public/dashboard tam znajdziesz info o opłatach i kupno vinietki przez internet

Nie koniecznie :D Kupuję winiety w kapitanatach od "100" lat i nie mogę tak teraz zrobić. Miałem roczną przerwę w pływaniu, a przedtem umknęła mi informacja, że do dnia...... ... mam znowu - tym razem zarejestrować się w reje24 i wtedy zostawiam numer i nazwę. Niestety widocznie ze mnie gapa i przeleciałem ten termin. Tak więc mam tą samą krypę co przedtem lecz jednak o nowym numerze. :devil: I tylko "fizycznie". Co oczywiście jest zabawne czasami pouczające, a na pewno uczy cierpliwości na ziemi Chorwackiej. :cisza:
clawis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) clawis » 07.07.2025 17:03

Nowe dane do vinietki niestety tylko osobiscie.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plaże & Adriatyk - żeglowanie, nurkowanie, wędkowanie...

Pływanie pontonem w Chorwacji - strona 760
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone