Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Jura Krakowsko-Częstochowska, VI 2025 (Złoty Potok)

W Polsce znajduje się największy ceglany zamek świata - pokrzyżacki zamek w Malborku. Radom ma znacznie większą powierzchnię niż stolica Francji – Paryż. Pierwszą polską książkę kucharską, która zachowała się do dnia dzisiejszego wydano w 1698 roku. Polska posiada drugi najstarszy uniwersytet w Europie - Uniwersytet Jagielloński został założony przez króla Kazimierza Wielkiego w 1364 roku. Polska konstytucja była pierwszą w Europie i drugą na świecie - powstała zaraz po konstytucji Stanów Zjednoczonych.
ziemniak
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ziemniak » 15.10.2025 17:31

Dziękuje

:piwo:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 18.10.2025 11:11

dangol napisał(a):
dangol napisał(a):W przyszłym roku przypadnie się nasz 20-ty z kolei BBW (nie byłam tylko na jednym, w 2020 roku). Nasi mężowie mają dłuższą historię męskich wypadów w tym czasie, my „musiałyśmy” poczekać, aż potomstwo będzie gotowe zostać kilka dni w domu bez obojga rodziców. Ilość uczestniczących w BBW bywała różna. Kilka razy byłyśmy tylko w trójkę, ale zdarzyła się też jedenastka.

Piękna tradycja wyjazdowa :spoko: , przez te lata zwiedziłyście przy okazji bycia razem spory kawał Polski i Europy :D
Tylko pozazdrościć :proszedzieki: .
Dzięuję za relację , jestem pewny , że kolejny BBW będzie w jedynym słusznym kierunku . . .

Pozdrawiam
Piotr
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 19.10.2025 13:43

Dzięki za fajną relację. Dzięki niej wiem co jeszcze w rejonie można odwiedzić :)

dangol napisał(a):W przyszłym roku przypadnie się nasz 20-ty z kolei BBW (nie byłam tylko na jednym, w 2020 roku).

Czyli 18 z 19? Szacun! Chyba nikt Ci nie odbierze tytułu liderki.
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 19.10.2025 19:38

empire13 napisał(a): Chyba nikt Ci nie odbierze tytułu liderki.

Nie jest to dla mnie istotne :lol: . Póki jednak mogę, korzystam. Nie mam prawa jazdy (zresztą, spora część moich koleżanek też nie ma), póki więc są takie, co mogą mnie wozić ;), to przynajmniej mogę się odwdzięczyć przygotowaniem "programu" zwiedzania, a czasem też znalezieniem noclegowego lokum.
empire13
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) empire13 » 19.10.2025 19:42

dangol napisał(a):
empire13 napisał(a): Chyba nikt Ci nie odbierze tytułu liderki.

Nie jest to dla mnie istotne :lol: . Póki jednak mogę, korzystam. Nie mam prawa jazdy (zresztą, spora część moich koleżanek też nie ma), póki więc są takie, co mogą mnie wozić ;), to przynajmniej mogę się odwdzięczyć przygotowaniem "programu" zwiedzania, a czasem też znalezieniem noclegowego lokum.

Dobry przewodnik jest tak samo ważny jak dobry kierowca :mg:
Poprzednia strona

Powrót do Polska