Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Czego lub kogo słuchacie w drodze (oprócz swoich żon)

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
romuald22
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 29.04.2010 22:45

romuald22 napisał(a):Widzę Weldon,że się uparłeś...

weldon napisał(a):No co ty, a pocziemu tak sądzisz?

Patamu iż uważam,że na tym forum jest to (nie mówię, że zły - lubię słuchać różnej muzyki) wtórny temat drogi kolego :?
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 29.04.2010 22:57

Čechomora bez problemu można zassać z rapida.. polecam szczególnie albumy Mezi horami, Čechomor, Co sa stalo nove.
Może do jazdy też się nada pierwszy Yugoton , Salon recreativo Kultu, Okean Elzy Yananebibuv (mój ukochany ich album), Ayo - Gravity at Last, fantastyczny album L'Assoce Pikante - Collectif (inspirowany folklorem Bałkanu), Billy Elliot OST, The Full Monty OST, Raz, dwa, trzy- Sufit, Daab, Banda do Ze Pretinho (Jorge Ben)- Acustico MTV.. itd.
Pozdrówka
artur77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) artur77 » 30.04.2010 18:38

Massive Attack - taka psychodelia bardzo mnie uspokjaaja w trakcie długiej jazdy autem :wink:
polecam płytkę z utworem "protection"
Semedi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Semedi » 18.06.2010 09:45

Na spokojnie lubię sobie posłuchać tychże ludzi (Squirell Nut Zippers), chociaż moja druga połowa nie bardzo:

O to takie dla przykładu. Z małżonką niestety nie mogę posłuchać Slayer, Suicidal Tendencies, a już folk w wykonaniach metalowych doprowadza ją do szału :D

Przy tym się nieźle ciągnie (RPWL):

Porcupine Tree daje radę, ale ogólnie nie spieramy się o muzykę, bo to ma być przyjemność, a nie kłótnia o to, co ma lecieć.
who
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) who » 20.06.2010 18:05

Jestem uzależniony od głosu Pavarottiego. Na szczęście, moje trzy panie też dobrze znoszą ;-) Lecą więc wszystkie najważniejsze arie, duety. No i ostatnia płyta Maestro - Ti Adoro. Polecam. Przecudne - tym razem - piosenki. Szczególnie pierwsza "Il Canto", bardzo energetyczna, tytułowa "Ti Adoro", oraz niezwykłe, liryczne - "Il Gladiatore" i "Caruso" (!!!) z gitarowym podkładem Jeffa Becka. Poza tym Beatles Abbey Road, trochę G. Turnaua, troche klasycznego metalu, Trochę solowej twórczości Marka Radulego, Grzesia Skawińskiego, Ozzy Osbourne'a, Yngwie Maalmsteen'a, Jasona Beckera i takie tam....
WojtekKRK
Croentuzjasta
Piosenki , utwory Wasze ulubione na przejazd , trasę ;)

Nieprzeczytany postnapisał(a) WojtekKRK » 27.01.2020 10:04

Witam zapewne każdy jakieś swoje ulubione utwory ma które zgrywa a potem pomagają one i umilają drogę , szukałem na forum ale nie znalazłem może by tak każdy coś zaproponował ułatwiło by to skompletowanie listy ;)
Janusz Bajcer
Moderator globalny
Re: Piosenki , utwory Wasze ulubione na przejazd , trasę ;)

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.01.2020 19:58

WojtekKRK napisał(a):Witam zapewne każdy jakieś swoje ulubione utwory ma które zgrywa a potem pomagają one i umilają drogę , szukałem na forum ale nie znalazłem może by tak każdy coś zaproponował ułatwiło by to skompletowanie listy ;)

Przeniosłem do starego wątku.
Można tutaj kontynuować ewentualną dyskusję.
Crofanki
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crofanki » 02.07.2021 11:42

słucham radja Dalmacja
Poprzednia strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.