Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czego lub kogo słuchacie w drodze (oprócz swoich żon)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
renatalato
Cromaniak

Postnapisał(a) renatalato » 05.06.2009 09:25

W ubiegłym roku córeczka miała 5 lat i śpiewała z nami piosenki Maryli Rodowicz i Kasy, wyuczyła się ich na pamięć i ciągle kazała sobie puszczać "kamyk zielony" i "ja jestem macho" :wink: :lol: :lol:
miraculus
Croentuzjasta

Postnapisał(a) miraculus » 05.06.2009 09:30

Nieustannie pozbierane kawałki muzyki chorwackiej. Ulubione "Milo Moje"
ANITA:)
Cromaniak

Postnapisał(a) ANITA:) » 05.06.2009 10:05

renatalato napisał(a):W ubiegłym roku córeczka miała 5 lat i śpiewała z nami piosenki Maryli Rodowicz i Kasy, wyuczyła się ich na pamięć i ciągle kazała sobie puszczać "kamyk zielony" i "ja jestem macho" :wink: :lol: :lol:

nam przez piosenkę : "Cztery słonie zielone słonie, każdy kokardkę ma na ogonie. Ten kudłaty ten smarkaty kochają sie jak wariaty....." słonie śniły sie po nocach 8O :lol: :wink:
Aldonka
Cromaniak

Postnapisał(a) Aldonka » 06.06.2009 19:48

Ja preferuję radio, to które akurat złapię :) Na drogę zawsze jakaś mieszanka, od lat 80 przez 90 do współczesnych hitów. Będziecie się zapewne śmiali ale w zeszłym roku w drodze do Cro w nocy kiedy Jula i mąż smacznie spali włączyłam sobie płytę z filmu MamaMia i tak śpiewając z nią przesłuchałam jej dwa razy - nic a nic spać mi się nie chciało :) A moi mimo mojego śpiewu smacznie spali :)
Crokuski
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Crokuski » 06.06.2009 22:58

Ja z kolei chillout, w wielu jego odmianach. Downtempo, ambient, czasami z elementami muzyki orientalnej, latynoskiej a nawet bałkańskiej. Raczej bez wokali.
Dla mnie muzyka nie może przekraczać pewnego poziomu ekspresji. Powinna być tłem do podróży. Nie chcę, aby zdominowała mi myśli, zaprzątnięte przygoda, ciekawością, podekscytowaniem. Ot, taki mój klimacik :-)
Kevlar
Cromaniak

Postnapisał(a) Kevlar » 07.06.2009 05:14

Ja radyjko. Co x-kilometrów zmiana stacji i cały czas do przodu. :)
janniko
Cromaniak

Postnapisał(a) janniko » 07.06.2009 06:50

Ja bardzo cierpię, bo już w południowej Słowacji źle odbiera moje kochane Radio Z Ryjem, a na Węgrzech zupełnie sygnał zanika!
Ale na szczęście w Słowacji północnej to nawet ich głupie stacje zagłusza! I jest przynajmniej czego słuchać!

A potem to już pozostają nam tylko wspólne rodzinne śpiewy i nowenny...
No, ale co tam te kilkanaście dni... jakoś damy radę!

:( :P :oops:
Wiki2001
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Wiki2001 » 07.06.2009 21:33

w drodze radio, a gdy żonka śpi to The Beatles i muzyka z lat 60 i 70 :lol: a tak to zostają lokalne stacje :twisted:
rbogi
Cromaniak

Postnapisał(a) rbogi » 08.06.2009 23:22

Ale na szczęście w Słowacji północnej to nawet ich głupie stacje zagłusza!

Sorki kolego ale czy na tyle znasz słowacki żeby twierdzić że ich stacje są głupie - czy ty nic nie kumasz i twierdzisz że te stacje są głupie?
:?: :?: :?:
Kacper111
Cromaniak

Postnapisał(a) Kacper111 » 11.06.2009 11:18

po przekroczeniu granicy zapuszczam "vaiamos companieros" (sorki za poprawnośc pisowni)
dallaska
Cromaniak

Postnapisał(a) dallaska » 11.06.2009 18:14

DJ smash :D
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 11.06.2009 21:24

Crokuski napisał(a):Ja z kolei chillout, w wielu jego odmianach. Downtempo, ambient, czasami z elementami muzyki orientalnej, latynoskiej a nawet bałkańskiej. Raczej bez wokali.
Dla mnie muzyka nie może przekraczać pewnego poziomu ekspresji. Powinna być tłem do podróży. Nie chcę, aby zdominowała mi myśli, zaprzątnięte przygoda, ciekawością, podekscytowaniem. Ot, taki mój klimacik :-)

Polecam jako tło do podróży Sanję Ilica z Balkaniką :D
Bocian
zbanowany

Postnapisał(a) Bocian » 11.06.2009 21:34

Iron Maiden, Judas Priest, Saxon, Niemen...
Crokuski
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Crokuski » 11.06.2009 22:37

mkm, dzięki, obadam, choć to z bitem a ja słucham w podróży czegoś spokojnego, np:

(bratanki z Budapesztu)

(fajny duet ze Stanów)

(i cała twórczość Urlicha Schnaussa)

itd. ale co będę przynudzał ;-)
mkm
Koneser

Postnapisał(a) mkm » 12.06.2009 09:24

To ja dziękuję Crokuski za Twoje '' przynudzanie '', szczególnie za Schnaussa , którego nie znałem wcześniej :D Pełny luz w samochodzie i nie tylko ... To podstawa :!: :D
Mam dla Ciebie jeszcze coś bałkańskiego ,... niestety z bitem :wink:

... A najlepiej trzymać mimo wszystko w pogotowiu '' Tres Lunas '' Oldfielda :D
Pozdrav.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

Czego lub kogo słuchacie w drodze (oprócz swoich żon) - strona 3
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone