.png)
.png)
.png)
.png)
a może to taka niespodzianka.png)
Marlowe1994 napisał(a):To ciąg dalszy spisku antychorwackiego.
.png)
wielbiciel napisał(a):Marlowe1994 napisał(a):To ciąg dalszy spisku antychorwackiego.
Chyba całe wybrzeże i bace z Zakopanego (choć to skąpe jest) opłaca żurnalistów by obrzydzali Chorwację.
Ale jak tu nam obrzydzić, jak do jordanu wchodzi chłop i wychodzi chłop a jak chłop wejdzie do Bałtyku do baba wyjdzie
do jordanu

.png)
.png)
gaga999 napisał(a):Cześć,
jadę po 20 latach sama z dzieckiem do Chorwacji i chciałam się podpytać o dobór trasy.
Ponieważ decyzja jest spontaniczna nie miałam jeszcze czasu zagłębić się w szczegóły a wyjazd już w poniedziałek, to może ktoś tu będzie miał jakieś cenne rady.
Będę jechać w poniedziałek i nocować w Bratysławie, a stamtąd we wtorek ok południa jakoś w kierunku wyspy Cres, najpewniej promem przez Krk. Może są jakieś fajne miejsca do zobaczenia po drodze przy okazji? (nie spieszy mi się bo na Cres chcę się dostać w piątek). Google maps pokazuje mi drogę przez Słowację i Węgry ale może lepiej jechać przez Austrię i Słowienię?
Będę jechała sama z dzieckiem i zależy mi na jak najbezpieczniejszej i najprostszej trasie, najchętniej bez jakiś objazdów itp bo nie będę mieć jak dobrze kontrolować mapy w trakcie prowadzenia. Czy da radę tak dojechać nie stojąc godzinami w korkach?
Czy może być problem z dostaniem się na prom z Krk na Cres, jakieś duże korki do wjazdu na prom?
Pytanie drugie dotyczy powrotu (z wyspy będę wyjeżdżać w czwartek popołudniu), bo chciałam tym razem na pewno jechać zatrzymując się w Lubljanie na ok dwie noce a potem z soboty na niedzielę zanocować w Wiedniu i stamtąd już do Polski.
Może ktoś ma jakieś tipy odnośnie też tej trasy? Czy tam mogę wpaść w jakieś mega korki w tych dniach?
Z góry dzięki za pomoc.
.png)
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi