Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czego lub kogo słuchacie w drodze (oprócz swoich żon)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 18.08.2009 19:17

Zjazd z Jurka > Marilyn Manson :: pasowała mi klimatycznie muzyczka ...
Torcida1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torcida1 » 18.08.2009 20:58

Mi ostatnimi czasy podpasowała w samochodzie... ścieżka dźwiękowa z "Blues Brothers". Przyjemnie się słucha, od razu sobie wyobrażam, że jadę jakimś Chargerem albo Mustangiem w stylu Eleanor:P
skee
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) skee » 12.09.2009 10:03

W tym roku grali mi Pat Metheny Group, Boris Novkovic i Tracy Chapman.
BORIS N. - OTKADA JE OTISLA
paolooo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolooo » 12.09.2009 12:06

radio Maryja...odbiera wszędzie :D
Jacek L
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek L » 16.09.2009 07:24

W trasie przeważnie słucham silnika i szumu wiatru , ale zawsze mam moją ulubioną kartę z balladami Scorpions + Dire Straits (Alchemy) +Pink Floyd (The Dark Side of the Moon ) :)
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 16.09.2009 08:36

Witam. W czasie podróży do Cro słuchamy z żoną miksa złożonego m. in. z U2. J. Lennona, Dżemu, Raz, Dwa, Trzy, Red Hot Chili Peppers, Talking Heads, N. Simone, Dire Straits. Na finał jadąc przez Peljesac idzie Metallica. Zestaw od sasa do lasa, ale też różne fazy percepcji ma człowiek w czasie tak długiej podróży. Najważniejsze żeby współpasażerowi i kierowcy pasowała dana muzyka. Pozdrawiam
tomekm67
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tomekm67 » 19.09.2009 20:59

Jacek L napisał(a):W trasie przeważnie słucham silnika i szumu wiatru , ale zawsze mam moją ulubioną kartę z balladami Scorpions + Dire Straits (Alchemy) +Pink Floyd (The Dark Side of the Moon ) :)

Moglibyśmy razem jeździć i... słuchać
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 19.09.2009 21:35

ZZ Top , AC/DC , Metallica , Helicopters , Aerosmith , ToTo , T.Rex , a potem tzn . po reklamacji żony : Queen , Dire Straits , Dżem , Pink Floyd , czasem Led Zeppelin lub Black Sabbath :lol:
garciu
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) garciu » 20.09.2009 08:19

Słucham wielu wykonawców ,ale idealnie podczas wieczorno-nocnej jazdy,sprawdza się Country.
A jeśli w zasięgu wzroku ma się Jadran i zachodzące słońce....
Tantal
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tantal » 20.09.2009 12:37

piotrf napisał(a):ZZ Top , AC/DC , Metallica , Helicopters , Aerosmith , ToTo , T.Rex , a potem tzn . po reklamacji żony : Queen , Dire Straits , Dżem , Pink Floyd , czasem Led Zeppelin lub Black Sabbath :lol:

Zestaw prawie idealny. Ja bym jeszcze dodał Iron Maiden, Nick Cave, Tom Waits i Lacrimosa.
A Helicopters to kapela czy chodzi o płytę Portera? Jak Porter to całkowicie popieram :D
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 21.09.2009 18:14

:D jasne że Porter :D
Mam niestety sześciopłytową zmieniarkę więc do w/w dodaję jeszcze płytę Lou Gramm'a i Dona Henley'a albo The Moody Blues :lol: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.09.2009 19:00

W tym roku w drodze powrotnej słuchałem łożyska w prawym przednim kole. :)
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 21.09.2009 19:39

Interseal napisał(a):W tym roku w drodze powrotnej słuchałem łożyska w prawym przednim kole. :)

:lol: W takiej sytuacji należy "podkręcic radio" :lol:
waldis
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) waldis » 22.09.2009 20:19

Starchy na Lachy, Yugopolis, Dark Moor, Whitin Temptation i ... długo by wymieniać. Zależy od nastroju, drogi, czasu jaki został...
Fatamorgana
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Fatamorgana » 30.09.2009 01:19

Jak jestem śpiący i potrzebuję energii - Rammsteinu, Judas Priest i Ramonesów.
Jak jestem w dobrym transie podróżniczym i jest kawał drogi do zrobienia- Iggy Pop. :)
Jak coś mnie wkurzy na dłużej :twisted: :evil: - dla złagodzenia Dżem, dla ukojenia Loreena Mc Kennitt, Albion, Collage, a na poprawę ku lepszemu- Pendragon, Marillion, Queen
Jak mam powera i wielką chęć działania- Abraxas, Arena, i... Brathanki. :lol: :wink: :)

A jak se marzę o kolejnym wyjeździe w świat, to Caru Nesh i inne takie nastrojowo-relaksująco- musujące (ot, choćby Iona, Clannad).
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.