Marlowe1994 napisał(a):Jutro znajomi ruszają do samoboru, będzie przegląd z trasy...
Są ludzie którzy robią relacje z trasy?
.png)
dekoder napisał(a):Marlowe1994 napisał(a):Jutro znajomi ruszają do samoboru, będzie przegląd z trasy...
Są ludzie którzy robią relacje z trasy?
.png)
Trasa tam (Katowice - Celina) wyjazd godzinowo wcześniej niż zazwyczaj. Jako, że autostrada w kierunku Ljublany jest w tym roku rozgrzebana, porzuciłem pomysł objazdu Macelj i postanowiłem pojawić się w Macelj tak około szóstej rano (jeśli z jakiegoś względu miałbym być tam później, wtedy miał być objazd przez Ljublanę)..png)
maciek_apo napisał(a):Coś tam postaliśmy, bo więcej ludzi miało taki pomysł, ale tragedii nie było, może pół godziny kulania się ale to tylko i wyłącznie z powodu pierwszych bramek i pobrania biletu.
.png)
dids76 napisał(a):maciek_apo napisał(a):Coś tam postaliśmy, bo więcej ludzi miało taki pomysł, ale tragedii nie było, może pół godziny kulania się ale to tylko i wyłącznie z powodu pierwszych bramek i pobrania biletu.
Dlatego, jeżeli już jadę przez Macelj to zjeżdżam zaraz za granicą z autostrady na D1 i wjeżdżam wjazdem Đurmanec lub nawet Krapina.
.png)
dids76 napisał(a):maciek_apo napisał(a):Coś tam postaliśmy, bo więcej ludzi miało taki pomysł, ale tragedii nie było, może pół godziny kulania się ale to tylko i wyłącznie z powodu pierwszych bramek i pobrania biletu.
Dlatego, jeżeli już jadę przez Macelj to zjeżdżam zaraz za granicą z autostrady na D1 i wjeżdżam wjazdem Đurmanec lub nawet Krapina.
.png)
.png)
Paszczaak napisał(a):Witam wszystkich. Za tydzień wybieram się 1szy raz do Chorwacji autem, dokładnie Tucepi. Jadę z dolnego śląska. Planuję wyjechać przed 5tą rano (trasa w nocy odpada-dzieci i żona zasną i zmuła:) ) , spotkałem się z opinią, że lepiej jechać na Boboszów z racji bliższej drogi w czechach do Autostrady. Macie jakąś radę w tym temacie? Drugi temat to jak wygląda sytuacja w Wiedniu, czy idzie w miarę przedostać się przez ten odcinek, czy zależy od farta i sytuacji na drodze.
Mam jedną trasę już podobną za kółkiem - Garda w Włoszech.
Dodatkowo dwójka chłopaków 8 i 4 lata
Pozdrawiam.
.png)
Marlowe1994 napisał(a):Paszczaak napisał(a):Witam wszystkich. Za tydzień wybieram się 1szy raz do Chorwacji autem, dokładnie Tucepi. Jadę z dolnego śląska. Planuję wyjechać przed 5tą rano (trasa w nocy odpada-dzieci i żona zasną i zmuła:) ) , spotkałem się z opinią, że lepiej jechać na Boboszów z racji bliższej drogi w czechach do Autostrady. Macie jakąś radę w tym temacie? Drugi temat to jak wygląda sytuacja w Wiedniu, czy idzie w miarę przedostać się przez ten odcinek, czy zależy od farta i sytuacji na drodze.
Mam jedną trasę już podobną za kółkiem - Garda w Włoszech.
Dodatkowo dwójka chłopaków 8 i 4 lata
Pozdrawiam.
Mój kumpel, doświadczony kierowca, ponad 20 razy w cro, z wrocka twierdzi że Boboszów i dalej do Ołomuńca.
Wiedeń to ogromne miasto i w ciągu dnia ruch jest jak to w dużym mieście. Jeździłem przez Wiedeń ponad 20 razy do cro i bywa zakorkowane i bywa że ruch płynny. Nie ma co się czaić i słuchać że tylko nocą itp. Zresztą noc u was odpada i słusznie. Ruszacie w niedzielę?
.png)
.png)
Trochę później,12 sierpień.
.png)
maciek_apo napisał(a):Z Boboszowa do Wiednia masz mniej więcej 3,5 godziny jazdy. W weekend nie powinno być większego problemu nawet w ciągu dnia. I tak tam się jedzie powoli. Jedź, zbieraj doświadczenia i wyciągaj wnioski. Droga do Chorwacji przez Czechy, Austrię i Słowenię jest bardzo prosta, nawigacja nie jest potrzebna, znaki są czytelne i jasne. Jedziesz z Twojego kierunku Olomuniec, Brno, Wiedeń, Maribor i Zagrzeb. Na znakach pionowych oraz na jezdni jest dokładnie opisane, którymi pasami gdzie się kierujesz. Pod żadnym pozorem nie tankuj przy autostradzie w Austrii Różnica w cenie na litrze w stosunku do pierwszej lepszej stacji gdzieś na wiosce poza autostradą to ponad 40 eurocentów.
Powodzenia
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi